Jom Gemuk Bersama Dr Makio Iwashima

Jom-Gemuk

Gambar kredit: www.dailymail.co.uk

Ramai blogger yang nampaknya mempromosikan “Seminar Jom Kurus” bersama Kevin Zahri. Ada yang telah pun mengesahkan diri untuk menghadiri seminar tersebut. Amat bagus sekali dan moga-moga para perserta kursus akan mendapat banyak menafaat nanti. Pastinya anda semua boleh berkongsikan ilmu dan maklumat yang diperolehi di blog nanti. Sekarang ini, ramai yang menghadapi masaalah obesti dan mahu kurus kan badan. Oleh itu, ini lah peluang yang di tunggu-tunggu. Pastinya ada banyak maklumat berguna yang akan di sampaikan oleh sdr Kevin Zahri di seminar itu nanti.Saya pula tertarik dengan berita yang disiarkan di khbar Daily Mail baru-baru ini.

Menurut akhbar dari UK itu, daging-daging lebihan pada badan kita itu boleh membantu dari segi kesihatan. Ia dikatakan membantu imunisasi badan dan pertahanan pertama kita terhadap jangkitan virus dan sebagainya.

Kajian Oleh Dr Makio Iwashima

Dr Makio Iwashima dan pasukannya dari Loyola University Chicago Stritch School of Medicine nampaknya yakin bahawa mereka ada bukti yang menyokong kajian mereka ini. Berikut adalah sebahagian hasil kajian mereka yang telah dikongsikan dengan media:

Dieters desperate to get rid of that spare tyre can finally let it all hang out. That muffin-top could actually help to regulate the immune system and provide a first line of defence against infection and viruses. A hard-to-shift beer belly could even help regenerate damaged tissue after an injury.The fatty membrane in the belly, called the omentum, has never seemed to serve much of a purpose.

But now the research by scientists in Chicago has shown it can be a health benefit – and their discovery could lead to the development of new drugs for organ transplant patients with auto-immune diseases such as Lupus and Crohn’s disease.

The omentum lines the abdominal cavity, covering most abdominal organs, and is where fat tissue is stored. The research team found that cells from this membrane can differentiate into lung-type cells and bone cells. – (Source: Daily Mail)

Sekiranya anda yakin dan bersetuju dengan kajian Dr Makio, maka mulakan tugak untuk mengemukkan badan anda. Word of cautious: Seperti biasa ambil semua berita yang disiarkan dengan a pinch of salt. Jangan telan bulat-bulat dan lihat dari keseluruhan aspek. Dalam kata lain.. gunakan akal dan berFIKIR!

Yang dah mahu mengemukkan badan, pastikan jangan sampai anda terlebih kolestrol dan sakit jantung sudah ya. icon biggrin Jom Gemuk Bersama Dr Makio Iwashima

- Jom Gemuk Bersama Dr Makio Iwashima

 Jom Gemuk Bersama Dr Makio Iwashima

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 Jom Gemuk Bersama Dr Makio Iwashima

Latest posts by Ismail N (see all)

Comments on this entry are closed.

  • maza July 4, 2012, 6:35 am

    alamak.. baru aje jumpa doktor, katanya suruh buang lemak kat tepi pusat itu…

    tapi bila terbaca posting ini pula. hehehehhe.. mcm encemlah pulak nak simpan gitew.. hahaha

  • Fadzmie June 28, 2012, 2:59 pm

    Berat ideal pun sebenarnya dah ada lemak-lemak penting dah. Tak boleh gak kalau terover dalam menggemukkan badan sebab ada orang bila kurus, senang nak gemuk, tapi susah nak kurus balik bila dah over gemuk. Haha.

  • MDHAFiZ.NET June 28, 2012, 12:14 pm

    Jom gemukkan badan. .. :)

  • adamfaiz June 28, 2012, 7:46 am

    memang tak boleh gemuk… faktor metabolisme dan genetik… yang penting sihat

    • Kak Long Mawar Merah June 28, 2012, 9:44 am

      Biasa dengar kegemukan menyumbang penyakit. Kalau gemuk membantu segi kesihatan, bagus tu. Tapi, tetap tak mahu gemuk, nanti susah nak main kejar-kejar dengan pelajar. :wink:

  • mak lagenda June 28, 2012, 3:14 am

    GEMOK?? Owh tidakkkkkkkkk…mak dah cukup gemuk dah skrg nih!

  • cik tom June 27, 2012, 4:01 pm

    nak kurus…xmo gemuk3…hehe :)

  • Jebeng Otai™ June 27, 2012, 1:18 pm

    tisu dibahagian perut shaja..part2 len x leh ker?..hehe

  • nurmisnan June 27, 2012, 11:29 am

    hoho… memang ada dgr berita tentang kegemukan boleh
    menghalang dari mudah mendaoat virus.. tak sangka pula
    ini benar.. Kira bagus juga pada sesiapa yang berisi yerk…

  • ProfHariz June 27, 2012, 10:13 am

    Gemuk? Hahaha ramai nak kurus kot. Alamakkk

  • akubiomed June 27, 2012, 9:40 am

    Baru peringkat kajian. Biarlah dapat berat badan yang ideal rasa rugi bawa beban yang tidak diperlukan setiap hari. :-)

  • titan June 27, 2012, 8:58 am

    tak nak jadi gemok. tak best.

    • nurmisnan June 27, 2012, 11:29 am

      tak best takut fatin lari kot.. har3…

This Blog is hosted at:

Powered by:

Get your SEO Responsive Skins here: