Samsung Galaxy s5

1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Kalau dulu-dulu hari Sabtu, bolehlah relax-relax sikit di rumah. Tapi la nie memang tiada chance langsung. Bila budak-budak dah membesar macam-macam ler yang depa mintak. Mana yang boleh tunaikan, kita cuba lah tunaikan.. ya tak? Hari Sabtu – Imran, Izaz dan Eyan pergi kelas Tae-Kwando.. wachaa! Dina belum boleh lagi.. Roq dia kelas kung fu Ip Man sama bapak Huwaaaa! Abis kelas, kekadang, kami terus pulang rumah, kekadang kami pi jalan-jalan or singgah rumah nenek. Kalau ada citer menarik di panggung, mungkin tengok either di Suria Sabah atau 1Borneo.

1Borneo-Hypermall Kota-Kinabalu

Tak pun, CPS pun ngam jugak ehhh… Since rumah kami lebih dekat dengan 1Borneo Hypermall, maka selalu singgah sana ler. Kalau tak tengok wayang pun, kami duduk-duduk makan atau temankan my boyz pergi beli DVD Playstation. Dulu-dulu ada gak main boling sama memanah tetapi sekarang dah tak larat nak usung bola boling tu ke sana ke mari. Nak sewa locker tapi main jarang-jarang, rugi lak rasanya. Baguih pencen ehhh..

1Borneo Hypermall nie adalah pusat membeli belah terBESAR di Borneo. Macam-macam ada. Hotel, Apartments, kedai-kedai, Parkson, KFC, Toys R Us, Pizza Hut, MarryBrown, Giants, Bowling Alley, Panggung Wayang, etc ada di sana.  Ia terletak di Jalan Sulaman Highway, iaitu kira-kira 7km dari Bandar Kota Kinabalu. Selalu gak ada events kat sini macam International Halal Showcase, PC Fair, Miss Malaysia/Universe (pusingan kelayakkan), Uji bakat Akademi Fantasi dan banyak lagi. Kalau rajin dan tak de commitment sangat.. boleh selalu datang dan saksikan semua tu.

1Borneo-Hypermall Kota-Kinabalu 2

1Borneo-Hypermall Kota-Kinabalu-3

Saya ambik gambo ni masa teman budak-budak beli DVD. Kami stop di tepi jalan dan sebelum masa 1Borneo Hypermall tu, saya snap snap gambaq kejap. Hasilnya tak ler best mana. Bab gambar-gambar macam ni, belum cukup ilmu lagi. Tapi kalau engkorang semua suka.. Allhamdullillah lah.. happy gak blogger ni.

1Borneo-Hypermall Kota-Kinabalu-4

1Borneo-Hypermall Kota-Kinabalu-5

1Borneo-Hypermall Kota-Kinabalu-6

1Borneo-Hypermall Kota-Kinabalu-7

1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

About the author: I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.

Thesis Theme for WordPress

Comments on this entry are closed.

  • Tempat lepak dengan hubby juga, sebab dekat la sangat-sangat….nak pergi ke pusat bandar, jalan jem memanjang..lagipun, kat 1B semua ada….hehe