[PROMOSI] 17 E-Book Buat Duit Online Terlaris Di Pasaran

Machiato Di Kopi Tuan

Dah lama tidak layan kopi jenis espresso. Walaupun saya suka minum kopi tetapi tak bermakna saya boleh tahan minum kopi pekat dan tinggi kaffien nya stail espresso ini. Namun, semasa di Bandung, saya gagal menahan perasaan untuk mencuba kopi Machiato, sejenis espresso untuk suka-suka ajer.

Kopi Tuan

Secawan Machiato dijual pada harga Rupiah 8264 (kira-kira RM 2.90) dan ianya memang amat pekat sekali. Kopi Machiato memang cukup kick untuk kepala saya mengantuk pagi tersebut lantaran kekurangan tidur semasa berada di sana. As usual, lepas hentam secawan espresso, kena minum air mineral satu botol. Sikit sangatlah minum, kering tekak ini ehhh…

Machiato

Machiato

Untuk merasa Machiato ini, silalah berkunjung di kedai Kopi Tuan berdekatan. :D

- Machiato Di Kopi Tuan

0 votes
  • Avatar for Ismail N Kak Long Mawar Merah February 5, 2012, 5:25 pm

    Espresso memang biasa dihidangkan dalam cangkir yang comel sangat. Kak Long tak begitu gemar espresso ni.

  • Avatar for Ismail N maza February 4, 2012, 5:43 pm

    uiks.. kat mana ni? takkan kat Bandung kot..
    kat sini seingat maza Kluang Kopi Tiam adalah.. tu pun sudah musykil kehalalannya…hahahaha

  • Avatar for Ismail N tehr February 3, 2012, 7:21 am

    aku salah seorang penggemar kopi
    tapi belum pernah jumpa lagi machianto ni

  • Avatar for Ismail N nuriz February 3, 2012, 3:30 am

    cawan comel sgt dah tu tak sampai atas ..bawah sikit je huhu

  • Avatar for Ismail N akubiomed February 3, 2012, 2:01 am

    Pengemar kopi tentu sukanya. Saya pula sebaliknya.

  • Avatar for Ismail N anif February 3, 2012, 12:36 am

    :D Tak try cari Kopi Luwak? Alang-alang dah sampai sana… Hehe..

  • Avatar for Ismail N titan February 3, 2012, 12:29 am

    aku setuju. sikit sangat..kedekut giler..