Samsung Galaxy s5

Terukir Di Bintang – Yuna

2 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 2 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 2 Flares ×

Salah seorang penyanyi tempatan yang paling popular di Malaysia di kala ini, pastinya tak lain dan tak bukan Yunalis Zarai atau nama ringkasnya, Yuna. Blogger ini amat tertarik dengan keunikan suaranya dan muzik yang lain dari yang lain. Tahun lalu, Yuna menandatangani kontrak dengan syarikat rakaman US, Fader Label dan menghasilkan album Inggeris yang pertama bertajuk Decorate.

Terukir Di Bintang

Gambar kredit kepada facebook.com/yunamusic

Pasti anda semua ingat lagu “Penakut” yang turut di muatkan dalam album tersebut yang turut di calonkan bagi Lagu Terbaik Anugerah Industri Muzik 2011. Awal tahun ini, Yuna melancarkan album terbarunya “Terukir Di Bintang” yang mengandungi lapan buah lagu termasuk 3 buah lagu Inggeris. Single pertama “Terukir Di Bintang” sudah pun menjadi siluan ramai peminat muzik dan ternyata antara yang terbaik dihasilkan oleh Yuna setakat ini. Bagi yang belum pernah menikmati lagu, harap enjoy video muzik “Terukir Di Bintang” di bawah:

Lirik Lagu Terukir Di Bintang – Yuna

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

- Terukir Di Bintang – Yuna

About the author: I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.

Thesis Theme for WordPress

Comments on this entry are closed.

  • lagu yuna. layankan aje..hehe

  • baru je embed video ni kt blog..mmg sodap :D

  • serius lagu ni sangat klasik dan sedap

  • Peh,aku suka lagu ni bro…Lagu ni ada elemen klasik..Rare sangat..hehe

  • maza pilih Najwa Latif pastinya bergetah melekat meletop meleleh yg itew volleh?

    hehehee

    • tauuu… :D

  • Aku suka dgr lagu nih, sama rentak cerita kartun Ratatouille

    • yup.. ada french flavour ckit :wink:

  • Bila dengar lagu ni.. tanpa lihat MV pun sudah rasa seperti di Venice atau Paris! :D

    • betul2..setuju2.. :D