The Avengers Mengganas Di US Box-Office

Dah tengok filem The Avengers yang membariskan superhero Marvel seperti Thor, Hulk, Captain America dan Iron Man? Rugi beb kalau tak tengok. 😀 Salah satu filem keluaran Marvel yang TERBAIK! Dan paling hebat apabila Marvel berjaya menghasilkan plot dan skrip menarik buat semua superhero-superhero mereka dalam sebuah filem, walaupun seperti diduga Robert Downey Jr paling menyerlah.

The-Avengers Promo

Menurut lapuran media, The Avengers berjaya menjadi filem pertama mencapai kutipan US$ 200 juta pada minggu pertama di pawagam sekaligus memecahkan kutipan minggu pertama yang sebelum ini dipegang oleh Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (US$169.1). Itu di US sahaja tau. Di seluruh dunia kutipan tiket The Avengers dikatakan telah mencecah US$441 juta dan pada waktu entri ini ditulis, rasanya ia telah melebihi US$1 billion world wide. Makin kaya boss Marvel!

The Avengers BW

Jika The Avengers berjaya mencapai kutipan sebanyak US$1 billion, ia akan menjadi hanya filem ke 12 yang berjaya ke angka itu. Hebat betul. Lega juga boss-boss Marvel bila memikirkan kos pembikinan dan gaji superstar yang ramai dalam filem itu seperti RDJ, Scarlet Johansson, Chris Hemsworth, Jeremy Renner dan ramai lagi.

Bagi mereka yang belum menyaksikan The Avengers, sila lah ke panggung berdekatan. Yang sudah tengok pula, supportlah filem melayu dengan menonton filem “Berani Punya Budak” 😀 sambil menunggu tarikh filem Batman – The Dark Knight Rises yang diramalkan akan mengatasi pencapaian The Avengers..Tungguuuu….

The Avengers Mengganas Di US Box-Office

10 thoughts on “The Avengers Mengganas Di US Box-Office

Comments are closed.