Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

Semalam saya cuba kopi Mahkota Dewa pulak, kopi pra-campuran 14 dalam 1. Di paketnya di tulis kata “Bertenaga Dan Kesegaran Maksima” dan “Jaminan 100% Kepuasan”. Hmmm… kalau tak puas, apalah gamaknya saya boleh buat? Saman untuk RM 3? icon biggrin Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1 Anyway, setelah di google Mahkota Dewa ini rupanya adalah nama tumbuhan yang digunakan bagi membuat kopi ini. Nama saintifiknya adalah Phaleria Macrocarpa (Macam mana lah nak sebut?).

Mahkota Dewa 540x373 Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

Ia juga dipanggil dengan nama Simalakama (Bahasa Melayu/Sumatera) dan Makuto Dewo (Jawa), Makuto Rojo, Obat Dewa dan macam-macam lagi. Tumbuhan yang dikatakan banyak tumbuh di Kepulauan Jawa ini juga digunakan sebagai ubat-ubatan oleh ramai rakyat Indonesia. Dan kini Mahkota Dewa aka Phaleria Macrocarpa digunakan pula dalam kopi pra-campuran terbaru keluaran Al-Jannah Global Marketing Sdn Bhd.

Mahkota Dewa 2 540x304 Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

Berdasarkan apa yang di tulis di paket kopi ini, saya tak tahulah apa yang 14 dalam 1 tu? icon wink Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1 Selain dari Phaleria Macrocarpa dan gula, saya tak pasti apa lagi yang terkandung dalam kopi ini. Namun, to be fair, saya lawati juga laman website mereka dan mendapati kandungan lain yang dimasukkan adalah: Kopi Arabica, Lempoyang,  Temulawak, Buah Goji, Jerangau, Kayu Manis, Halia, Buah Pala, Manggis, Mengkudu, Ginseng dan Krimer Bukan Tenusu.

Mahkota Dewa 3 540x395 Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

Gambar kredit kepada ajglobal2u.com

Dari segi rasa.. macam kopi susu yang lain jugak. Mungkin sebab saya tak pernah makan buah Phaleria Macrocarpa, maka saya tak dapat nak tangkap sangat rasanya dalam kopi ini. Walaubagaimanapun, sesiapa yang nak cuba, pergilah check di kedai-kedai runcit berdekatan rumah anda.

- Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

 Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

Coffee

{ 32 comments… add one }

  • MoneymakerCoffee October 15, 2012, 6:33 am

    Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1 memang khas untuk mereka yang ada tekanan darah tinggi, diabetes, gout dan yang ada tinggi kolesterol mereka.

    Saya sudah mengambil kopi ini sejak 3 bulan yang lalu, alhamdulilah sihat waalfiat. Kopi ini adakah kopi tambahan. Jadi perlulah diambil dua kali sehari baru rasa kemujarabannya.

    Tak Kenal Maka Tak Cinta….

    Reply
  • zaidah wan ali June 14, 2012, 4:40 pm

    salam..dulu minum kopi ni,beli 1 sachet bdn segar & xletih smpi ptg trus bli 1 kotak.skrg jadi pengedar biasa.insyaAllah cdg2 nk jd stokis

    Reply
  • Fyza April 23, 2012, 1:27 am

    Hai..sy suka minum kopi ni.bdn xletih,xngantuk.badan segar je.pastu sntiasa rasa knyg.kalo mkn nasi tu mkn sket pn dh knyg..mula2 igt kopi ni utk lelaki je.rupanya perempuan pun bleh minum.

    Reply
  • en adi February 18, 2012, 8:42 am

    salam kopi ni mmg bgs, dulu saya pengedar biasa je..skrg ni saya dah jd stokois utk area pj. Siapa yg nak tahu lbh lanjut blh hubungi saya

    Reply
  • RAHIMAH A.TALIB December 28, 2011, 6:06 am

    Salam, sy adalh agen AJGM – kopi mahkota dewa (14 in1), sepanjang pengalaman saya sebagai pengguna setia dr bulan April, 2011. Ternyata
    kesan yg amat baik utk diri sy serta keluarga.
    – Alhamudulillah, emak sy yg pengidap kencing manis (diabetis) yg mana
    bila check up doktor 3 bln sekali, biasanya bacaan antara 9 ke 11, tapi
    utk check up dia yg baru2ni /Oct’11 tlh turun ke 6.3.

    – Dan sy pula rasa bertenaga dan sihat, alhamdulillah..dn tidak margrain lagi..

    Utk yg berminat menjadi ahli sila hubungi sy: 016 218 0750 (emma)

    Bgi yg menjadi ahli di samping minum minuman yg berkhasiat utk kesihatan,
    tapi ada dana kebajikan yg di sediakn utk pengguna yg setia…

    Reply
    • Zurai April 30, 2013, 12:18 am

      Alhamdulillah…saya jenis susah buang air besar…dengan minum setiap pagi pasti pergi ke tandas dengan mudah :-)

      Reply
  • capa November 24, 2011, 4:36 am

    its awesome.. sy xtahan mnum mopi sblum ni sbb skejap jek dh pening2 lalat, mgigil2, jantung bgerak dgn laju, migrain.. tp sejak mnum kopi mahkota dewa ni sbnyak 8sachets utk 8hari bturut2.. sy dah xmngantuk kat lab, buang air dgn bahagia, xde mgigil2 lg, migrain pn x.. berat sy juga turun dh 1kg.. 1st n 2nd day mnum kopi ni, sy buang air bnyk skit, skali ngan toxic dlm perut.. rase badan ringan jek lpas 3-4hr mnum kopi ni.. sy sdg mcri stokis area penang..

    Reply
  • Zaini2 September 8, 2011, 7:26 am

    Sokonglah produk tempatan yg halal, 100% bumi. Ada 2 lagi produk baru diperkenalkan oleh Al-Jannah Global Marketing Sdn Bhd, juga dengan khasiat Mahkota Dewa. Kalau sudah cuba try test baru tahu!

    Reply
  • akubiomed July 18, 2011, 3:48 pm

    Minum kopi yang segera ini tidak elok diamalkan selalu. Lagi-lagi pelbagai campuran semua didalam satu bimbang lain jadinya pula

    Reply
    • Mus July 18, 2011, 11:29 pm

      itulah yang sering aku dengar..

      dulu aku cepat gastik minum premix ni..

      Reply
      • Kak Long Mawar Merah July 21, 2011, 2:36 pm

        Mungkin kandungan gulanya berlebihan daripada bila bancuh sendiri.

        Reply
    • Mus July 18, 2011, 11:30 pm

      kalau sekadar coffee tester mcm abg mail tu.. tak jadi masalah kot..
      atau abg mail mmg takder effect dgn kopi ni..

      Reply
  • Iqbal July 18, 2011, 3:40 pm

    Wah, boleh jadi duta kopi tu bro..hehe

    saya kurang sikit minuman berasaskan kopi. kopi yang pure pun tak minum. :D
    Tapi kalau radix saya layan..

    Reply
    • Mus July 18, 2011, 10:51 pm

      harap murahlah rezeki abg mail jadi duta kopi..

      Reply
  • maza July 18, 2011, 9:35 am

    maza pilih air teh panas cap binisendirik … volleh abg mail? ahaks..

    hahahhaha
    maza recently posted…Tak serupa jantina…My Profile

    Reply
    • IN July 18, 2011, 2:47 pm

      teh cap darling tu.. volleh… apa salahnya :wink:

      Reply
      • Kak Long Mawar Merah July 21, 2011, 2:35 pm

        maza,
        cap darling tu yang paling sedap di dunia sebab dikacau dengan kasih sayang.

        Reply
    • Mus July 18, 2011, 10:50 pm

      aku pun peminum teh bancuhan isteri jugak…
      teh cap bunga-bunga cinta… hihihi

      Reply
  • Mus July 18, 2011, 4:58 am

    perhh 14 dalam 1..

    Reply
    • IN July 18, 2011, 2:47 pm

      mahu cari 20 dlm 1 lak nie… sapa2 tahu?

      Reply
      • Mus July 18, 2011, 10:49 pm

        lain sudah tu..
        power tu nanti tak habis-habis..

        ada yang kata, minum pre-mix ni tak baik.. mcm mana pula tu?

        Reply
  • Malaysia Travel Blog July 18, 2011, 12:33 am

    Apalah rasa kopi ni agaknya? Banyak sangat campuran tu…

    Reply
    • IN July 18, 2011, 2:46 pm

      rasa kopi ehhh… he he :wink:

      Reply
      • Mus July 18, 2011, 11:28 pm

        hahaha.. kopi rasa kopi..

        Reply
  • tehr July 17, 2011, 4:09 pm

    mungkinkah hanya 14% kopi dalam 1 paket?
    huhu

    Reply
    • IN July 18, 2011, 2:45 pm

      errrkkk :wink:

      Reply
  • Kak Long Mawar Merah July 17, 2011, 2:46 am

    Ada kawan Kak Long yang memang menjadi stokis barangan berasaskan Mahkota Dewa ni, mungkin syarikat lain sebab tak ada pulak dia jual kopi ni. Yang ada semuanya barangan untuk spa.

    Reply
    • IN July 18, 2011, 2:42 pm

      errr tak tahu lak yg barangan spa tu..
      mahu check website dia semula ehhhh…

      Reply
      • Kak Long Mawar Merah July 20, 2011, 11:03 am

        Mungkin brand aje sama, tapi syarikat lain.

        Reply
  • Tie July 17, 2011, 1:42 am

    Ismail ni memang sah peminat kopi tegar.. :P

    Reply
    • IN July 18, 2011, 2:41 pm

      coffee tester jer Kak… :D

      Reply
      • Mus July 18, 2011, 10:59 pm

        mcm best jer…
        mesti dah test bermacam-macam kopi.. kopi goji tu? dah test?

        Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

This Blog is hosted at:

Powered by:

Get your SEO Responsive Skins here: