Jom Gemuk Bersama Dr Makio Iwashima

Ramai blogger yang nampaknya mempromosikan “Seminar Jom Kurus” bersama Kevin Zahri. Ada yang confirm mahu pergi seminar icon biggrin Jom Gemuk Bersama Dr Makio Iwashima Bagus lah tu. Semoga mendapat banyak menafaat nanti. Boleh lah dikongsikan di blog nanti ya. Saya pula tertarik dengan berita di Daily Mail baru-baru ini. Menurut akhbar dari UK itu, daging-daging extra pada badan kita itu boleh membantu dari segi kesihatan. Ia dikatakan membantu imunisasi badan dan pertahanan pertama kita terhadap jangkitan virus dan sebagainya.

Jom Gemuk Jom Gemuk Bersama Dr Makio Iwashima

Gambar kredit: www.dailymail.co.uk

Dr Makio Iwashima dan pasukannya dari Loyola University Chicago Stritch School of Medicine nampaknya yakin mereka ada bukti yang menyokong kajian mereka ini. Baca lah di bawah ok:

Dieters desperate to get rid of that spare tyre can finally let it all hang out. That muffin-top could actually help to regulate the immune system and provide a first line of defence against infection and viruses. A hard-to-shift beer belly could even help regenerate damaged tissue after an injury.The fatty membrane in the belly, called the omentum, has never seemed to serve much of a purpose.

But now the research by scientists in Chicago has shown it can be a health benefit – and their discovery could lead to the development of new drugs for organ transplant patients with auto-immune diseases such as Lupus and Crohn’s disease.

The omentum lines the abdominal cavity, covering most abdominal organs, and is where fat tissue is stored. The research team found that cells from this membrane can differentiate into lung-type cells and bone cells. – Daily Mail

Jadi, apalagi semua. Jom kita gemukkan badan pula icon wink Jom Gemuk Bersama Dr Makio Iwashima Jangan sampai terlebih kolestrol dan sakit jantung sudah lah he he..

- Jom Gemuk Bersama Dr Makio Iwashima

 Jom Gemuk Bersama Dr Makio Iwashima

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 Jom Gemuk Bersama Dr Makio Iwashima

Latest posts by Ismail N (see all)

16 thoughts on “Jom Gemuk Bersama Dr Makio Iwashima

  1. alamak.. baru aje jumpa doktor, katanya suruh buang lemak kat tepi pusat itu…

    tapi bila terbaca posting ini pula. hehehehhe.. mcm encemlah pulak nak simpan gitew.. hahaha

  2. Berat ideal pun sebenarnya dah ada lemak-lemak penting dah. Tak boleh gak kalau terover dalam menggemukkan badan sebab ada orang bila kurus, senang nak gemuk, tapi susah nak kurus balik bila dah over gemuk. Haha.

  3. hoho… memang ada dgr berita tentang kegemukan boleh
    menghalang dari mudah mendaoat virus.. tak sangka pula
    ini benar.. Kira bagus juga pada sesiapa yang berisi yerk…

Leave a Reply