Samsung Galaxy s5

Lirik Lagu Dulu Lain Sekarang Lain Tan Sri Dato’ S M Salim

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Memandangkan saya juga merupakan peminat lagu-lagu nyanyian penyanyi “evergreen” Tan Sri Dato’ S M Salim, maka rasanya elok jugak sesekali sesekala blog ini selitkan lirik lagu-lagu Tan Sri. Kalau dalam blog yang dulu tu, saya cuma letakkan video YouTube lagu Tan Sri Dato’ S M Salim, kali ini saya masukkan sekali lirik lagu-lagu hits Tan Sri. Semoga lebih ramai anak-anak muda Malaysia yang kenal lagu-lagu tradisi negara ini dendangan Tan Sri dan meminatinya sekali. 

Dulu-Lain-Sekarang-Lain S M Salim

Takkan nak layan J.Lo “On The Floor” aje geng. Cintailah jugak lagu-lagu irama tradisional. Untuk permulaan, mari kita hayati lirik lagu Dulu Lain Sekarang Lain. Kalau nak download mp3 Dulu Lain Sekarang Lain, he he.. pandai-pandai sendiri jer ler. :D

Lirik Lagu Dulu Lain Sekarang Lain

Dulu Lain… Sekarang Dah Lain…
Dulu Bujang… Sekarang… Dah Kahwin…

Ha, dah pun kahwin.
Kaf ha wau ya nun:
Kongsi hidup, waktu yang nikmat.
Sehari aja! Lepas tu beban ini.
Dulu cari-cari, dah dapat.
Jagalah baik-baik.

Dulu Lain Sekarang Lain
Dahulu bujang, sekarang dah kahwin
Dulu Lain Sekarang Lain
Dahulu seorang, sekarang berdua
Dulu Lain, Sekarang Dah Lain…

Wahai teruna, wahai si dara
Sekarang sudah berumahtangga
Wahai teruna, wahai si dara
Sekarang sudah berumahtangga

Binalah hidup dengan sempurna
Rumahtangga aman bah’gia
Binalah hidup dengan sempurna
Rumahtangga aman bah’gia
Penuh dengan berbudi bahasa

Ha, dulu seringgit, makan seorang
Sekarang seringgit, makan dua orang
Kalau benih baik, seringgit makan lima orang
Tapi takpa!
Rezeki anak ada!

Dulu Lain Sekarang Lain
Dahulu bujang, sekarang dah kahwin
Dulu Lain Sekarang Lain
Dahulu seorang, sekarang berdua
Dulu Lain, Sekarang Dah Lain…

Bilalah sudah berumahtangga
Habislah juga zaman muda
Bilalah sudah berumahtangga
Habislah juga zaman muda

Jangan dibuat yang isteri tak suka
Jangan meminta yang suami tak rela
Jangan dibuat yang isteri tak suka
Jangan meminta yang suami tak rela
Tentu selamat rumahtangga

Ha, ingat!
Dulu balik lambat, sekarang kenalah balik cepat
Dulu tengok orang dua mata
Sekarang tutup sebelah mata
Aman rumahtangga

Dulu Lain Sekarang Lain
Dahulu bujang, sekarang dah kahwin
Dulu Lain Sekarang Lain
Dahulu seorang, sekarang berdua
Dulu Lain, Sekarang Dah Lain….

- Lirik Lagu Dulu Lain Sekarang Lain Tan Sri Dato’ S M Salim

About the author: I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.

Thesis Theme for WordPress

Comments on this entry are closed.

  • like utk lagu ni :D

    mmg menarik dan malar segar lagu ni…

    tp, kalau penyanyi lain yg nyanyi…hilang seri lagu ni…betul tak?

  • Rasa macam sesuai untuk saya..haha :p

  • Wah, mungkin menarik juga jika lagu ini dijadikan lagu tema bagi blog ini. Dulu lain, sekarang lain. :-)

    • mmg pon… :D

  • Lirik penuh makna dan catchy untuk dihayati. Membuat anak bujang tersenyum lebar

    • He he … i LIKE