Simply The Best Way To Drive Traffic To Your Blog

Lirik Lagu Dulu Lain Sekarang Lain Tan Sri Dato’ S M Salim

Dulu-Lain-Sekarang-Lain S M Salim

Memandangkan saya juga merupakan peminat lagu-lagu nyanyian penyanyi “evergreen” Tan Sri Dato’ S M Salim, maka rasanya elok jugak sesekali sesekala blog ini selitkan lirik lagu-lagu Tan Sri seperti Lirik Lagu Dulu Lain Sekarang Lain . Kalau dalam blog yang dulu tu, saya cuma letakkan video YouTube lagu Tan Sri Dato’ S M Salim, kali ini saya masukkan sekali lirik lagu-lagu hits Tan Sri. Semoga lebih ramai anak-anak muda Malaysia yang kenal lagu-lagu tradisi negara ini dendangan Tan Sri dan meminatinya sekali. 

Cintai Irama Tradisional Kita

Anak-anak muda sekalian, saya harap janganlah anda semua sekadar mahu melayan lagu J.Lo “On The Floor” sahaja :D .

Cintailah juga lagu-lagu irama tradisional kita. Ia pun merdu dan sedap ditelinga. Untuk permulaan, mari kita hayati lirik lagu Dulu Lain Sekarang Lain.

Kalau mahu download mp3 Dulu Lain Sekarang Lain, he he.. pandai-pandai sendiri jer lah.

Lirik Lagu Dulu Lain Sekarang Lain

Dulu Lain… Sekarang Dah Lain…
Dulu Bujang… Sekarang… Dah Kahwin…

Ha, dah pun kahwin.
Kaf ha wau ya nun:
Kongsi hidup, waktu yang nikmat.
Sehari aja! Lepas tu beban ini.
Dulu cari-cari, dah dapat.
Jagalah baik-baik.

Dulu Lain Sekarang Lain
Dahulu bujang, sekarang dah kahwin
Dulu Lain Sekarang Lain
Dahulu seorang, sekarang berdua
Dulu Lain, Sekarang Dah Lain…

Wahai teruna, wahai si dara
Sekarang sudah berumahtangga
Wahai teruna, wahai si dara
Sekarang sudah berumahtangga

Binalah hidup dengan sempurna
Rumahtangga aman bah’gia
Binalah hidup dengan sempurna
Rumahtangga aman bah’gia
Penuh dengan berbudi bahasa

Ha, dulu seringgit, makan seorang
Sekarang seringgit, makan dua orang
Kalau benih baik, seringgit makan lima orang
Tapi takpa!
Rezeki anak ada!

Dulu Lain Sekarang Lain
Dahulu bujang, sekarang dah kahwin
Dulu Lain Sekarang Lain
Dahulu seorang, sekarang berdua
Dulu Lain, Sekarang Dah Lain…

Bilalah sudah berumahtangga
Habislah juga zaman muda
Bilalah sudah berumahtangga
Habislah juga zaman muda

Jangan dibuat yang isteri tak suka
Jangan meminta yang suami tak rela
Jangan dibuat yang isteri tak suka
Jangan meminta yang suami tak rela
Tentu selamat rumahtangga

Ha, ingat!
Dulu balik lambat, sekarang kenalah balik cepat
Dulu tengok orang dua mata
Sekarang tutup sebelah mata
Aman rumahtangga

Dulu Lain Sekarang Lain
Dahulu bujang, sekarang dah kahwin
Dulu Lain Sekarang Lain
Dahulu seorang, sekarang berdua
Dulu Lain, Sekarang Dah Lain….

- Lirik Lagu Dulu Lain Sekarang Lain Tan Sri Dato’ S M Salim

2 votes
  • Avatar for Ismail N hafizmd May 23, 2011, 6:29 am

    like utk lagu ni :D

    mmg menarik dan malar segar lagu ni…

    tp, kalau penyanyi lain yg nyanyi…hilang seri lagu ni…betul tak?

  • Avatar for Ismail N Princess Zezebel Lair May 23, 2011, 3:35 am

    Rasa macam sesuai untuk saya..haha :p

  • Avatar for Ismail N Hadi Rofiee May 22, 2011, 10:30 am

    Wah, mungkin menarik juga jika lagu ini dijadikan lagu tema bagi blog ini. Dulu lain, sekarang lain. :-)

    • Avatar for Ismail N IN May 22, 2011, 5:22 pm

      mmg pon… :D

  • Avatar for Ismail N akubiomed May 22, 2011, 6:30 am

    Lirik penuh makna dan catchy untuk dihayati. Membuat anak bujang tersenyum lebar

    • Avatar for Ismail N IN May 22, 2011, 5:22 pm

      He he … i LIKE