Simply The Best Way To Drive Traffic To Your Blog

Orang Cina Sahaja?

Kadang-kadang panas telinga saya bila ada orang cakap pasal Anak Bangsa Malaysia, 1Malaysia, kita sama saja maaa… dan sebagainya. Walhal hakikat sebenarnya adalah tidak benar. Saya tak marah melihat gambar di atas. Ia agak biasa saya jumpa, malahan di akhbar-akhbar terang-terang ada iklan sepertinya.

Orang Cina Sahaja?

Harap semua orang faham beza kita antara bangsa di sini agak jauh dan tiada usaha merapatkannya dengan menghayati Perlembagaan dan Rukun Negara. Saya ambil gambar di dari blog Tuan Syed. Sila baca sekali kupasan menarik beliau di SINI.

Orang Cina Sahaja?

0 votes
  • Avatar for Ismail N dnoBiz September 28, 2011, 2:47 pm

    banyak aduan tetang kes sebegini sebenarnya…, cara paling lembut yang selalu digunakan ialah, syarat mesti pandai bahasa mandrin…
    kalau nak letak Cina sahaja nampak keras sangat

  • Avatar for Ismail N akubiomed September 28, 2011, 8:15 am

    Harap kelas bahasa Cina dan Tamil diperluaskan di sekolah kebangsaaan. Baru namanya 1 Malaysia

  • Avatar for Ismail N Yas September 28, 2011, 7:25 am

    Hmmm…udah terang lagi bersuluh, pepun derang ada alasan tersendiri…dan kita juga ada alasan tersendiri bila bercakap ttg hak org2 melayu…

  • Avatar for Ismail N Abgreds September 28, 2011, 4:02 am

    Pernah rujuk kat orang bijak pandai, kata dia inilah keADILan tuhan. Adalah penyebabnya yang menyebabkan senario seperti ini terjadi. Apa sebabnya? Sendiri mau pikir le…

  • Avatar for Ismail N zik September 27, 2011, 6:39 pm

    tak tahulah..ada yang siap , just for who can speak chinese/mandarin.. erk mana tahu bahasa nie…

  • Avatar for Ismail N tehr September 27, 2011, 2:59 pm

    satu kenyataan yang sukar nak ditepis
    ia bukan lagi kes terpencil sebenarnya

  • Avatar for Ismail N nizamghazi September 27, 2011, 12:47 pm

    Erm.. dulu lepas SPM time nak cari kerja sementara
    pun pernah berlaku mcm ni. “CHINESE ONLY”. Sedey nyeeeee.. ;(

    Tpi sekarang chinese people come to me. kui kui kui..
    to learn something from me. :)
    Apa2 pun dorang okay n sempoi jgk sebenarnya :)

  • Avatar for Ismail N anif September 27, 2011, 8:56 am

    Diskriminasi di bumi sendiri. Entah bila akan terhapus…

    Kadang-kadang sakit hati bila melihat iklan sebegini yang dinyatakan secara terang-terangan!