Sunday,14 February,2016

The Avengers Mengganas Di US Box-Office

Dah tengok filem The Avengers yang membariskan superhero Marvel seperti Thor, Hulk, Captain America dan Iron Man? Rugi beb kalau tak tengok. 😀 Salah satu filem keluaran Marvel yang TERBAIK! Dan paling hebat apabila Marvel berjaya menghasilkan plot dan skrip menarik buat semua superhero-superhero mereka dalam sebuah filem, walaupun seperti diduga Robert Downey Jr paling menyerlah.

The-Avengers Promo

Menurut lapuran media, The Avengers berjaya menjadi filem pertama mencapai kutipan US$ 200 juta pada minggu pertama di pawagam sekaligus memecahkan kutipan minggu pertama yang sebelum ini dipegang oleh Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (US$169.1). Itu di US sahaja tau. Di seluruh dunia kutipan tiket The Avengers dikatakan telah mencecah US$441 juta dan pada waktu entri ini ditulis, rasanya ia telah melebihi US$1 billion world wide. Makin kaya boss Marvel!

The Avengers BW

Jika The Avengers berjaya mencapai kutipan sebanyak US$1 billion, ia akan menjadi hanya filem ke 12 yang berjaya ke angka itu. Hebat betul. Lega juga boss-boss Marvel bila memikirkan kos pembikinan dan gaji superstar yang ramai dalam filem itu seperti RDJ, Scarlet Johansson, Chris Hemsworth, Jeremy Renner dan ramai lagi.

Bagi mereka yang belum menyaksikan The Avengers, sila lah ke panggung berdekatan. Yang sudah tengok pula, supportlah filem melayu dengan menonton filem “Berani Punya Budak” 😀 sambil menunggu tarikh filem Batman – The Dark Knight Rises yang diramalkan akan mengatasi pencapaian The Avengers..Tungguuuu….

The Avengers Mengganas Di US Box-Office

About The Author

ISMAIL N is the 'de facto' owner and editor-in chief of DuluLainSekarangLain.Com. A Human Resource practitioner in his normal daily life and consummate blogger in his free time. He is addicted to coffee and Manchester United. Most easily accessed via his Twitter account.

Ismail N

Leave a Comment

  • iAwani Reply

    …semua watak dalam gambar di atas tu ada dalam filem Avengers,kecuali War Machine yang dikenalikan oleh Rodey.

    May 15, 2012, 7:45 pm
  • tehr Reply

    dah lama tak tengok makhluk hijau ni
    hehe

    May 10, 2012, 3:46 pm
  • ProfHariz Reply

    2 kali saya tonton di wayang bro. Memang terbaik filem ni

    May 10, 2012, 2:43 pm
    • IN Reply

      tak hairan. my in-law tgk 3 kali dah dan ramai yg berkali-kali…
      me akan tgk berkali di CD jer…

      May 11, 2012, 2:12 pm
  • Kak Long Mawar Merah Reply

    Banyak filem menarik menanti. Tak tahulah bila boleh melapangkan diri menonton filem ni.

    May 9, 2012, 4:57 pm
  • Izzuddin Fauzi Reply

    Bila kan sempat nak menonton cerita nie… Nak je pergi tengok 😀

    May 9, 2012, 9:23 am
  • akubiomed Reply

    Saya sudah menonton bersama-sama anak Sabtu lepas. Anak-anak suka filem aksi super hero mereka.

    May 9, 2012, 8:26 am
  • anif Reply

    Bro.. Kalau ada masa lihat trailer The Avengers ni.. Klasik – http://www.youtube.com/watch?v=x0jBF912xYY

    Sedih lihat Iron Man zaman tu! 😀

    May 8, 2012, 1:00 pm
    • IN Reply

      LOL.. mcm tong gas 😉
      thanks 4 the link bro. Boleh letak di FB nanti he he…

      May 8, 2012, 1:48 pm
    • Jebeng Otai Reply

      alamak segan nya nk pki armour tu..huhu

      May 9, 2012, 3:05 pm