Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!

Perfect SEO Untuk Blog Anda

by Ismail N   ·  6 years ago   ·  
thumbnail

Perfect SEO

Sebagai pemilik blog, anda pastinya akan menitikberatkan beberapa perkara bagi memastikan blog anda menarik pengunjung dan disukai ramai. Selain dari isi kandungan yang mantap dan mempunyai nilai tambah kepada masyarakat, SEO dan rekabentuk blog amat perlu diberi perhatian.

Siapa guna Thesis? Baca: Malaysian THESIS Blogs

Masaalah bagi kebanyakkan blogger terutamanya yang masih baru adalah hal teknikal. Lupakan soal ‘coding‘, ada yang masih terkial-kial mahu set-up blog WordPress mereka.

Apalagi mahu tweak sehingga ia menjadi POWER!

majikan

WordPress amat penting bagi mereka yang serius blogging kerana keupayaanya memanupulasikan SEO ke tahap yang paling mikro. SEO atau Search Engine Optimization amat penting bagi memastikan kedudukan ranking yang baik buat blog kita yang sekaligus membantuk dari segi trafik dan conversion (bagi mereka yang menjana pendapatan dari blog).

Oleh itu, bila bab blogging ini tidak boleh kedekut modal. Sesekali sesekala kena melabur sedikit agar tidak perlu kerja keras cari pelanggan dan pelabur.

Boleh guna masa untuk kerja-kerja lain atau berhibur dengan keluarga.

Belajar Membuat Website THESIS

Thesis WordPress Theme

Atas sebab itu, saya memang setia dengan Thesis. Kesan positif darinya amat dirasai dan sekarang boleh tumpukan pada hal-hal lain dan hanya sekali sekala mengemaskinikan blog.

Bagi mereka yang berminat untuk memahami dengan lebih lanjut mengenai Thesis, rujuk artikel ini: Mengapa Guna Thesis?.

Baca juga: THESIS Framework: Responsive Thesis Skins

Jika sudah tahu dan baru berminat hendak mencuba, sila muat turun di SINI.

Buy Thesis Skin

Perfect SEO Responsive Skin

Skin untuk thesis ini dihasilkan oleh genius-genius di BuyThesisSkins.Com yang juga bertanggungjawab menghasilkan skin untuk blog DuluLainSekarangLain.Com ini. Kalau bajet anda besar saya cadangkan ambil ULTIMATE Membership. Berbaloi sebab skin-skin yang mereka hasilkan hebat-hebat belaka dan ditambah dari semasa ke semasa.

Namun, buat yang baru mahu berjinak-jinak, cubalah Perfect SEO Responsive Skin. Sebagaimana dengan namanya, skin ini dihasilkan selaras dengan kehendak SEO terkini.

Dalam masa yang sama juga, rekabentuk (design) amat menarik dan nampak professional. Ini penting, terutama bagi mereka-mereka yang mencari sponsor yang sanggup membayar pada harga yang tertinggi.

Perfect SEO menggunakan SCSS untuk meminima penggunaan CSS dalam skin yang sekaligus membantu kepantasan blog dan mesra-SEO. Ia juga dilengkapi dengan built-in Google Fonts buat mereka-mereka yang suka menggunakan font yang canggih dalam blog mereka.

Sebagaimana skin-skin yang lain BuyThesisSkins, skin ini juga ‘responsive‘ dan mempunyai pelbagai built-in feature yang membuatkan kerja-kerja mengubahsuai blog anda mudah dan tanpa perlu menambah apa-apa plugin lagi.

seo features

Ok, saya rasa cukuplah cerita mengenai skin ini. Tidak usah dipanjangkan lagi dan membuatkan anda rasa bingung. Pokoknya skin ini memang hebat dan berbaloi untuk digunakan.

Layarlah laman web BuyThesisSkins untuk memilikinya.

120% disyorkan oleh Pakar SEO Malaysia.

 

34 Comments

  1. Menarik ni. sekarang saya guna divi theme. responsive juga. bolehlah try bila-bila nak tukar theme.

     
  2. sejujurnya saya teringin nak pasang theme premium untuk secure dan nampak serius pada pandangan pembaca yang high end knowledge

     
  3. Thesis memang bagus buat SEO tapi banyak plugin yg gak kompatibel. contoh : desain kontak form jadi jelek. berbeda dengan Genesis.

     
  4. dari dulu memang saya nampak thesis ni power dengan seo, tp xtahulah, maybe lepas boring baru saya cari thesis kot

     
  5. Mus

    tak pernah guna thesis .. setia dengan mythemeshop jer

     
    1. Ismail N

      MyThemeshop boleh tahan bro. Design theme dia pun cantik. Saya pun ada beli satu.

       
  6. Thesis ni bagus tapi kalau tak expert bab theme option ni sukar sikit lagi-lagi kalau yang framework baru ni

     
    1. Ismail N

      Yang tak biasanya akan perlu sedikit masa untuk fahaminya. Namun, sebagaimana yang saya terangkan dalam artikel lepas, support service dari team thesis amat tip top – 24 hours sedia untuk jawap pertanyaan. Plus forum mereka berguna untuk cepat fahami cara guna thesis dengan lebih lanjut.

      Untuk elak banyak masaalah, pastikan skin yang dipasang sesuai dan user friendly. Produk/skin dari BuyThesisSkins pada pendapat saya adalah antara yang terbaik di pasaran buat masa ini.

       
  7. Entri yang menarik…saya temui laman web ini dari forum luar. hebat cerita perkongsian & pengalaman. saya akan mengesyorkan laman web ini untuk kawan-kawan saya di luar sana.

     
    1. Ismail N

      Terima kasih.

       
  8. teringin nak guna thesis..tapi sebab kekangan masa nak explore..beli je theme mudah dari themeforest..huhu

     
    1. Ismail N

      Of course, theme dari ThemeForest mmg mudah – plug and play la kan… 😀 Plus, user-friendly. Tak perlu tweak sangat. Perfect SEO skin utk thesis ni lebih kepada SEO purpose – ia ringan, laju dan dihasilkan utk SEO terkini. Sebagai pengguna/pemilik blog kena tepuk dada dan tanya selera.

       

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.