Godaan Masakan Padang

0 votes

Tersenyum bila saya baca komen dari Kak Long Mawar Merah dalam entri Sedapnya… Masakan Padang. πŸ˜€ Apa yang Kak Long tulis itu memang benar, cuma bukan semua restoren buat cam tu. Maybe yang besar-besar sikit ajelah sebab mereka ada ramai pekerja dan tukang masak untuk menggoda selera makan anda.

Komen-Masakan-Padang

Jika tak mampu tahan godaan Masakan Padang, maka meletup lah bil yang anda perlu bayar nanti. πŸ˜€ Setiap piring lauk yang anda sentuh, biar sedikit pun akan mengakibatkan anda terpaksa membayar keseluruhan harga sepiring lauk itu. Oleh itu, fikir baik-baik apa yang anda mahu makan. Jika makan berdua, bertiga atau beramai-ramai, kena pakat baik-baik akan mana lauk yang mahu dipilih. Yang tidak mahu tu, boleh minta pekerja mereka alihkan dari meja kita agar tidak menggoda jiwa.

Godaan Masakan Padang

Salah satu restoren di Jakarta yang menawarkan Masakan Padang sebegini ialah di Restoren Garuda di Jalan Wahid Hasyim. Ia berdekatan dengan Burger King dan McDonald, jika anda biasa dengan kota Jakarta. πŸ˜€ Restoren yang agak luas dan selesa dan lengkap dengan penghawa dingin dan pekerja-pekerja yang cekap dan berdisplin. Sebaik sahaja anda bersetuju untuk makan di situ, dengan pantas mereka akan menghidangkan nasi dan lebih 30 jenis lauk di meja anda. Mana yang tidak mahu, boleh di reject.

Restoren Garuda

Godaan Masakan Padang

Masaalahnya ialah bukan mudah nak tolak lauk-lauk yang dihidangkan. Semuanya di masak dan dihidang dengan menarik sekali. Kemudian pula, anda dan kengkawan anda pastinya ada selera yang berbeza-beza. Akibatnya, hmmm.. jangan hairan ratusan ribu Rupiah habis biarpun yang makan cuma 3 atau 4 orang sahaja πŸ˜€

P/s : Gambar di atas cuma sebahagian sahaja dari lauk-lauk yang dihidang. Ada lagi yang tidak sempat saya snap lantaran godaan Masakan Padang yang menggilakan!!! Ada juga buah-buahan, puding, kek, aiskrim sebagai dessert yang tiba semasa kami sibuk makan.

Godaan Masakan Padang

Latest Comments
 1. Avatar for Ismail N titan February 7, 2012
 2. Avatar for Ismail N nizamghazi February 6, 2012
  • Avatar for Ismail N IN February 7, 2012
 3. Avatar for Ismail N maza February 6, 2012
  • Avatar for Ismail N IN February 7, 2012
 4. Avatar for Ismail N akubiomed February 6, 2012
 5. Avatar for Ismail N Mus February 6, 2012
 6. Avatar for Ismail N adele February 6, 2012
  • Avatar for Ismail N IN February 7, 2012
 7. Avatar for Ismail N amirulfaiz February 6, 2012
 8. Avatar for Ismail N hatiputera February 5, 2012
 9. Avatar for Ismail N tehr February 5, 2012
 10. Avatar for Ismail N Kak Long Mawar Merah February 5, 2012
  • Avatar for Ismail N IN February 7, 2012
   • Avatar for Ismail N Kak Long Mawar Merah February 7, 2012
 11. Avatar for Ismail N lunaticg February 5, 2012
  • Avatar for Ismail N IN February 7, 2012
 12. Avatar for Ismail N nurmisnan February 5, 2012
  • Avatar for Ismail N IN February 7, 2012