Simply The Best Way To Drive Traffic To Your Blog

Kemaskini Blog

Pada mulanya, saya sangka saya seorang sahaja yang kurang mengemaskini blog dalam bulan Ramadhan kali ini. Namun, hasil dari ‘blogwalking’ yang dibuat sehari dua ini mendapati ramai juga yang blog mereka ‘tersenggut-senggut’ atau tidak aktif sepanjang bulan yang mulia. Mungkin sebab sibuk menunaikan ibadah seperti solat terawih di masjid atau tidak kurang pula yang sibuk mengikuti perkembangan sukan Olimpik πŸ˜€

olimpik dulu lain sekarang lain

Gambar kredit: washingtonpost.com

Tak kurang juga yang macam saya yang sudah biasa bila berblogging perlu ada secawan kopi untuk dihirup dan tanpanya idea pun jadi tersekat-sekat πŸ˜€ Apa-apa pun sebabnya, jangan jadi terbiasa dan stop blogging pula.

By the way, tahniah pada pasukan Harimau Malaya yang memberikan persembahan yang agak baik ketika tewas 1 – 3 kepada Manchester City. Memang lebih sukar menyaingi City yang punyai pemain-pemain yang bertubuh amat besar seperti adik-beradik Toure dan berskill tinggi seperti Sergio Aguero. Namun, ia tetap persembahan yang membanggakan selepas persembahan yang amat baik ketika menentang Arsenal minggu lalu.

Gone are the days bila pasukan bolasepak ketika menjadi pasukan belasahan dan perlukan pemain import bila berlawan dengan pasukan-pasukan Liga Perdana Inggeris ini. Well, dulu lain sekarang lain kan?

Soalan cepumas: Pasukan EPL mana yang anda mahu lihat menentang Harimau Malaya tahun hadapan?

Kemaskini Blog

0 votes
  • Avatar for Ismail N bEe August 16, 2012, 9:52 am

    Ehem!
    As Salam…
    Lama tak menyinggah org ni :-)

  • Avatar for Ismail N maza August 15, 2012, 5:40 am

    uiks! sunyi jerk kat sini..
    dah beraya ke hapa?

    hahaha

  • Avatar for Ismail N Kak Long Mawar Merah August 9, 2012, 9:37 am

    Eh, eh, terasa jugak ni.

  • Avatar for Ismail N pengumpul lirik lagu August 8, 2012, 9:05 am

    sy wat auto post sbb tkut x smpt nk update..heee

  • Avatar for Ismail N ohcikgu August 2, 2012, 3:04 pm

    hoho..kena cuba dengan lebih gigih lagi nih..

  • Avatar for Ismail N yas August 2, 2012, 6:24 am

    blog aku pun mmg banyak turun dh prestasinya bro….adesssss

  • Avatar for Ismail N Cikgu Hairul August 1, 2012, 4:45 pm

    Saya pun terasa sangat takde mood nak menulis. Idea ada, tapi lepas mula mengadap pc, jadi kelaut pulak. Lagipun bulan puasa ni agak sibuk dengan aktiviti menghidupkan malam. Mudah-mudahan dapat apa yg dicari.

  • Avatar for Ismail N titan August 1, 2012, 11:01 am

    sekurangnya, diorang ada buat gol.

  • Avatar for Ismail N Denaihati August 1, 2012, 4:48 am

    bulan ramadhan memang kena lebihkan/kejar ibadah.

  • Avatar for Ismail N azwan August 1, 2012, 4:41 am

    bukan lah macam zaman dulu-dulu punya pemain malaysia. kalau dulu memang dah sah satu perlawana pertunjukkan. jumlah gol mesti besar punya. tapi era baru bola sepak malaysia sekarang ni dah menunjukkan kemajuan

  • Avatar for Ismail N onlajer August 1, 2012, 2:34 am

    bulan puasa masa untuk berblog terpaksa di catu heh

  • Avatar for Ismail N adele August 1, 2012, 1:21 am

    laya table tennis jer..ekekeke

  • Avatar for Ismail N akubiomed July 31, 2012, 5:18 pm

    Susah juga hendak pilih pasukan EPL yang inginkan bermain dengan pasukan negara. Kebanyakkan pasukan kegemaran EPL sudah pernah bermain.

  • Avatar for Ismail N adamfaiz July 31, 2012, 3:57 pm

    Sebelum bulan puasa lagi dah kurang update… kena cari perangsang sket nih :)

  • Avatar for Ismail N Jebeng Otaiβ„’ July 31, 2012, 1:05 pm

    letih berpuasa..kadag2 mmg x sempat nk bkk blog..hehe

  • Avatar for Ismail N tengkorak emas July 31, 2012, 4:34 am

    menjawab soalan cepu mas tu..mestilah manchester united, datang ke Malaysia sbg juara liga inggeris musim akan dtg ni

  • Avatar for Ismail N maza July 31, 2012, 4:28 am

    Psst: kalau malas kemas kin, blogwalking aje ler sambil komen2 kat tempat maza oppsss.. hehehe

    oh! maza tak tonton pun pertandingan bola sepak itu.. gi masjid gitew.. oppss.. hehehe

  • Avatar for Ismail N nurmisnan July 31, 2012, 4:01 am

    Mungkin kerana goal keeper tak power kot.. har3..

    iyerlah.. bulan pose ni ramai yang kurang update blog. Selalunya
    kalau nak menulis mesti ada kopi atau teh secawan. Kalau mcm tu
    update malam hari ler.. hik3.. ok brother selamat berpuasa…

    • Avatar for Ismail N Dulu Lain Sekarang Lain August 1, 2012, 2:00 am

      ok malam minum kopi, langsung tak leh tido. Jam 3 pagi mau bangun sahur lak…

    • Avatar for Ismail N padin August 2, 2012, 2:55 pm

      malam biasanya pas terawih dah tercongok depan tv
      layan olimpik, ekekee

  • Avatar for Ismail N hafizmd July 31, 2012, 2:46 am

    Satu lagi, ambe antara yg kurang aktif dalam bulan ni…hehe

    Mmg entah kenapa, idea dan mood ke laut…keh3

  • Avatar for Ismail N hafizmd July 31, 2012, 2:45 am

    Mmg tak mengecewakan. Dari segi susuk tubuh dan skil, mmg mereka amat2 baik, tp kita semakin bagus dari hari ke hari.

    Tak mustahil, 2-3 tahun lagi, kita mampu kembali setaraf jepun dan korea selatan.

    Pasukan mana? soklan cepu emas sungguh…hehe…mestilah MANU…hahahhaa

  • Avatar for Ismail N mak lagenda July 31, 2012, 2:08 am

    Bilangan kwn2 yg x update blog tu termasuk la mak. Hua hua hua..tp reason mak is xde masa dan mood pun ada sedikit tergelincir utk update blog..heh heh heh

  • Avatar for Ismail N anif July 31, 2012, 12:37 am

    Diakui prestasi berblog memang ada sedikit menurun dalam bulan ramadan ni.