Thursday,11 February,2016

Kemaskini Blog

Pada mulanya, saya sangka saya seorang sahaja yang kurang mengemaskini blog dalam bulan Ramadhan kali ini. Namun, hasil dari ‘blogwalking’ yang dibuat sehari dua ini mendapati ramai juga yang blog mereka ‘tersenggut-senggut’ atau tidak aktif sepanjang bulan yang mulia. Mungkin sebab sibuk menunaikan ibadah seperti solat terawih di masjid atau tidak kurang pula yang sibuk mengikuti perkembangan sukan Olimpik 😀

olimpik dulu lain sekarang lain

Gambar kredit: washingtonpost.com

Tak kurang juga yang macam saya yang sudah biasa bila berblogging perlu ada secawan kopi untuk dihirup dan tanpanya idea pun jadi tersekat-sekat 😀 Apa-apa pun sebabnya, jangan jadi terbiasa dan stop blogging pula.

By the way, tahniah pada pasukan Harimau Malaya yang memberikan persembahan yang agak baik ketika tewas 1 – 3 kepada Manchester City. Memang lebih sukar menyaingi City yang punyai pemain-pemain yang bertubuh amat besar seperti adik-beradik Toure dan berskill tinggi seperti Sergio Aguero. Namun, ia tetap persembahan yang membanggakan selepas persembahan yang amat baik ketika menentang Arsenal minggu lalu.

Gone are the days bila pasukan bolasepak ketika menjadi pasukan belasahan dan perlukan pemain import bila berlawan dengan pasukan-pasukan Liga Perdana Inggeris ini. Well, dulu lain sekarang lain kan?

Soalan cepumas: Pasukan EPL mana yang anda mahu lihat menentang Harimau Malaya tahun hadapan?

Kemaskini Blog

About The Author

ISMAIL N is the 'de facto' owner and editor-in chief of DuluLainSekarangLain.Com. A Human Resource practitioner in his normal daily life and consummate blogger in his free time. He is addicted to coffee and Manchester United. Most easily accessed via his Twitter account.

Ismail N

Leave a Comment

  • bEe Reply

    Ehem!
    As Salam…
    Lama tak menyinggah org ni :-)

    August 16, 2012, 9:52 am
  • maza Reply

    uiks! sunyi jerk kat sini..
    dah beraya ke hapa?

    hahaha

    August 15, 2012, 5:40 am
  • Kak Long Mawar Merah Reply

    Eh, eh, terasa jugak ni.

    August 9, 2012, 9:37 am
  • pengumpul lirik lagu Reply

    sy wat auto post sbb tkut x smpt nk update..heee

    August 8, 2012, 9:05 am
  • ohcikgu Reply

    hoho..kena cuba dengan lebih gigih lagi nih..

    August 2, 2012, 3:04 pm
  • yas Reply

    blog aku pun mmg banyak turun dh prestasinya bro….adesssss

    August 2, 2012, 6:24 am
  • Cikgu Hairul Reply

    Saya pun terasa sangat takde mood nak menulis. Idea ada, tapi lepas mula mengadap pc, jadi kelaut pulak. Lagipun bulan puasa ni agak sibuk dengan aktiviti menghidupkan malam. Mudah-mudahan dapat apa yg dicari.

    August 1, 2012, 4:45 pm
  • titan Reply

    sekurangnya, diorang ada buat gol.

    August 1, 2012, 11:01 am
  • Denaihati Reply

    bulan ramadhan memang kena lebihkan/kejar ibadah.

    August 1, 2012, 4:48 am
  • azwan Reply

    bukan lah macam zaman dulu-dulu punya pemain malaysia. kalau dulu memang dah sah satu perlawana pertunjukkan. jumlah gol mesti besar punya. tapi era baru bola sepak malaysia sekarang ni dah menunjukkan kemajuan

    August 1, 2012, 4:41 am
  • onlajer Reply

    bulan puasa masa untuk berblog terpaksa di catu heh

    August 1, 2012, 2:34 am
  • adele Reply

    laya table tennis jer..ekekeke

    August 1, 2012, 1:21 am
  • akubiomed Reply

    Susah juga hendak pilih pasukan EPL yang inginkan bermain dengan pasukan negara. Kebanyakkan pasukan kegemaran EPL sudah pernah bermain.

    July 31, 2012, 5:18 pm
  • adamfaiz Reply

    Sebelum bulan puasa lagi dah kurang update… kena cari perangsang sket nih :)

    July 31, 2012, 3:57 pm
  • Jebeng Otai™ Reply

    letih berpuasa..kadag2 mmg x sempat nk bkk blog..hehe

    July 31, 2012, 1:05 pm
  • tengkorak emas Reply

    menjawab soalan cepu mas tu..mestilah manchester united, datang ke Malaysia sbg juara liga inggeris musim akan dtg ni

    July 31, 2012, 4:34 am
  • maza Reply

    Psst: kalau malas kemas kin, blogwalking aje ler sambil komen2 kat tempat maza oppsss.. hehehe

    oh! maza tak tonton pun pertandingan bola sepak itu.. gi masjid gitew.. oppss.. hehehe

    July 31, 2012, 4:28 am
  • nurmisnan Reply

    Mungkin kerana goal keeper tak power kot.. har3..

    iyerlah.. bulan pose ni ramai yang kurang update blog. Selalunya
    kalau nak menulis mesti ada kopi atau teh secawan. Kalau mcm tu
    update malam hari ler.. hik3.. ok brother selamat berpuasa…

    July 31, 2012, 4:01 am
    • Dulu Lain Sekarang Lain Reply

      ok malam minum kopi, langsung tak leh tido. Jam 3 pagi mau bangun sahur lak…

      August 1, 2012, 2:00 am
    • padin Reply

      malam biasanya pas terawih dah tercongok depan tv
      layan olimpik, ekekee

      August 2, 2012, 2:55 pm
  • hafizmd Reply

    Satu lagi, ambe antara yg kurang aktif dalam bulan ni…hehe

    Mmg entah kenapa, idea dan mood ke laut…keh3

    July 31, 2012, 2:46 am
  • hafizmd Reply

    Mmg tak mengecewakan. Dari segi susuk tubuh dan skil, mmg mereka amat2 baik, tp kita semakin bagus dari hari ke hari.

    Tak mustahil, 2-3 tahun lagi, kita mampu kembali setaraf jepun dan korea selatan.

    Pasukan mana? soklan cepu emas sungguh…hehe…mestilah MANU…hahahhaa

    July 31, 2012, 2:45 am
  • mak lagenda Reply

    Bilangan kwn2 yg x update blog tu termasuk la mak. Hua hua hua..tp reason mak is xde masa dan mood pun ada sedikit tergelincir utk update blog..heh heh heh

    July 31, 2012, 2:08 am
  • anif Reply

    Diakui prestasi berblog memang ada sedikit menurun dalam bulan ramadan ni.

    July 31, 2012, 12:37 am