1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

Kalau dulu-dulu hari Sabtu, bolehlah relax-relax sikit di rumah. Tapi la nie memang tiada chance langsung. Bila budak-budak dah membesar macam-macam ler yang depa mintak. Mana yang boleh tunaikan, kita cuba lah tunaikan.. ya tak? Hari Sabtu – Imran, Izaz dan Eyan pergi kelas Tae-Kwando.. wachaa! Dina belum boleh lagi.. Roq dia kelas kung fu Ip Man sama bapak Huwaaaa! Abis kelas, kekadang, kami terus pulang rumah, kekadang kami pi jalan-jalan or singgah rumah nenek. Kalau ada citer menarik di panggung, mungkin tengok either di Suria Sabah atau 1Borneo.

1Borneo Kota Kinabalu 540x314 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

Tak pun, CPS pun ngam jugak ehhh… Since rumah kami lebih dekat dengan 1Borneo Hypermall, maka selalu singgah sana ler. Kalau tak tengok wayang pun, kami duduk-duduk makan atau temankan my boyz pergi beli DVD Playstation. Dulu-dulu ada gak main boling sama memanah tetapi sekarang dah tak larat nak usung bola boling tu ke sana ke mari. Nak sewa locker tapi main jarang-jarang, rugi lak rasanya. Baguih pencen ehhh..

1Borneo Hypermall nie adalah pusat membeli belah terBESAR di Borneo. Macam-macam ada. Hotel, Apartments, kedai-kedai, Parkson, KFC, Toys R Us, Pizza Hut, MarryBrown, Giants, Bowling Alley, Panggung Wayang, etc ada di sana.  Ia terletak di Jalan Sulaman Highway, iaitu kira-kira 7km dari Bandar Kota Kinabalu. Selalu gak ada events kat sini macam International Halal Showcase, PC Fair, Miss Malaysia/Universe (pusingan kelayakkan), Uji bakat Akademi Fantasi dan banyak lagi. Kalau rajin dan tak de commitment sangat.. boleh selalu datang dan saksikan semua tu.

1Borneo Kota Kinabalu 2 540x304 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

1Borneo Kota Kinabalu 3 540x319 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

Saya ambik gambo ni masa teman budak-budak beli DVD. Kami stop di tepi jalan dan sebelum masa 1Borneo Hypermall tu, saya snap snap gambaq kejap. Hasilnya tak ler best mana. Bab gambar-gambar macam ni, belum cukup ilmu lagi. Tapi kalau engkorang semua suka.. Allhamdullillah lah.. happy gak blogger ni.

1Borneo Kota Kinabalu 4 540x304 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

1Borneo Kota Kinabalu 5 540x304 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

1Borneo Kota Kinabalu 6 540x304 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

1Borneo Kota Kinabalu 7 540x304 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

26 thoughts on “1Borneo Hypermall Kota Kinabalu

  1. Ada sekali masa menginap di Berjaya Palace Hotel tu, merayau-rayaulah juga di shopping Mall yang ada di sebelah hotel tu. Ada lagi ke shopping mall tu, Kak Long pun dah lupa namanya.

    • Yang sebelah Berjaya Palace tu Kompleks Karamunsing.. mmg ada lagi pon. Saya ada buat posting sikit pasal Kompleks Karamunsing di bawah tajuk Baby’s Day Out. :D

  2. laju benar up entry bro nih..tak tekejar rasanya.

    kalau tempat nih memang tak penah lagi pegi,tapi rasanya kalau jadi sebelum raya nih balik kampung leh singgah kejap meninjau suasananya.

    • syok menulis dan ambik gambo bro..
      dengan wordpress..dan broadband, nak post entry pun cepat…Time kasih teknologi zaman nie..

    • budak2 ehhh.. biasa lah tu :D
      kdg2 kawe rasa bagus juga diaorg duduk rumah zaman nie..
      banyak sgt orang jahat atau org gila simbah asid di luar tu.. :wink:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *