[PROMOSI] 17 E-Book Buat Duit Online Terlaris Di Pasaran

1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

Kalau dulu-dulu hari Sabtu, bolehlah relax-relax sikit di rumah. Tapi la nie memang tiada chance langsung. Bila budak-budak dah membesar macam-macam ler yang depa mintak. Mana yang boleh tunaikan, kita cuba lah tunaikan.. ya tak? Hari Sabtu – Imran, Izaz dan Eyan pergi kelas Tae-Kwando.. wachaa! Dina belum boleh lagi.. Roq dia kelas kung fu Ip Man sama bapak Huwaaaa! Abis kelas, kekadang, kami terus pulang rumah, kekadang kami pi jalan-jalan or singgah rumah nenek. Kalau ada citer menarik di panggung, mungkin tengok either di Suria Sabah atau 1Borneo.

1Borneo-Hypermall Kota-Kinabalu

Tak pun, CPS pun ngam jugak ehhh… Since rumah kami lebih dekat dengan 1Borneo Hypermall, maka selalu singgah sana ler. Kalau tak tengok wayang pun, kami duduk-duduk makan atau temankan my boyz pergi beli DVD Playstation. Dulu-dulu ada gak main boling sama memanah tetapi sekarang dah tak larat nak usung bola boling tu ke sana ke mari. Nak sewa locker tapi main jarang-jarang, rugi lak rasanya. Baguih pencen ehhh..

1Borneo Hypermall nie adalah pusat membeli belah terBESAR di Borneo. Macam-macam ada. Hotel, Apartments, kedai-kedai, Parkson, KFC, Toys R Us, Pizza Hut, MarryBrown, Giants, Bowling Alley, Panggung Wayang, etc ada di sana.  Ia terletak di Jalan Sulaman Highway, iaitu kira-kira 7km dari Bandar Kota Kinabalu. Selalu gak ada events kat sini macam International Halal Showcase, PC Fair, Miss Malaysia/Universe (pusingan kelayakkan), Uji bakat Akademi Fantasi dan banyak lagi. Kalau rajin dan tak de commitment sangat.. boleh selalu datang dan saksikan semua tu.

1Borneo-Hypermall Kota-Kinabalu 2

1Borneo-Hypermall Kota-Kinabalu-3

Saya ambik gambo ni masa teman budak-budak beli DVD. Kami stop di tepi jalan dan sebelum masa 1Borneo Hypermall tu, saya snap snap gambaq kejap. Hasilnya tak ler best mana. Bab gambar-gambar macam ni, belum cukup ilmu lagi. Tapi kalau engkorang semua suka.. Allhamdullillah lah.. happy gak blogger ni.

1Borneo-Hypermall Kota-Kinabalu-4

1Borneo-Hypermall Kota-Kinabalu-5

1Borneo-Hypermall Kota-Kinabalu-6

1Borneo-Hypermall Kota-Kinabalu-7

1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

0 votes
  • Avatar for Ismail N Princess Zezebel Lair May 26, 2011, 6:10 am

    Tempat lepak dengan hubby juga, sebab dekat la sangat-sangat….nak pergi ke pusat bandar, jalan jem memanjang..lagipun, kat 1B semua ada….hehe

  • Avatar for Ismail N tengkorak emas May 18, 2011, 2:24 am

    cantik bro! lagi2 yg nampak awan tu,

    hm..kat dvd ps tu ada dvd games pc dgn movie ke?hehe

  • Avatar for Ismail N Kak Long Mawar Merah May 17, 2011, 11:06 am

    Ada sekali masa menginap di Berjaya Palace Hotel tu, merayau-rayaulah juga di shopping Mall yang ada di sebelah hotel tu. Ada lagi ke shopping mall tu, Kak Long pun dah lupa namanya.

    • Avatar for Ismail N IN May 17, 2011, 3:58 pm

      Yang sebelah Berjaya Palace tu Kompleks Karamunsing.. mmg ada lagi pon. Saya ada buat posting sikit pasal Kompleks Karamunsing di bawah tajuk Baby’s Day Out. :D

  • Avatar for Ismail N tehr May 17, 2011, 12:34 am

    makin lama makin dapat dapat maklumat mengenai kk ni
    agak2 bila la dapat ke sana

    • Avatar for Ismail N IN May 17, 2011, 2:11 am

      patut bagi nama blog info KK kot?
      isya-allah sampai gak sini bro…

  • Avatar for Ismail N Norizwan May 16, 2011, 11:19 pm

    bro…coverage terbaik….

    • Avatar for Ismail N IN May 17, 2011, 2:10 am

      thank you

  • Avatar for Ismail N adele May 16, 2011, 8:54 pm

    awan tu sangat cantik..sungguh menenangkan :D

    • Avatar for Ismail N IN May 17, 2011, 2:09 am

      tima kasih awan..
      tq adele.

  • Avatar for Ismail N ghost writer May 16, 2011, 6:17 pm

    laju benar up entry bro nih..tak tekejar rasanya.

    kalau tempat nih memang tak penah lagi pegi,tapi rasanya kalau jadi sebelum raya nih balik kampung leh singgah kejap meninjau suasananya.

    • Avatar for Ismail N IN May 17, 2011, 2:09 am

      syok menulis dan ambik gambo bro..
      dengan wordpress..dan broadband, nak post entry pun cepat…Time kasih teknologi zaman nie..

  • Avatar for Ismail N zik May 16, 2011, 6:00 pm

    gambar yang clear… dan cantik gambar awan tuh…

    • Avatar for Ismail N IN May 17, 2011, 2:07 am

      yup awam baik hati pada ari tu dan menonjolkan dirinya.
      tima kasih awan…

  • Avatar for Ismail N yas May 16, 2011, 5:37 pm

    Gamba cun…clear bro..KK ngan tawau jauh ke bro?

    • Avatar for Ismail N IN May 17, 2011, 2:07 am

      dekat ehh.. 14 jam drive ajer.. 10 jam kalau berani speeding tanpa henti.. :D

      • Avatar for Ismail N maza May 17, 2011, 6:59 am

        kalau lamborgini atau kuda belari si ferrari duoploh minit sampai tu.. hehehhee

        • Avatar for Ismail N IN May 17, 2011, 7:13 am

          sampai workshop lah..
          jalan naik gunung Maza oiii..tak rata :D

          • Avatar for Ismail N Kak Long Mawar Merah May 17, 2011, 11:01 am

            Kalau pergi Tawau, lebih baik naik belon je…
            Kak Long naik kereta dari KK ke Kundasang je dah separuh pening.

  • Avatar for Ismail N maza May 16, 2011, 5:24 pm

    wahh..cantik2 gambar2nya.. sangat jelas gitew lorrr…

    • Avatar for Ismail N IN May 17, 2011, 2:06 am

      banyak kelemahan lagi tu…
      maza pun hebat gak ehhh…

      • Avatar for Ismail N Mus May 20, 2011, 8:34 am

        maza memang begitu.. suka merendahkan diri

  • Avatar for Ismail N Ali ridha May 16, 2011, 3:14 pm

    adik aku kalau pergi
    pasaraya mesti ingat nak
    beli DVD playstation.

    • Avatar for Ismail N IN May 17, 2011, 2:05 am

      budak2 ehhh.. biasa lah tu :D
      kdg2 kawe rasa bagus juga diaorg duduk rumah zaman nie..
      banyak sgt orang jahat atau org gila simbah asid di luar tu.. :wink: