1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

Kalau dulu-dulu hari Sabtu, bolehlah relax-relax sikit di rumah. Tapi la nie memang tiada chance langsung. Bila budak-budak dah membesar macam-macam ler yang depa mintak. Mana yang boleh tunaikan, kita cuba lah tunaikan.. ya tak? Hari Sabtu – Imran, Izaz dan Eyan pergi kelas Tae-Kwando.. wachaa! Dina belum boleh lagi.. Roq dia kelas kung fu Ip Man sama bapak Huwaaaa! Abis kelas, kekadang, kami terus pulang rumah, kekadang kami pi jalan-jalan or singgah rumah nenek. Kalau ada citer menarik di panggung, mungkin tengok either di Suria Sabah atau 1Borneo.

1Borneo Kota Kinabalu 540x314 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

Tak pun, CPS pun ngam jugak ehhh… Since rumah kami lebih dekat dengan 1Borneo Hypermall, maka selalu singgah sana ler. Kalau tak tengok wayang pun, kami duduk-duduk makan atau temankan my boyz pergi beli DVD Playstation. Dulu-dulu ada gak main boling sama memanah tetapi sekarang dah tak larat nak usung bola boling tu ke sana ke mari. Nak sewa locker tapi main jarang-jarang, rugi lak rasanya. Baguih pencen ehhh..

1Borneo Hypermall nie adalah pusat membeli belah terBESAR di Borneo. Macam-macam ada. Hotel, Apartments, kedai-kedai, Parkson, KFC, Toys R Us, Pizza Hut, MarryBrown, Giants, Bowling Alley, Panggung Wayang, etc ada di sana.  Ia terletak di Jalan Sulaman Highway, iaitu kira-kira 7km dari Bandar Kota Kinabalu. Selalu gak ada events kat sini macam International Halal Showcase, PC Fair, Miss Malaysia/Universe (pusingan kelayakkan), Uji bakat Akademi Fantasi dan banyak lagi. Kalau rajin dan tak de commitment sangat.. boleh selalu datang dan saksikan semua tu.

1Borneo Kota Kinabalu 2 540x304 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

1Borneo Kota Kinabalu 3 540x319 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

Saya ambik gambo ni masa teman budak-budak beli DVD. Kami stop di tepi jalan dan sebelum masa 1Borneo Hypermall tu, saya snap snap gambaq kejap. Hasilnya tak ler best mana. Bab gambar-gambar macam ni, belum cukup ilmu lagi. Tapi kalau engkorang semua suka.. Allhamdullillah lah.. happy gak blogger ni.

1Borneo Kota Kinabalu 4 540x304 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

1Borneo Kota Kinabalu 5 540x304 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

1Borneo Kota Kinabalu 6 540x304 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

1Borneo Kota Kinabalu 7 540x304 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

Information

{ 24 comments… add one }

  • Princess Zezebel Lair May 26, 2011, 6:10 am

    Tempat lepak dengan hubby juga, sebab dekat la sangat-sangat….nak pergi ke pusat bandar, jalan jem memanjang..lagipun, kat 1B semua ada….hehe

    Reply
  • tengkorak emas May 18, 2011, 2:24 am

    cantik bro! lagi2 yg nampak awan tu,

    hm..kat dvd ps tu ada dvd games pc dgn movie ke?hehe

    Reply
  • Kak Long Mawar Merah May 17, 2011, 11:06 am

    Ada sekali masa menginap di Berjaya Palace Hotel tu, merayau-rayaulah juga di shopping Mall yang ada di sebelah hotel tu. Ada lagi ke shopping mall tu, Kak Long pun dah lupa namanya.

    Reply
    • IN May 17, 2011, 3:58 pm

      Yang sebelah Berjaya Palace tu Kompleks Karamunsing.. mmg ada lagi pon. Saya ada buat posting sikit pasal Kompleks Karamunsing di bawah tajuk Baby’s Day Out. :D

      Reply
  • tehr May 17, 2011, 12:34 am

    makin lama makin dapat dapat maklumat mengenai kk ni
    agak2 bila la dapat ke sana

    Reply
    • IN May 17, 2011, 2:11 am

      patut bagi nama blog info KK kot?
      isya-allah sampai gak sini bro…

      Reply
  • Norizwan May 16, 2011, 11:19 pm

    bro…coverage terbaik….

    Reply
    • IN May 17, 2011, 2:10 am

      thank you

      Reply
  • adele May 16, 2011, 8:54 pm

    awan tu sangat cantik..sungguh menenangkan :D

    Reply
    • IN May 17, 2011, 2:09 am

      tima kasih awan..
      tq adele.

      Reply
  • ghost writer May 16, 2011, 6:17 pm

    laju benar up entry bro nih..tak tekejar rasanya.

    kalau tempat nih memang tak penah lagi pegi,tapi rasanya kalau jadi sebelum raya nih balik kampung leh singgah kejap meninjau suasananya.

    Reply
    • IN May 17, 2011, 2:09 am

      syok menulis dan ambik gambo bro..
      dengan wordpress..dan broadband, nak post entry pun cepat…Time kasih teknologi zaman nie..

      Reply
  • zik May 16, 2011, 6:00 pm

    gambar yang clear… dan cantik gambar awan tuh…

    Reply
    • IN May 17, 2011, 2:07 am

      yup awam baik hati pada ari tu dan menonjolkan dirinya.
      tima kasih awan…

      Reply
  • yas May 16, 2011, 5:37 pm

    Gamba cun…clear bro..KK ngan tawau jauh ke bro?

    Reply
    • IN May 17, 2011, 2:07 am

      dekat ehh.. 14 jam drive ajer.. 10 jam kalau berani speeding tanpa henti.. :D

      Reply
      • maza May 17, 2011, 6:59 am

        kalau lamborgini atau kuda belari si ferrari duoploh minit sampai tu.. hehehhee
        maza recently posted…Ummu Fatt- Hari IbuMy Profile

        Reply
        • IN May 17, 2011, 7:13 am

          sampai workshop lah..
          jalan naik gunung Maza oiii..tak rata :D

          Reply
          • Kak Long Mawar Merah May 17, 2011, 11:01 am

            Kalau pergi Tawau, lebih baik naik belon je…
            Kak Long naik kereta dari KK ke Kundasang je dah separuh pening.

  • maza May 16, 2011, 5:24 pm

    wahh..cantik2 gambar2nya.. sangat jelas gitew lorrr…
    maza recently posted…Ummu Fatt- Hari IbuMy Profile

    Reply
    • IN May 17, 2011, 2:06 am

      banyak kelemahan lagi tu…
      maza pun hebat gak ehhh…

      Reply
      • Mus May 20, 2011, 8:34 am

        maza memang begitu.. suka merendahkan diri

        Reply
  • Ali ridha May 16, 2011, 3:14 pm

    adik aku kalau pergi
    pasaraya mesti ingat nak
    beli DVD playstation.

    Reply
    • IN May 17, 2011, 2:05 am

      budak2 ehhh.. biasa lah tu :D
      kdg2 kawe rasa bagus juga diaorg duduk rumah zaman nie..
      banyak sgt orang jahat atau org gila simbah asid di luar tu.. :wink:

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

This Blog is hosted at:

Powered by:

Get your SEO Responsive Skins here: