CONTEST | Gempak DLSL 2011

Seperti yang dijanjikan, inilah CONTEST yang saya canangkan dulu. Ia nya mudah di sertai dan hadiahnya err… terpulang lah untuk anda menilai sendiri samada gempak atau tidak πŸ˜€ Yang penting bagi saya – tercapailah hasrat diri ini hendak membuat contest atau giveaway ini. Scroll ke bawah untuk membaca lebih lanjut mengenai syarat, terma dan hadiah-hadiah bagi contest ini. Penyertaan adalah di BUKA SEKARANG.

Dulu Lain Sekarang Lain Giveaway

Syarat-Syarat:

  • Terbuka kepada warganegara Malaysia sahaja dan bermastautin di Malaysia sahaja. Kalau duduk luar negeri, sori la dik, abang dan kakak…payah saya nak mengeposnya nanti πŸ˜€
  • Since ada hadiah yang bernilai (dalam ratus ringgit), maka saya mintak KERJASAMA anda buat entri mengenai contest ini agar orang lain pon boleh join gak kalau mahu.
  • Entri boleh ditulis dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.
  • Entri mesti ada poster di atas tu (Nak saiz lebih besar (guna “Save As” KLIK DI SINI) dan satu link kembali ke blog ini.

BMW-X6

  • Di setiap entri, anda WAJIB ditulis JAWAPAN bagi soalan ini: Apakah saiz sebenar kereta di atas (yang hitam tu)? Jawapan hendaklah pada skala kereta. Contohnya: 1 : 10 atau 1: 30 atau 1: 1000.
  • Entri yang anda telah buat hendaklah dimaklumkan kepada saya dengan secepat mungkin dengan cara mengomen pada entri ini atau direct tweet saya pada Twitter atau e-mail kepada saya di ismailn@rock.com
  • Jawapan anda tidak boleh diubah. Saya akan buat screenshot dan simpan jawapan anda bagi rekod saya.
  • Jika anda ada lebih dari 1 blog, anda dibenarkan buat lebih dari satu penyertaan. Namun, usia setiap blog mestilah sekurang-kurangnya 1 bulan.
  • Jika ada sebarang keraguan atau pertikaian, pemilik blog ini (saya ler) punyai kata putus dalam membuat keputusan.
  • Keputusan saya adalah muktamad dan sebarang rayuan tidak akan dilayan. Sori ehhh…

Tarikh Tutup Penyertaan:

10hb Julai 2011. 12 tengah malam. Keputusan akan diumumkan di blog Dulu Lain Sekarang Lain dalam tempoh 1 minggu selepas tarikh tutup, insya-allah.

Pemilihan Pemenang

Pemenang akan dipilih dari ketepatan menjawab soalan di atas (skala kereta). Jika ada lebih dari 1 pemenang, maka cabutan bertuah akan saya buat sendiri dari rumah bagi memilih pemenang-pemenang.

Jika tiada siapa pun yang menjawab dengan betul, maka saya akan buat juga cabutan bertuah bagi menentukan pemenang-pemenang. Dah namanya GIVEAWAY, maka kena give away la hadiah tu πŸ˜€

Hadiah-Hadiah:

FIRST PRIZE:

BMW-X6

Sebuah kereta mainan (Remote Control) BMW X6 (warna hitam). *Rupa sebenar dan kereta yang di give away mungkin berbeza sedikit atas sebab-sebab teknikal.

SECOND PRIZE:

Lamborgini-Murcielago

Sebuah kereta mainan (Die Cast metal) Lamborgini Murcielago (warna kuning). Rupa sebenar dan kereta yang di give away mungkin berbeza sedikit atas sebab-sebab teknikal.

THIRD PRIZE:

Hot Wheels

Hot Wheels “Winner Takes All” 3D Puzzle (15 x 12 cm). Gambar tidak disediakan kerana kotak Puzzle yang memantulkan cahaya menyukarkan untuk dapat gambar yang sesuai πŸ˜€

OK, good luck buat semua yang berminat menyertai contest ini. May the best contestant win!Β  Buat masa, saya simpan dulu lah hadiah-hadiah dalam bilik kebal sebelum Roq jumpa… πŸ˜‰

CONTEST | Gempak DLSL 2011

0 votes
Avatar for Ismail N

β€’ Meet the Author β€’ Ismail N


Dulu Lain Sekarang Lain is owned by Ismail N (lifestyle blogger cum internet marketer). I enjoy putting passion and personality into each website designed.


Comments on this entry are closed.

  • Avatar for Ismail N
  • Avatar for Ismail N

    Yes! Akhirnya siap juga entri untuk memeriahkan Contest Gempak DLSL.
    Semoga telah memenuhi syarat pertandingan.

  • Avatar for Ismail N

    vrooom….cuba nasib juga ni…BMW X6 tu berkilau yer…kalau dapat bolehlah buat hadiah pada puteri bongsu saya yang duduk upsr tahun ni….hi..hi..hi..angan-angan…..

  • Avatar for Ismail N

    KA nak turut serta meriahkan ni…
    masih awal lagi ni..

    p/s: berminat dgn kereta kuning tu..

    • Avatar for Ismail N

      Zezebel dah chop dah tu KA bagi pihak saya…. πŸ˜€

  • Avatar for Ismail N

    hadiah yg sgt menarik hati…mcm berminat plak nak join..ehehe

    • Avatar for Ismail N

      Lamborghini tu Chii… tak nak join ke? πŸ˜€

  • Avatar for Ismail N

    Salam boss.
    Sudah saya buat entry khas untuk ni contest. hihihi….

    • Avatar for Ismail N

      roger that πŸ˜€

  • Avatar for Ismail N

    aku join, hee maaf le tertinggal keretapi,
    http://www.padinno.com/2011/06/kereta-pertama.html

    • Avatar for Ismail N

      Roger that..
      Thanks all yg sertai contest ni.. Penyertaan amat2 di hargai. Thank you sekali lagi…

  • Avatar for Ismail N
  • Avatar for Ismail N

    wohoooo…. nak join
    aku rasa macam tahu jer…
    kalau betul alhamdulillah…

  • Avatar for Ismail N

    pergg kira skala dia lemah ni…tapi menarik ni….

  • Avatar for Ismail N

    nasib baek lama g, leh join nie… :)

  • Avatar for Ismail N

    pergh….hadiah mmg lumayan!

    ada masa lagi ni…nak kena golek2 limau malam jumaat ni..keh3 πŸ˜€

    • Avatar for Ismail N

      pui dasat tu.. sampai golek limau malam jumaat… errkk limau apa tu? πŸ˜€

  • Avatar for Ismail N

    satu contest yg mudah nak buat dok byk syart2 yg menyukarkan org nak joint pun

    • Avatar for Ismail N

      oik ini senang jer ni… πŸ˜€

  • Avatar for Ismail N

    asal buakn ni bk sgt org bt contest heee…

    • Avatar for Ismail N

      he he πŸ˜€

  • Avatar for Ismail N

    ceruk sini rupanya dia duduk uhu…

    menarik!

    • Avatar for Ismail N

      lokasi strategik πŸ˜€

  • Avatar for Ismail N

    wa…. ada contest lagi. meriah la kwn2 semua. mm.. sya nak gi tanya jawapan kat laki saya lah. kalu dia tahu, sya boleh join

  • Avatar for Ismail N

    mak ai.. 1st time dengar hadiah begini..kalau kita duduk kt sempadan Kalimantan-Sarawak mcm mana ya? eheh….

  • Avatar for Ismail N

    Boleh cuba masuk contest tapi nasib baik tidak ada slogan kalau tidak pening :-)

    • Avatar for Ismail N

      Okay bro Ismail N. Saya sudah join :-)

  • Avatar for Ismail N

    sudah siap bro,

    tak keluar lak link kat comment luv

    http://tengkorakemas.blogspot.com/2011/06/contest-gempak-dlsl-2011.html

  • Avatar for Ismail N

    bro, satu kemusykilan..1:10, 1:30, 1:1000 pilihan jawapan ke apa?

    atau kena teka skala yg lain?

    • Avatar for Ismail N

      skala mmg pada 1 nisbah nombor lain.. cuma 1: 10, 1:30 etc tu contoh jer. Boleh jadi 1 : 40 ke, 1:8 ke.. πŸ˜€
      Aik peminat die cast.. takkan tak tahu kot? πŸ˜‰

  • Avatar for Ismail N

    Disebabkan bEe dah terlepas contest yg lepas, yg ni bEe nak join. Tak peduli nak jugak hadiah kat atas tu πŸ˜›

  • Avatar for Ismail N

    sedang bertafakur mencari ilham… heheheh

    πŸ˜€

    • Avatar for Ismail N

      bro maza tak payahlah masuk…. Nnt menang. Bro dah terror. bagilah kami especially mcm bEe yg cikai ni join πŸ˜› Ekekekeke

  • Avatar for Ismail N

    Wah seram pulak bila aku tengok gambar hadiah tu, nasib baik aku baca sampai habis… kalau tak kompem aku cakap bro IN ni jutawan minyak dari brunai huhuhu

  • Avatar for Ismail N

    wah.. dajsyatnya hadiah.. kereta kegemaran anak aku.

    • Avatar for Ismail N

      dan idaman si ayah heheheh

  • Avatar for Ismail N

    macam mana la aku nak teka ni
    hehe

    tu nampak roq sedang main kereta tu, bro πŸ˜€

  • Avatar for Ismail N

    Tak pe, nanti saya akan join juga sebagai tanda sokongan, hehe πŸ˜‰

  • Avatar for Ismail N

    bab teka-meneka ni memang aku lemah sungguh..

    • Avatar for Ismail N

      he he.. sonang ajer tu πŸ˜€

  • Avatar for Ismail N

    wah, hadiah makin gempak. nak cuba join ni.

    • Avatar for Ismail N

      cantek… πŸ˜€

  • Avatar for Ismail N

    Hehehe…memulo raso tak nak join…..tapi mengenangkan tuan tanah kedaung ni kirenya kerap gak buat kunjungan ke blog hamba…maka hamba nak membuat pengisytiharan disini, insyaallah jika tiada aral melintang, hamba akan menjoinkan diri jugak….
    Tungguuuuuuu……

    #Pehhhh…berpeluh gak nak buat pengisytiharan ni bro…hehehe

    • Avatar for Ismail N

      alright, kawe tungguuuuu… πŸ˜€

      • Avatar for Ismail N

        baru buat bro…tu pun dlm keadaan kalut sikit..
        harap bro tlg check, klau ade yg x betoi, tlg inform…nanti aku kasi settlekan.
        caiyokkk…ade hal nihh..:)

  • Avatar for Ismail N

    Menarik nih.. Ada masa nak join.. Tapi setakat ni belum join pape lagi.. :(

    • Avatar for Ismail N

      Cuba cuba lah πŸ˜€

  • Avatar for Ismail N

    wooo! (isyarat teruja nak join)

    • Avatar for Ismail N

      apalagi ehh.. πŸ˜‰

      • Avatar for Ismail N

        bEe pun nak teruja juga

        FUUUYYYYOOOOO!!!!!! πŸ˜†

  • Avatar for Ismail N

    Waaaaah. Ada penaja contest dari Hot wheel ka? siok ni.
    Memang betul-betul hadiah kereta owh. πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

    • Avatar for Ismail N

      kereta sudah ditawarkan.. apalagi semua? πŸ˜€

      • Avatar for Ismail N

        SBC tak turut serta tapi nanti akan buat Twitter contest, akan bantu mention pasal contest bro. :)
        Zezebel nak kereta ferrari kot tapi dia kata lamborghini pun jadilah, jadi dia akan join. πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

        • Avatar for Ismail N

          Pandai2 saja ini boss o..sabar ja lah…

          • Avatar for Ismail N

            errr.. kawe tak masuk campur ehhh urusan rumahtangga πŸ˜€

Β« LAST POST

NEXT POST Β»