Senarai Blog Paling Popular Dan Berpengaruh Di Malaysia

Terdapat banyak cara untuk membuat senarai blog yang paling popular dan berpengaruh di Malaysia. Namun, penanda yang sering digunakan oleh para blogger adalah dengan melihat trafik yang “masyuk” ke blog-blog ini. Jika anda google di internet, pastinya anda akan berjumpa senarai-senarai ini dan sekali imbas saya akan katakan NO WAY yang blog dululainsekaranglain.com akan berpeluang memasuki senarai elit ini.

blog Senarai Blog Paling Popular Dan Berpengaruh Di Malaysia

Blog-blog yang sering dikunjungi oleh pengunjung nampaknya dikuasai oleh blog-blog politik, hiburan dan sedikit berkisar pada blogging dan IT. Saya pula tiada “desire” untuk menulis topik yang sedemikian. Sesekali sesekala mungkin. Tapi, selalunya saya lebih gemar menulis apa yang dekat di hati saya atau apa yang orang lain tidak mahu tulis.

Apabila saya membeli domain untuk blog ini kira-kira 8 bulan yang lalu, saya ingin menamakannya “Lain Dari Yang Lain”.  Namun, saya mengubah fikiran di saat akhir dan menukarnya kepada “Dulu Lain Sekarang Lain”. Akan tetapi, cita-cita hendak menulis sesuatu yang berlainan itu tetap ada. Malah, entri ini juga cuba melihat tajuk di atas dari sudut yang lain dari lain. Tiada senarai dan tiada ulasan mengenai mereka yang tersenarai. Apa yang ada cuma cerita dari hati dan fikiran blogger ini seperti sebelumnya.

Terdapat beberapa subjek yang cuba saya tumpukan di blog ini. Subjek-subjek itu adalah: Undang-Undang, Fotografi, Kekeluargaan & Kemasyarakatan dan Blogging Dari Kaca Mata Saya. Ok, once a while, saya akan blogging “outside the box” dan menulis mengenai subjek lain, namun apa yang senaraikan tadi adalah misi dan objektif saya. Melihat dari senarai subjek saya, tiada pun  subjek-subjek ini yang popular atau boleh menolong blog saya untuk tergolong dalam blog-blog yang berpengaruh dan popular.

Namun, saya rasa cukup puas hati dan terima kasih pada pembaca-pembaca blog ini kerana sudi lepak sekejap di dululainsekaranglain.com.

Ok, sebelum saya tutup cerita bagi entri ini, sesiapa yang baca entri ini, saya hendak minta TOLONG sikit. Boleh? Mudah sahaja iaitu tolong listkan 5 blog paling anda suka di petak komen di bawah. Saya hendak terjah blog-blog tersebut dan lihat isi kandungannya. Sekadar hendak MENYIASAT! icon wink Senarai Blog Paling Popular Dan Berpengaruh Di Malaysia Tolong ye! Thanks.

- Senarai Blog Paling Popular Dan Berpengaruh Di Malaysia

 Senarai Blog Paling Popular Dan Berpengaruh Di Malaysia

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 Senarai Blog Paling Popular Dan Berpengaruh Di Malaysia

55 thoughts on “Senarai Blog Paling Popular Dan Berpengaruh Di Malaysia

  1. PENEMUAN TERBARU….ANDA BOLEH MEMBUAT RM 2OOO SEMINGGU…DENGAN HANYA BERADA DI RUMAH…CEPAT SEMENTARA STOK MASIH ADA…APE YANG ANDA PERLU KORBANKAN HANYA RM 0.10 UNTUK MENGHANTAR NAMA DAN ALAMAT KE 01112978050….think positive…

  2. salam bro..

    1st time mak sggh sini. Owhhh..padin pun suka dtg sini yeh?? Hurm..klu nak senaraikan 5, terlebih2 kot sbb ckp bnyk blog yg mak suka terjah. Biasanya,ia dtg dr pelbagai jurnal. Ada yg gila2, ada yg serius/skima, ada dr blog masakan..

    1- Blog gila2/ringan = http://kasihaleeya.blogspot.com/
    = http://www.blogbeginsatforty.com/

    blog serius/skima = http://www.padinno.com/

    blog fotografi = http://chiqu3chill.blogspot.com/

    blog masakan = http://fromintankitchen.blogspot.com/
    = http://www.bisousatoi.com/

    Ada banyakkkkk lagi cuma takut tuan tanah ni pening pi skodeng..hik hik hik..

    • salam…
      first ok, hopefully jgn the last he he.. :D
      tolak blog padin yg selalu dilawati, tinggal 5 blog jer mahu di terjah… No problemo… cuma lambat ler nampaknya next posting kat sini.. adehhh…

      • OOoo..khemah sensorang ko ye din! Acer sesekali revealkan mana2 blog yg ko suka g.,..leh gak mak yg x sklh tinggi ni tambh2 ilmu pengetahuan yg x berapa nak tinggi! :P

        Yup..kepelbagaian jenis bacaan tu perlu din. Sbb blog ku serius dan bersifat akademik A.K.A skima tu lah buat aku suka skodeng..

  3. Blog yg aku rasa popular tu banyak, tapi yang berpengaruh aku rasa aku tau cuma sikit aje. Selain dari Denaihati.com dan redmummy.com aku tak tau yang lain dah.

    Popular tu berbeza pada pandangan setiap orang.

  4. aku lak biasanya blog kengkawan yg selalu dtg ziarah lee…rasanya sama jugak dgn list kt bro DLSL…cuma satu jee…
    aku rasa blog ni bagus sbb entri ttg seo blog yg menarik sesangat…
    http://www.forblogger.net/
    Bayangkan blog ni dr pr0 trus mencanak ke pr4….pehhh meh kita sama2 belajar seo tp blog ni byk entri ttg blogspot je laaa…

  5. Salam DLSL :)
    Boleh tak saya paste ayat ni :
    “Tapi, selalunya saya lebih gemar menulis apa yang dekat di hati saya atau apa yang orang lain tidak mahu tulis ”

    Sebab saya suka ayat tu. Betul2 beri saya inspirasi untuk menulis lain dari yang lain. :)

    Blog yang best saya rasa ni : http://dululainsekaranglain.com ;D
    Lagi 4 masih difikir2 kan sebab semua blogger ada cara tersendiri dengan entri dorang.

    • adeh… tersipu-sipu lak kawan dpt undi gak :D Thanks bro.
      Walaupun blog ni masih baru, tetapi kawe dah blogging lama sebenonya. Dari pengalaman lalu, nothing more satisfactory dari menghasilkan karya sendiri. Habis post, senyum jer bila tengok hasil penat menulis tu ke alam siber.
      Plus, bila lain dari yang lain, dapat gak berjasa memperbanyakkan bahan ilmiah dari pelbagai jenis di siber. My 5 cents jer.. tak semestinya betul :D

    • thanks. sharing = caring kan? :D
      wah! ada lagi undian utk cikgu tehr nampaknya.. mesti power teh ramuannya…
      Yg kawe kureng kenal tu, nanti kawe cuba check. Mesti ada sebabnya kan? kena siasat sikit…. so boleh buat edisi siasat nanti :wink:

  6. tiada apa yg boleh di katakan cuma kata2 terima kasih yang amat sebab wujudkn blog yg boleh memberi kesedaran terutama berkait dengan undang2 yakini diluar sana masih yg mmg tidak tahu apa2 langsung mengenai undang2.

  7. blog kak nora masakan heee
    blog bro tehr ceria dg pantun
    bro akubiomed..bro dnobiz tu ok gak trafik tggi hee..erk..tak tahu mana popular sb smua blog sy sllu klr dan masuk klu ada kelapagan masa heeee

Leave a Reply