A Lifestyle & Online Promotion Blog. Get your Samsung Galaxy S5 From RM50 per month HERE

Cuti-Cuti Malaysia

Pagi ini jalan agak lengang sekali. Saya boleh agak yang ramai pelajar ponteng sekolah masing-masing berdasarkan kalibat pelajar yang ada di sekolah anak-anak saya dan sekolah-sekolah lain yang berdekatan. :D Mungkin ada yang pulang bercuti di kampung dan mengambil extra holiday sendiri. Saya tahu ada jiran saya yang masih di kampung. :wink: Walhal Maulidur Rasul jatuh pada hari minggu dan dikebanyakkan negara ia bukanlah cuti umum. Ini buat saya teringat tulisan terbaru oleh Tun Dr Mahathir bertajuk Cuti-Cuti Malaysia.

Jakarta

Gambar hiasan sahaja

Agak menarik dan menyingkap situasi di negara ini sekarang. Adakah dengan sebab kita ada pelbagai kaum dan agama di negara ini, maka kita perlu bercuti lebih? Adakah setiap perayaan kaum dan agama perlu ada cuti? Mestikah setiap cuti yang jatuh pada hari minggu perlu di ganti pada hari Isnin?

Bagi yang kerja makan gaji, of course, sukalah kan? Dapat cuti dan gaji jalan. Tapi mereka yang hidupnya bergantung pada aktiviti ekonomi harian, hmmm.. situasi begini amat memeningkan kepala. Bukan senang nak buat duit kalau cuti sahaja. Yang ada website dan cuba buat duit dari website mereka sure boleh faham sikit-sikit kan? :D

- Cuti-Cuti Malaysia

About the author: I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.

Thesis Theme for WordPress

Comments on this entry are closed.

  • Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

  • Cuti yang banyak ada baik buruknya. Satu peluang buat pengusaha pelancongan buat duit. Kita pulak janganlah sampai tak reti memanafaatkan cuti yang diberi. Waktu kerja, pulun cukup-cukup. Waktu cuti guna sungguh-sungguh.