[PROMOSI] 17 E-Book Buat Duit Online Terlaris Di Pasaran

CONTEST | Gempak DLSL 2011

Seperti yang dijanjikan, inilah CONTEST yang saya canangkan dulu. Ia nya mudah di sertai dan hadiahnya err… terpulang lah untuk anda menilai sendiri samada gempak atau tidak :D Yang penting bagi saya – tercapailah hasrat diri ini hendak membuat contest atau giveaway ini. Scroll ke bawah untuk membaca lebih lanjut mengenai syarat, terma dan hadiah-hadiah bagi contest ini. Penyertaan adalah di BUKA SEKARANG.

Dulu Lain Sekarang Lain Giveaway

Syarat-Syarat:

  • Terbuka kepada warganegara Malaysia sahaja dan bermastautin di Malaysia sahaja. Kalau duduk luar negeri, sori la dik, abang dan kakak…payah saya nak mengeposnya nanti :D
  • Since ada hadiah yang bernilai (dalam ratus ringgit), maka saya mintak KERJASAMA anda buat entri mengenai contest ini agar orang lain pon boleh join gak kalau mahu.
  • Entri boleh ditulis dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.
  • Entri mesti ada poster di atas tu (Nak saiz lebih besar (guna “Save As” KLIK DI SINI) dan satu link kembali ke blog ini.

BMW-X6

  • Di setiap entri, anda WAJIB ditulis JAWAPAN bagi soalan ini: Apakah saiz sebenar kereta di atas (yang hitam tu)? Jawapan hendaklah pada skala kereta. Contohnya: 1 : 10 atau 1: 30 atau 1: 1000.
  • Entri yang anda telah buat hendaklah dimaklumkan kepada saya dengan secepat mungkin dengan cara mengomen pada entri ini atau direct tweet saya pada Twitter atau e-mail kepada saya di ismailn@rock.com
  • Jawapan anda tidak boleh diubah. Saya akan buat screenshot dan simpan jawapan anda bagi rekod saya.
  • Jika anda ada lebih dari 1 blog, anda dibenarkan buat lebih dari satu penyertaan. Namun, usia setiap blog mestilah sekurang-kurangnya 1 bulan.
  • Jika ada sebarang keraguan atau pertikaian, pemilik blog ini (saya ler) punyai kata putus dalam membuat keputusan.
  • Keputusan saya adalah muktamad dan sebarang rayuan tidak akan dilayan. Sori ehhh…

Tarikh Tutup Penyertaan:

10hb Julai 2011. 12 tengah malam. Keputusan akan diumumkan di blog Dulu Lain Sekarang Lain dalam tempoh 1 minggu selepas tarikh tutup, insya-allah.

Pemilihan Pemenang

Pemenang akan dipilih dari ketepatan menjawab soalan di atas (skala kereta). Jika ada lebih dari 1 pemenang, maka cabutan bertuah akan saya buat sendiri dari rumah bagi memilih pemenang-pemenang.

Jika tiada siapa pun yang menjawab dengan betul, maka saya akan buat juga cabutan bertuah bagi menentukan pemenang-pemenang. Dah namanya GIVEAWAY, maka kena give away la hadiah tu :D

Hadiah-Hadiah:

FIRST PRIZE:

BMW-X6

Sebuah kereta mainan (Remote Control) BMW X6 (warna hitam). *Rupa sebenar dan kereta yang di give away mungkin berbeza sedikit atas sebab-sebab teknikal.

SECOND PRIZE:

Lamborgini-Murcielago

Sebuah kereta mainan (Die Cast metal) Lamborgini Murcielago (warna kuning). Rupa sebenar dan kereta yang di give away mungkin berbeza sedikit atas sebab-sebab teknikal.

THIRD PRIZE:

Hot Wheels

Hot Wheels “Winner Takes All” 3D Puzzle (15 x 12 cm). Gambar tidak disediakan kerana kotak Puzzle yang memantulkan cahaya menyukarkan untuk dapat gambar yang sesuai :D

OK, good luck buat semua yang berminat menyertai contest ini. May the best contestant win!  Buat masa, saya simpan dulu lah hadiah-hadiah dalam bilik kebal sebelum Roq jumpa… :wink:

CONTEST | Gempak DLSL 2011

0 votes
  • Avatar for Ismail N Iqbal July 5, 2011, 12:09 pm
  • Avatar for Ismail N Kak Long Mawar Merah July 1, 2011, 4:55 pm

    Yes! Akhirnya siap juga entri untuk memeriahkan Contest Gempak DLSL.
    Semoga telah memenuhi syarat pertandingan.

  • Avatar for Ismail N galut June 24, 2011, 2:08 pm

    vrooom….cuba nasib juga ni…BMW X6 tu berkilau yer…kalau dapat bolehlah buat hadiah pada puteri bongsu saya yang duduk upsr tahun ni….hi..hi..hi..angan-angan…..

  • Avatar for Ismail N Kamarul Azri™ June 22, 2011, 2:28 pm

    KA nak turut serta meriahkan ni…
    masih awal lagi ni..

    p/s: berminat dgn kereta kuning tu..

    • Avatar for Ismail N Sabahan Bloggers Club June 24, 2011, 2:31 pm

      Zezebel dah chop dah tu KA bagi pihak saya…. :D

  • Avatar for Ismail N chii June 22, 2011, 6:39 am

    hadiah yg sgt menarik hati…mcm berminat plak nak join..ehehe

    • Avatar for Ismail N Sabahan Bloggers Club June 24, 2011, 2:30 pm

      Lamborghini tu Chii… tak nak join ke? :D

  • Avatar for Ismail N Princess Zezebel Lair June 21, 2011, 2:00 pm

    Salam boss.
    Sudah saya buat entry khas untuk ni contest. hihihi….

    • Avatar for Ismail N IN June 21, 2011, 2:38 pm

      roger that :D

  • Avatar for Ismail N padin June 21, 2011, 11:18 am

    aku join, hee maaf le tertinggal keretapi,
    http://www.padinno.com/2011/06/kereta-pertama.html

    • Avatar for Ismail N IN June 21, 2011, 1:46 pm

      Roger that..
      Thanks all yg sertai contest ni.. Penyertaan amat2 di hargai. Thank you sekali lagi…

  • Avatar for Ismail N nurmisnan June 18, 2011, 9:03 am
  • Avatar for Ismail N nurmisnan June 18, 2011, 7:30 am

    wohoooo…. nak join
    aku rasa macam tahu jer…
    kalau betul alhamdulillah…

  • Avatar for Ismail N Norizwan June 14, 2011, 10:49 am

    pergg kira skala dia lemah ni…tapi menarik ni….

  • Avatar for Ismail N Mr Rileks June 14, 2011, 7:29 am

    nasib baek lama g, leh join nie… :)

  • Avatar for Ismail N hafizmd June 14, 2011, 5:09 am

    pergh….hadiah mmg lumayan!

    ada masa lagi ni…nak kena golek2 limau malam jumaat ni..keh3 :D

    • Avatar for Ismail N IN June 14, 2011, 7:26 am

      pui dasat tu.. sampai golek limau malam jumaat… errkk limau apa tu? :D

  • Avatar for Ismail N suri June 14, 2011, 4:02 am

    satu contest yg mudah nak buat dok byk syart2 yg menyukarkan org nak joint pun

    • Avatar for Ismail N IN June 14, 2011, 8:28 am

      oik ini senang jer ni… :D

  • Avatar for Ismail N suri June 14, 2011, 4:02 am

    asal buakn ni bk sgt org bt contest heee…

    • Avatar for Ismail N IN June 14, 2011, 8:28 am

      he he :D

  • Avatar for Ismail N suri June 14, 2011, 4:01 am

    ceruk sini rupanya dia duduk uhu…

    menarik!

    • Avatar for Ismail N IN June 14, 2011, 8:29 am

      lokasi strategik :D

  • Avatar for Ismail N MEKAR June 14, 2011, 3:19 am

    wa…. ada contest lagi. meriah la kwn2 semua. mm.. sya nak gi tanya jawapan kat laki saya lah. kalu dia tahu, sya boleh join

  • Avatar for Ismail N MDHAFiZ.NET June 14, 2011, 2:07 am

    mak ai.. 1st time dengar hadiah begini..kalau kita duduk kt sempadan Kalimantan-Sarawak mcm mana ya? eheh….

  • Avatar for Ismail N akubiomed June 12, 2011, 10:56 am

    Boleh cuba masuk contest tapi nasib baik tidak ada slogan kalau tidak pening :-)

    • Avatar for Ismail N akubiomed June 18, 2011, 7:03 am

      Okay bro Ismail N. Saya sudah join :-)

  • Avatar for Ismail N tengkorak emas June 12, 2011, 10:37 am

    sudah siap bro,

    tak keluar lak link kat comment luv

    http://tengkorakemas.blogspot.com/2011/06/contest-gempak-dlsl-2011.html

  • Avatar for Ismail N tengkorak emas June 12, 2011, 9:37 am

    bro, satu kemusykilan..1:10, 1:30, 1:1000 pilihan jawapan ke apa?

    atau kena teka skala yg lain?

    • Avatar for Ismail N IN June 12, 2011, 9:46 am

      skala mmg pada 1 nisbah nombor lain.. cuma 1: 10, 1:30 etc tu contoh jer. Boleh jadi 1 : 40 ke, 1:8 ke.. :D
      Aik peminat die cast.. takkan tak tahu kot? :wink:

  • Avatar for Ismail N bEe June 10, 2011, 10:29 am

    Disebabkan bEe dah terlepas contest yg lepas, yg ni bEe nak join. Tak peduli nak jugak hadiah kat atas tu :-P

  • Avatar for Ismail N maza June 10, 2011, 7:34 am

    sedang bertafakur mencari ilham… heheheh

    :D

    • Avatar for Ismail N bEe June 10, 2011, 10:33 am

      bro maza tak payahlah masuk…. Nnt menang. Bro dah terror. bagilah kami especially mcm bEe yg cikai ni join :-P Ekekekeke

  • Avatar for Ismail N dnoBiz June 9, 2011, 2:20 pm

    Wah seram pulak bila aku tengok gambar hadiah tu, nasib baik aku baca sampai habis… kalau tak kompem aku cakap bro IN ni jutawan minyak dari brunai huhuhu

  • Avatar for Ismail N Mus June 9, 2011, 1:59 pm

    wah.. dajsyatnya hadiah.. kereta kegemaran anak aku.

    • Avatar for Ismail N dnoBiz June 9, 2011, 2:21 pm

      dan idaman si ayah heheheh

  • Avatar for Ismail N tehr June 9, 2011, 11:33 am

    macam mana la aku nak teka ni
    hehe

    tu nampak roq sedang main kereta tu, bro :D

  • Avatar for Ismail N Malaysia Travel Blog June 9, 2011, 3:07 am

    Tak pe, nanti saya akan join juga sebagai tanda sokongan, hehe ;)

  • Avatar for Ismail N titan June 8, 2011, 11:41 pm

    bab teka-meneka ni memang aku lemah sungguh..

    • Avatar for Ismail N IN June 9, 2011, 12:45 am

      he he.. sonang ajer tu :D

  • Avatar for Ismail N afzal laidin June 8, 2011, 10:06 pm

    wah, hadiah makin gempak. nak cuba join ni.

    • Avatar for Ismail N IN June 9, 2011, 12:44 am

      cantek… :D

  • Avatar for Ismail N yas June 8, 2011, 3:43 pm

    Hehehe…memulo raso tak nak join…..tapi mengenangkan tuan tanah kedaung ni kirenya kerap gak buat kunjungan ke blog hamba…maka hamba nak membuat pengisytiharan disini, insyaallah jika tiada aral melintang, hamba akan menjoinkan diri jugak….
    Tungguuuuuuu……

    #Pehhhh…berpeluh gak nak buat pengisytiharan ni bro…hehehe

    • Avatar for Ismail N IN June 9, 2011, 12:44 am

      alright, kawe tungguuuuu… :D

      • Avatar for Ismail N yas June 11, 2011, 5:15 am

        baru buat bro…tu pun dlm keadaan kalut sikit..
        harap bro tlg check, klau ade yg x betoi, tlg inform…nanti aku kasi settlekan.
        caiyokkk…ade hal nihh..:)

  • Avatar for Ismail N Jai June 8, 2011, 2:50 pm

    Menarik nih.. Ada masa nak join.. Tapi setakat ni belum join pape lagi.. :(

    • Avatar for Ismail N IN June 9, 2011, 12:43 am

      Cuba cuba lah :D

  • Avatar for Ismail N tengkorak emas June 8, 2011, 1:38 pm

    wooo! (isyarat teruja nak join)

    • Avatar for Ismail N IN June 9, 2011, 12:37 am

      apalagi ehh.. :wink:

      • Avatar for Ismail N bEe June 10, 2011, 10:35 am

        bEe pun nak teruja juga

        FUUUYYYYOOOOO!!!!!! :lol:

  • Avatar for Ismail N Sabahan Bloggers Club June 8, 2011, 8:21 am

    Waaaaah. Ada penaja contest dari Hot wheel ka? siok ni.
    Memang betul-betul hadiah kereta owh. :D :D :D

    • Avatar for Ismail N IN June 8, 2011, 11:30 am

      kereta sudah ditawarkan.. apalagi semua? :D

      • Avatar for Ismail N Sabahan Bloggers Club June 8, 2011, 12:17 pm

        SBC tak turut serta tapi nanti akan buat Twitter contest, akan bantu mention pasal contest bro. :)
        Zezebel nak kereta ferrari kot tapi dia kata lamborghini pun jadilah, jadi dia akan join. :D :D :D

        • Avatar for Ismail N Malaysia Travel Blog June 8, 2011, 2:48 pm

          Pandai2 saja ini boss o..sabar ja lah…

          • Avatar for Ismail N IN June 9, 2011, 12:36 am

            errr.. kawe tak masuk campur ehhh urusan rumahtangga :D