Cuti-Cuti Malaysia

Pagi ini jalan agak lengang sekali. Saya boleh agak yang ramai pelajar ponteng sekolah masing-masing berdasarkan kalibat pelajar yang ada di sekolah anak-anak saya dan sekolah-sekolah lain yang berdekatan. icon biggrin Cuti Cuti Malaysia Mungkin ada yang pulang bercuti di kampung dan mengambil extra holiday sendiri. Saya tahu ada jiran saya yang masih di kampung. icon wink Cuti Cuti Malaysia Walhal Maulidur Rasul jatuh pada hari minggu dan dikebanyakkan negara ia bukanlah cuti umum. Ini buat saya teringat tulisan terbaru oleh Tun Dr Mahathir bertajuk Cuti-Cuti Malaysia.

DSC02734 540x325 Cuti Cuti Malaysia

Gambar hiasan sahaja

Agak menarik dan menyingkap situasi di negara ini sekarang. Adakah dengan sebab kita ada pelbagai kaum dan agama di negara ini, maka kita perlu bercuti lebih? Adakah setiap perayaan kaum dan agama perlu ada cuti? Mestikah setiap cuti yang jatuh pada hari minggu perlu di ganti pada hari Isnin?

Bagi yang kerja makan gaji, of course, sukalah kan? Dapat cuti dan gaji jalan. Tapi mereka yang hidupnya bergantung pada aktiviti ekonomi harian, hmmm.. situasi begini amat memeningkan kepala. Bukan senang nak buat duit kalau cuti sahaja. Yang ada website dan cuba buat duit dari website mereka sure boleh faham sikit-sikit kan? icon biggrin Cuti Cuti Malaysia

- Cuti-Cuti Malaysia

 Cuti Cuti Malaysia

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 Cuti Cuti Malaysia

Articles

{ 13 comments… add one }

  • Zizan August 2, 2012, 5:24 am

    Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

    Reply
  • Cikgu Hairul February 8, 2012, 4:31 am

    Cuti yang banyak ada baik buruknya. Satu peluang buat pengusaha pelancongan buat duit. Kita pulak janganlah sampai tak reti memanafaatkan cuti yang diberi. Waktu kerja, pulun cukup-cukup. Waktu cuti guna sungguh-sungguh.

    Reply
  • Kak Long Mawar Merah February 7, 2012, 1:34 pm

    Pada awal tahun, memang rasa tak begitu seronok bila cuti bersambung-sambung. Banyak urusan yang perlu diselesaikan. Akhirnya, masa cuti pun terpaksa ke tempat kerja untuk uruskan banyak kerja yang tertangguh.

    Reply
  • b3njy February 7, 2012, 12:57 pm

    Tetapi kalau web blog kita target pada organic visitor ia tiada masalah kot. Sama2lah kita meningkatkan SEO blog kita untuk tujuan itu :D

    Reply
  • b3njy February 7, 2012, 12:56 pm

    Pada Benjy cuti yang diganti ahad kepada isnin perlu juga … sebab bolehlah berehat selepas menziarahi rakan2 pada hari ahad.

    Reply
  • b3njy February 7, 2012, 12:54 pm

    Soalan pertama tu memang perlu lebih cuti sebab Malaysia ada pelbagai kaum maka kita bolehlah menziarah sahabat2 pelbagai kaum untum meraihkannya.

    Reply
  • akubiomed February 7, 2012, 5:28 am

    Kalau cuti banyak akan memberi kesan kepada ekonomi dan pelabur ke negara ini. Jangan jadi negara Filipina banyak cuti.

    Reply
  • hatiputera February 7, 2012, 5:14 am

    nampaknya besok dah mula bertugas,,,,

    Reply
  • maza February 7, 2012, 4:00 am

    cuti banyak patutnya taubat pun banyak..
    bagi hapuskan dosa2 dok mengumpat majikan, marah2 pelanggan, marah2 pada boss.. dan dapat rapatkan hubungan kekeluargaan….

    hehehhee
    maza recently posted…Cacat tak menghalang menunggang motor besar!My Profile

    Reply
    • IN February 7, 2012, 12:29 pm

      siapa yg ngumpat tu? :wink:

      Reply
  • titan February 7, 2012, 2:58 am

    tak leh selalu cuti..bila cuti..duit lari maa..

    Reply
  • anif February 7, 2012, 2:52 am

    Bagi yang kerja sendiri ni memamg pening kepala kalau asyik cuti jer :D

    Reply
  • nurmisnan February 7, 2012, 2:34 am

    Malaysia mempunyai tempat2 yang menarik dan cantik
    utk kita pergi bercuti.. Plan balik Malaysia kali kedua nih ingatkan
    nak cuti2 Malaysia ke Pangkor.. tak sampai lagi…

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

This Blog is hosted at:

Powered by:

Get your SEO Responsive Skins here: