CONTEST | Gempak DLSL 2011

Seperti yang dijanjikan, inilah CONTEST yang saya canangkan dulu. Ia nya mudah di sertai dan hadiahnya err… terpulang lah untuk anda menilai sendiri samada gempak atau tidak icon biggrin CONTEST | Gempak DLSL 2011 Yang penting bagi saya – tercapailah hasrat diri ini hendak membuat contest atau giveaway ini. Scroll ke bawah untuk membaca lebih lanjut mengenai syarat, terma dan hadiah-hadiah bagi contest ini. Penyertaan adalah di BUKA SEKARANG.

DLSL Giveaway1 540x275 CONTEST | Gempak DLSL 2011

Syarat-Syarat:

  • Terbuka kepada warganegara Malaysia sahaja dan bermastautin di Malaysia sahaja. Kalau duduk luar negeri, sori la dik, abang dan kakak…payah saya nak mengeposnya nanti icon biggrin CONTEST | Gempak DLSL 2011
  • Since ada hadiah yang bernilai (dalam ratus ringgit), maka saya mintak KERJASAMA anda buat entri mengenai contest ini agar orang lain pon boleh join gak kalau mahu.
  • Entri boleh ditulis dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.
  • Entri mesti ada poster di atas tu (Nak saiz lebih besar (guna “Save As” KLIK DI SINI) dan satu link kembali ke blog ini.

BMW X6 CONTEST | Gempak DLSL 2011

  • Di setiap entri, anda WAJIB ditulis JAWAPAN bagi soalan ini: Apakah saiz sebenar kereta di atas (yang hitam tu)? Jawapan hendaklah pada skala kereta. Contohnya: 1 : 10 atau 1: 30 atau 1: 1000.
  • Entri yang anda telah buat hendaklah dimaklumkan kepada saya dengan secepat mungkin dengan cara mengomen pada entri ini atau direct tweet saya pada Twitter atau e-mail kepada saya di ismailn@rock.com
  • Jawapan anda tidak boleh diubah. Saya akan buat screenshot dan simpan jawapan anda bagi rekod saya.
  • Jika anda ada lebih dari 1 blog, anda dibenarkan buat lebih dari satu penyertaan. Namun, usia setiap blog mestilah sekurang-kurangnya 1 bulan.
  • Jika ada sebarang keraguan atau pertikaian, pemilik blog ini (saya ler) punyai kata putus dalam membuat keputusan.
  • Keputusan saya adalah muktamad dan sebarang rayuan tidak akan dilayan. Sori ehhh…

Tarikh Tutup Penyertaan:

10hb Julai 2011. 12 tengah malam. Keputusan akan diumumkan di blog Dulu Lain Sekarang Lain dalam tempoh 1 minggu selepas tarikh tutup, insya-allah.

Pemilihan Pemenang

Pemenang akan dipilih dari ketepatan menjawab soalan di atas (skala kereta). Jika ada lebih dari 1 pemenang, maka cabutan bertuah akan saya buat sendiri dari rumah bagi memilih pemenang-pemenang.

Jika tiada siapa pun yang menjawab dengan betul, maka saya akan buat juga cabutan bertuah bagi menentukan pemenang-pemenang. Dah namanya GIVEAWAY, maka kena give away la hadiah tu icon biggrin CONTEST | Gempak DLSL 2011

Hadiah-Hadiah:

FIRST PRIZE:

BMW X6 CONTEST | Gempak DLSL 2011

Sebuah kereta mainan (Remote Control) BMW X6 (warna hitam). *Rupa sebenar dan kereta yang di give away mungkin berbeza sedikit atas sebab-sebab teknikal.

SECOND PRIZE:

Lamborgini Murcielago CONTEST | Gempak DLSL 2011

Sebuah kereta mainan (Die Cast metal) Lamborgini Murcielago (warna kuning). Rupa sebenar dan kereta yang di give away mungkin berbeza sedikit atas sebab-sebab teknikal.

THIRD PRIZE:

Hot Wheels 540x172 CONTEST | Gempak DLSL 2011

Hot Wheels “Winner Takes All” 3D Puzzle (15 x 12 cm). Gambar tidak disediakan kerana kotak Puzzle yang memantulkan cahaya menyukarkan untuk dapat gambar yang sesuai icon biggrin CONTEST | Gempak DLSL 2011

OK, good luck buat semua yang berminat menyertai contest ini. May the best contestant win!  Buat masa, saya simpan dulu lah hadiah-hadiah dalam bilik kebal sebelum Roq jumpa… icon wink CONTEST | Gempak DLSL 2011

CONTEST | Gempak DLSL 2011

 CONTEST | Gempak DLSL 2011

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 CONTEST | Gempak DLSL 2011

Blogging

{ 57 comments… add one }

  • Iqbal July 5, 2011, 12:09 pm

    Salam.. sempat juga join.. saja cuba nasib. hehe

    http://iqbalwahab.com/contest-gempak-dlsl-2011-hadiah-menarik-menanti-anda/

    Reply
  • Kak Long Mawar Merah July 1, 2011, 4:55 pm

    Yes! Akhirnya siap juga entri untuk memeriahkan Contest Gempak DLSL.
    Semoga telah memenuhi syarat pertandingan.

    Reply
  • galut June 24, 2011, 2:08 pm

    vrooom….cuba nasib juga ni…BMW X6 tu berkilau yer…kalau dapat bolehlah buat hadiah pada puteri bongsu saya yang duduk upsr tahun ni….hi..hi..hi..angan-angan…..

    Reply
  • Kamarul Azri™ June 22, 2011, 2:28 pm

    KA nak turut serta meriahkan ni…
    masih awal lagi ni..

    p/s: berminat dgn kereta kuning tu..

    Reply
    • Sabahan Bloggers Club June 24, 2011, 2:31 pm

      Zezebel dah chop dah tu KA bagi pihak saya…. :D

      Reply
  • chii June 22, 2011, 6:39 am

    hadiah yg sgt menarik hati…mcm berminat plak nak join..ehehe

    Reply
    • Sabahan Bloggers Club June 24, 2011, 2:30 pm

      Lamborghini tu Chii… tak nak join ke? :D

      Reply
  • Princess Zezebel Lair June 21, 2011, 2:00 pm

    Salam boss.
    Sudah saya buat entry khas untuk ni contest. hihihi….

    Reply
    • IN June 21, 2011, 2:38 pm

      roger that :D

      Reply
  • padin June 21, 2011, 11:18 am

    aku join, hee maaf le tertinggal keretapi,
    http://www.padinno.com/2011/06/kereta-pertama.html

    Reply
    • IN June 21, 2011, 1:46 pm

      Roger that..
      Thanks all yg sertai contest ni.. Penyertaan amat2 di hargai. Thank you sekali lagi…

      Reply
  • nurmisnan June 18, 2011, 9:03 am Reply
  • nurmisnan June 18, 2011, 7:30 am

    wohoooo…. nak join
    aku rasa macam tahu jer…
    kalau betul alhamdulillah…

    Reply
  • Norizwan June 14, 2011, 10:49 am

    pergg kira skala dia lemah ni…tapi menarik ni….

    Reply
  • Mr Rileks June 14, 2011, 7:29 am

    nasib baek lama g, leh join nie… :)

    Reply
  • hafizmd June 14, 2011, 5:09 am

    pergh….hadiah mmg lumayan!

    ada masa lagi ni…nak kena golek2 limau malam jumaat ni..keh3 :D

    Reply
    • IN June 14, 2011, 7:26 am

      pui dasat tu.. sampai golek limau malam jumaat… errkk limau apa tu? :D

      Reply
  • suri June 14, 2011, 4:02 am

    satu contest yg mudah nak buat dok byk syart2 yg menyukarkan org nak joint pun

    Reply
    • IN June 14, 2011, 8:28 am

      oik ini senang jer ni… :D

      Reply
  • suri June 14, 2011, 4:02 am

    asal buakn ni bk sgt org bt contest heee…

    Reply
    • IN June 14, 2011, 8:28 am

      he he :D

      Reply
  • suri June 14, 2011, 4:01 am

    ceruk sini rupanya dia duduk uhu…

    menarik!

    Reply
    • IN June 14, 2011, 8:29 am

      lokasi strategik :D

      Reply
  • MEKAR June 14, 2011, 3:19 am

    wa…. ada contest lagi. meriah la kwn2 semua. mm.. sya nak gi tanya jawapan kat laki saya lah. kalu dia tahu, sya boleh join

    Reply
  • MDHAFiZ.NET June 14, 2011, 2:07 am

    mak ai.. 1st time dengar hadiah begini..kalau kita duduk kt sempadan Kalimantan-Sarawak mcm mana ya? eheh….

    Reply
  • akubiomed June 12, 2011, 10:56 am

    Boleh cuba masuk contest tapi nasib baik tidak ada slogan kalau tidak pening :-)

    Reply
    • akubiomed June 18, 2011, 7:03 am

      Okay bro Ismail N. Saya sudah join :-)

      Reply
  • tengkorak emas June 12, 2011, 10:37 am

    sudah siap bro,

    tak keluar lak link kat comment luv

    http://tengkorakemas.blogspot.com/2011/06/contest-gempak-dlsl-2011.html

    Reply
  • tengkorak emas June 12, 2011, 9:37 am

    bro, satu kemusykilan..1:10, 1:30, 1:1000 pilihan jawapan ke apa?

    atau kena teka skala yg lain?

    Reply
    • IN June 12, 2011, 9:46 am

      skala mmg pada 1 nisbah nombor lain.. cuma 1: 10, 1:30 etc tu contoh jer. Boleh jadi 1 : 40 ke, 1:8 ke.. :D
      Aik peminat die cast.. takkan tak tahu kot? :wink:

      Reply
      • tengkorak emas June 12, 2011, 10:34 am

        hehe mahukan kepastian xD

        Reply
  • bEe June 10, 2011, 10:29 am

    Disebabkan bEe dah terlepas contest yg lepas, yg ni bEe nak join. Tak peduli nak jugak hadiah kat atas tu :-P

    Reply
  • maza June 10, 2011, 7:34 am

    sedang bertafakur mencari ilham… heheheh

    :D
    maza recently posted…Hanya Kau Yang TahuMy Profile

    Reply
    • bEe June 10, 2011, 10:33 am

      bro maza tak payahlah masuk…. Nnt menang. Bro dah terror. bagilah kami especially mcm bEe yg cikai ni join :-P Ekekekeke

      Reply
  • dnoBiz June 9, 2011, 2:20 pm

    Wah seram pulak bila aku tengok gambar hadiah tu, nasib baik aku baca sampai habis… kalau tak kompem aku cakap bro IN ni jutawan minyak dari brunai huhuhu

    Reply
  • Mus June 9, 2011, 1:59 pm

    wah.. dajsyatnya hadiah.. kereta kegemaran anak aku.

    Reply
    • dnoBiz June 9, 2011, 2:21 pm

      dan idaman si ayah heheheh

      Reply
  • tehr June 9, 2011, 11:33 am

    macam mana la aku nak teka ni
    hehe

    tu nampak roq sedang main kereta tu, bro :D

    Reply
  • Malaysia Travel Blog June 9, 2011, 3:07 am

    Tak pe, nanti saya akan join juga sebagai tanda sokongan, hehe ;)

    Reply
  • titan June 8, 2011, 11:41 pm

    bab teka-meneka ni memang aku lemah sungguh..

    Reply
    • IN June 9, 2011, 12:45 am

      he he.. sonang ajer tu :D

      Reply
  • afzal laidin June 8, 2011, 10:06 pm

    wah, hadiah makin gempak. nak cuba join ni.

    Reply
    • IN June 9, 2011, 12:44 am

      cantek… :D

      Reply
  • yas June 8, 2011, 3:43 pm

    Hehehe…memulo raso tak nak join…..tapi mengenangkan tuan tanah kedaung ni kirenya kerap gak buat kunjungan ke blog hamba…maka hamba nak membuat pengisytiharan disini, insyaallah jika tiada aral melintang, hamba akan menjoinkan diri jugak….
    Tungguuuuuuu……

    #Pehhhh…berpeluh gak nak buat pengisytiharan ni bro…hehehe

    Reply
    • IN June 9, 2011, 12:44 am

      alright, kawe tungguuuuu… :D

      Reply
      • yas June 11, 2011, 5:15 am

        baru buat bro…tu pun dlm keadaan kalut sikit..
        harap bro tlg check, klau ade yg x betoi, tlg inform…nanti aku kasi settlekan.
        caiyokkk…ade hal nihh..:)

        Reply
  • Jai June 8, 2011, 2:50 pm

    Menarik nih.. Ada masa nak join.. Tapi setakat ni belum join pape lagi.. :(

    Reply
    • IN June 9, 2011, 12:43 am

      Cuba cuba lah :D

      Reply
  • tengkorak emas June 8, 2011, 1:38 pm

    wooo! (isyarat teruja nak join)

    Reply
    • IN June 9, 2011, 12:37 am

      apalagi ehh.. :wink:

      Reply
      • bEe June 10, 2011, 10:35 am

        bEe pun nak teruja juga

        FUUUYYYYOOOOO!!!!!! :lol:

        Reply
  • Sabahan Bloggers Club June 8, 2011, 8:21 am

    Waaaaah. Ada penaja contest dari Hot wheel ka? siok ni.
    Memang betul-betul hadiah kereta owh. :D :D :D

    Reply
    • IN June 8, 2011, 11:30 am

      kereta sudah ditawarkan.. apalagi semua? :D

      Reply
      • Sabahan Bloggers Club June 8, 2011, 12:17 pm

        SBC tak turut serta tapi nanti akan buat Twitter contest, akan bantu mention pasal contest bro. :)
        Zezebel nak kereta ferrari kot tapi dia kata lamborghini pun jadilah, jadi dia akan join. :D :D :D

        Reply
        • Malaysia Travel Blog June 8, 2011, 2:48 pm

          Pandai2 saja ini boss o..sabar ja lah…

          Reply
          • IN June 9, 2011, 12:36 am

            errr.. kawe tak masuk campur ehhh urusan rumahtangga :D

Leave a Comment

CommentLuv badge

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

This Blog is hosted at:

Powered by:

Get your SEO Responsive Skins here: