Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

Semalam saya cuba kopi Mahkota Dewa pulak, kopi pra-campuran 14 dalam 1. Di paketnya di tulis kata “Bertenaga Dan Kesegaran Maksima” dan “Jaminan 100% Kepuasan”. Hmmm… kalau tak puas, apalah gamaknya saya boleh buat? Saman untuk RM 3? icon biggrin Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1 Anyway, setelah di google Mahkota Dewa ini rupanya adalah nama tumbuhan yang digunakan bagi membuat kopi ini. Nama saintifiknya adalah Phaleria Macrocarpa (Macam mana lah nak sebut?).

Mahkota Dewa 540x373 Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

Ia juga dipanggil dengan nama Simalakama (Bahasa Melayu/Sumatera) dan Makuto Dewo (Jawa), Makuto Rojo, Obat Dewa dan macam-macam lagi. Tumbuhan yang dikatakan banyak tumbuh di Kepulauan Jawa ini juga digunakan sebagai ubat-ubatan oleh ramai rakyat Indonesia. Dan kini Mahkota Dewa aka Phaleria Macrocarpa digunakan pula dalam kopi pra-campuran terbaru keluaran Al-Jannah Global Marketing Sdn Bhd.

Mahkota Dewa 2 540x304 Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

Berdasarkan apa yang di tulis di paket kopi ini, saya tak tahulah apa yang 14 dalam 1 tu? icon wink Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1 Selain dari Phaleria Macrocarpa dan gula, saya tak pasti apa lagi yang terkandung dalam kopi ini. Namun, to be fair, saya lawati juga laman website mereka dan mendapati kandungan lain yang dimasukkan adalah: Kopi Arabica, Lempoyang,  Temulawak, Buah Goji, Jerangau, Kayu Manis, Halia, Buah Pala, Manggis, Mengkudu, Ginseng dan Krimer Bukan Tenusu.

Mahkota Dewa 3 540x395 Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

Gambar kredit kepada ajglobal2u.com

Dari segi rasa.. macam kopi susu yang lain jugak. Mungkin sebab saya tak pernah makan buah Phaleria Macrocarpa, maka saya tak dapat nak tangkap sangat rasanya dalam kopi ini. Walaubagaimanapun, sesiapa yang nak cuba, pergilah check di kedai-kedai runcit berdekatan rumah anda.

- Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

 Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

32 thoughts on “Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1

  1. Kopi Mahkota Dewa 14 Dalam 1 memang khas untuk mereka yang ada tekanan darah tinggi, diabetes, gout dan yang ada tinggi kolesterol mereka.

    Saya sudah mengambil kopi ini sejak 3 bulan yang lalu, alhamdulilah sihat waalfiat. Kopi ini adakah kopi tambahan. Jadi perlulah diambil dua kali sehari baru rasa kemujarabannya.

    Tak Kenal Maka Tak Cinta….

  2. salam..dulu minum kopi ni,beli 1 sachet bdn segar & xletih smpi ptg trus bli 1 kotak.skrg jadi pengedar biasa.insyaAllah cdg2 nk jd stokis

  3. Hai..sy suka minum kopi ni.bdn xletih,xngantuk.badan segar je.pastu sntiasa rasa knyg.kalo mkn nasi tu mkn sket pn dh knyg..mula2 igt kopi ni utk lelaki je.rupanya perempuan pun bleh minum.

  4. salam kopi ni mmg bgs, dulu saya pengedar biasa je..skrg ni saya dah jd stokois utk area pj. Siapa yg nak tahu lbh lanjut blh hubungi saya

  5. Salam, sy adalh agen AJGM – kopi mahkota dewa (14 in1), sepanjang pengalaman saya sebagai pengguna setia dr bulan April, 2011. Ternyata
    kesan yg amat baik utk diri sy serta keluarga.
    – Alhamudulillah, emak sy yg pengidap kencing manis (diabetis) yg mana
    bila check up doktor 3 bln sekali, biasanya bacaan antara 9 ke 11, tapi
    utk check up dia yg baru2ni /Oct’11 tlh turun ke 6.3.

    – Dan sy pula rasa bertenaga dan sihat, alhamdulillah..dn tidak margrain lagi..

    Utk yg berminat menjadi ahli sila hubungi sy: 016 218 0750 (emma)

    Bgi yg menjadi ahli di samping minum minuman yg berkhasiat utk kesihatan,
    tapi ada dana kebajikan yg di sediakn utk pengguna yg setia…

    • Alhamdulillah…saya jenis susah buang air besar…dengan minum setiap pagi pasti pergi ke tandas dengan mudah :-)

  6. its awesome.. sy xtahan mnum mopi sblum ni sbb skejap jek dh pening2 lalat, mgigil2, jantung bgerak dgn laju, migrain.. tp sejak mnum kopi mahkota dewa ni sbnyak 8sachets utk 8hari bturut2.. sy dah xmngantuk kat lab, buang air dgn bahagia, xde mgigil2 lg, migrain pn x.. berat sy juga turun dh 1kg.. 1st n 2nd day mnum kopi ni, sy buang air bnyk skit, skali ngan toxic dlm perut.. rase badan ringan jek lpas 3-4hr mnum kopi ni.. sy sdg mcri stokis area penang..

  7. Sokonglah produk tempatan yg halal, 100% bumi. Ada 2 lagi produk baru diperkenalkan oleh Al-Jannah Global Marketing Sdn Bhd, juga dengan khasiat Mahkota Dewa. Kalau sudah cuba try test baru tahu!

  8. Wah, boleh jadi duta kopi tu bro..hehe

    saya kurang sikit minuman berasaskan kopi. kopi yang pure pun tak minum. :D
    Tapi kalau radix saya layan..

  9. Ada kawan Kak Long yang memang menjadi stokis barangan berasaskan Mahkota Dewa ni, mungkin syarikat lain sebab tak ada pulak dia jual kopi ni. Yang ada semuanya barangan untuk spa.

Leave a Reply