The Avengers Mengganas Di US Box-Office

Dah tengok filem The Avengers yang membariskan superhero Marvel seperti Thor, Hulk, Captain America dan Iron Man? Rugi beb kalau tak tengok. icon biggrin The Avengers Mengganas Di US Box Office Salah satu filem keluaran Marvel yang TERBAIK! Dan paling hebat apabila Marvel berjaya menghasilkan plot dan skrip menarik buat semua superhero-superhero mereka dalam sebuah filem, walaupun seperti diduga Robert Downey Jr paling menyerlah.

The Avengers Promo 540x405 The Avengers Mengganas Di US Box Office

Menurut lapuran media, The Avengers berjaya menjadi filem pertama mencapai kutipan US$ 200 juta pada minggu pertama di pawagam sekaligus memecahkan kutipan minggu pertama yang sebelum ini dipegang oleh Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (US$169.1). Itu di US sahaja tau. Di seluruh dunia kutipan tiket The Avengers dikatakan telah mencecah US$441 juta dan pada waktu entri ini ditulis, rasanya ia telah melebihi US$1 billion world wide. Makin kaya boss Marvel!

The Avengers BW 540x342 The Avengers Mengganas Di US Box Office

Jika The Avengers berjaya mencapai kutipan sebanyak US$1 billion, ia akan menjadi hanya filem ke 12 yang berjaya ke angka itu. Hebat betul. Lega juga boss-boss Marvel bila memikirkan kos pembikinan dan gaji superstar yang ramai dalam filem itu seperti RDJ, Scarlet Johansson, Chris Hemsworth, Jeremy Renner dan ramai lagi.

Bagi mereka yang belum menyaksikan The Avengers, sila lah ke panggung berdekatan. Yang sudah tengok pula, supportlah filem melayu dengan menonton filem “Berani Punya Budak” icon biggrin The Avengers Mengganas Di US Box Office sambil menunggu tarikh filem Batman – The Dark Knight Rises yang diramalkan akan mengatasi pencapaian The Avengers..Tungguuuu….

- The Avengers Mengganas Di US Box-Office

 The Avengers Mengganas Di US Box Office

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 The Avengers Mengganas Di US Box Office

Latest posts by Ismail N (see all)

10 thoughts on “The Avengers Mengganas Di US Box-Office

  1. …semua watak dalam gambar di atas tu ada dalam filem Avengers,kecuali War Machine yang dikenalikan oleh Rodey.

    • tak hairan. my in-law tgk 3 kali dah dan ramai yg berkali-kali…
      me akan tgk berkali di CD jer…

  2. Bila kan sempat nak menonton cerita nie… Nak je pergi tengok :D

Comments are closed.