Sayap Ayam Dan Ikan Bakar Di Alamesra KK

Saya ada rakan yang berniaga sayap ayam dan ikan bakar di Alamesra dan rasanya bagus juga di promosikan juga kedai nya walaupun dia sendiri tidak tahu yang saya blog. 😀 Selalunya di waktu malam, kami lepak di sana untuk bercerita-cerita dan bertukar pandangan. Tempat agak selesa dan jika sudah kekenyangan makan di rumah, kami order goreng pisang panas (sedap giler!) dan the tarik sahaja.

Sayap Ayam alamesra

Harga memang berpatutan dan ada view 1Borneo Hypermall di depan kedai 😉 Ramai pekerja-pekerja di 1B akan pulang jam 9.30 onwards dan minum di sana juga. Yang bujang-bujang dan tidak bujang ada gak yang cuci mata. He he.. not me dear! Adehhhh…

Sayap-Ayam

1Borneo-Hypermall

Selain dari ikan bakar, sayap ayam dan goreng pisang panas, ada juga makanan goreng-goreng yang dijual di sana. Harga memang berpatutan dan jika anda bernasib baik, anda dapat berjumpa dengan saya.. ahak ahak… Paling best makan sayap ayam dan ikan bakar bila perut benar-benar kosong. Selalunya time kami ada main futsal dan bila balik di rumah dan bini kata “lauk dah habis abang“… Alright, no problemo, Alamesra ada dan di buka hingga bila larut malam.

Btw, kalau korang ada bisness (terutama kedai makan), boleh contact saya dan saya akan cuba promosikan kedai anda sebaik mungkin. Yang duduk di KK jer yer… 😀

Sayap Ayam Dan Ikan Bakar Di Alamesra KK

0 votes
Avatar for Ismail N

• Meet the Author • Ismail N


Dulu Lain Sekarang Lain is owned by Ismail N (lifestyle blogger cum internet marketer). I enjoy putting passion and personality into each website designed.


Comments on this entry are closed.

  • Avatar for Ismail N

    dkt lah ngan tune hotel kan. bln 5 nanti saya nak dtg kk dgn family. tq tau sbb share. nnti boleh cr masakan panas2.. lg2 pisang goreng panas n kepak ayam, my feberet.

    • Avatar for Ismail N

      Sayangnya kedai tu dah tutup sekarang. Namun, ada banyak kedai makan lain yg menarik di sana. 😀

  • Avatar for Ismail N

    Kenapa sayap ayam dan bukannya kepak ayam? Biasa dengar kepak ayam.

  • Avatar for Ismail N

    Kalau ke Sabah nanti boleh tanyakan teman-teman disana nanti

    • Avatar for Ismail N

      kalu ke Sabah, contact kawe pon boleh bro 😀

  • Avatar for Ismail N

    wahh..macam sedap aje sayap ayam nih..

  • Avatar for Ismail N

    wah, aku memang suka pisang goreng dan tapai ubi kayu goreng
    makan pula time hujan gerimis 😀

    • Avatar for Ismail N

      yup.. time sejuk2 lagi best pekena pisang panas plus sambal pedas… terangkat!

  • Avatar for Ismail N

    oh sodap tuh ikan bakar. cicah dgn sambal kicap atau air ashem
    waduhhhh…. karennn… hik3

    tapi jika makan makanan grill atau bakar nih kena amalkan mkn
    timun untuk hilangkan bahan bakar yg ada pd daging tersebut…

    • Avatar for Ismail N

      yup, kalu kena cara bakarnya + sambalnya dibuat dgn power… Errr.. tu yg buat datang lagi dan lagi dan lagi….. 😀

  • Avatar for Ismail N

    aku jarang melencong ke alam mesra..
    nanti try ke sana.. sebelah mana tu?

    • Avatar for Ismail N

      sebaris dgn Maybank Alamesra…. dkt ujung-ujung…

  • Avatar for Ismail N

    ni yang nak gi sabah makan sayap ayam nih..haha..

  • Avatar for Ismail N

    Dulu ada makan sayap ayam bermadu di KK. Sedap!

  • Avatar for Ismail N

    Sayap ayam… menarik jer bunyinya & buat Saya lapar la pulak! 😀

    Err malam-malam boleh makan goreng pisang di KK? Wah ini info yang baru buat Saya!

    • Avatar for Ismail N

      Makan goreng pisang sambil bercerita best gak bro.. lagi best sambil tgk bola 😀