Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

My wife pergi satu talk berkaitan dengan Crimnal Laws @ Bangunan SESB berdekatan dengan Kompleks Karamunsing. So saya, Roq and Dina ditugaskan untuk ambil mummy pukul 5 petang selepas abis talk itu. Kami tiba agak awal – ada about 30 minutes lagi sebelum the talk end. Kami sebenarnya ingat jalan akan jam tetapi nampaknya semua jalan adalah clear. Memandangkan masih awal lagi, kami pun berjalan-jalan di sekitar Kompleks Karamunsing dan mengambil gambar. Di bawah adalah sebahagian dari hasil-hasil fotografi saya hari tersebut. Amacam? OK tak?

Baby’s Day Out Kompleks Karamunsing

Baby’s Day Out Kompleks Karamunsing 2

Baby’s Day Out Kompleks Karamunsing 3

Baby’s Day Out Kompleks Karamunsing 4

Bagi mereka yang tidak pernah pergi ke Kota Kinabalu Sabah, Kompleks Karamunsing adalah sebuah pusat membeli belah yang agak popular dan lama di bandar ini. Dengan munculnya persaingan hebat dari pusat-pusat membeli belah yang baru, pihak pengurusan mengambil langkah-langkah drastik bagi menaik tarafkan kompleks ini. Hasilnya? Ia buat saya jarang ke sana kerana kawasan itu menjadi terlalu sesak dan panas. 😀

Kompleks-Karamunsing

Kompleks-Karamunsing-2

Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

0 votes
Avatar for Ismail N

• Meet the Author • Ismail N


Dulu Lain Sekarang Lain is owned by Ismail N (lifestyle blogger cum internet marketer). I enjoy putting passion and personality into each website designed.


Comments on this entry are closed.

  • Avatar for Ismail N

    Dah lama sangat tak pergi sini. Musim belajar dulu, selalu pergi sebab senang nak cari peralatan2 berkaitan komputer…hehe

  • Avatar for Ismail N

    Wah…. pandai anak2 berlakon yek sambil sang bapa mengambil gambo :-)

    • Avatar for Ismail N

      he he zaman digital bEe, snap jer banyak2… then pilih mana yg suka 😀

  • Avatar for Ismail N

    kami mahu aksi kungfu Roq! 😀

    • Avatar for Ismail N

      ye lak, lupa nak suruh posing kung fu 😆

  • Avatar for Ismail N

    photog: gambar 1 dan 2 kurang sharp ke mata maza yg mengong.. ahaks…

    sudah lama maza memansang niat hendak ke Sabah, tapi mungkinkah munasabah pergi Sabah naik basikal? hmmm….

    tungguuuuu….
    sedang mendalami ilmu hendak kurangkan gayat ni.. uhuk!

    • Avatar for Ismail N

      mmg kureeeng sharp pun.. he he buat kerja rush2 .. tapi pakar nampak 😀
      errr.. kalau Maza boleh berbasikal ke Sabah mmg Maza lah blogger terhebat abad ini.. 😆

  • Avatar for Ismail N

    wahh, lama tak gi karamunsing..barang2 komputer masih murah lagi ka??

    • Avatar for Ismail N

      kira imbi plaza KK la kan?
      yup, ramai org masih cari brg komputer di sini 😀

  • Avatar for Ismail N

    Salam kenal Bro,

    oh..menetap di sabah rupanya. Saya belum pernah ke sana lagi. Bandar besar ke kat sini?

    Anak2 pun dah besar rupanya :-)

    • Avatar for Ismail N

      anak2 masih skul rendah semua..
      KK sekarang mmg sedang membesar pon.. tahniah pd kerajaan negeri.. 😀

  • Avatar for Ismail N

    penah pegi kompleks karamunsing masa aktif dengan rugby.masa tuh window shopping jer tgok barangan sukan..rasanya kalau berubah pon sikit sajer kot..

    • Avatar for Ismail N

      bergantung brp lama hang tak dtg sini.. 😀
      kalau dah lebih 3 tahun, nampak byk beza di kompleks nie..
      byk betul yg management tambah2 ni.. sampai sesak giler kawasan nie..

  • Avatar for Ismail N

    Wah … gambar anak2 tu comel2 betul … kalau jadi model jenama KIKI LALA lepas ni …

    B3njy lama dah tak balik sabah … kalau ada rezeki baliklah b3njy nanti … dah lama tak ke kompleks karamungsing tu ….. i love my home town … hehehe

    • Avatar for Ismail N

      jenama kiki lala.. ada gak hasilnya tu ehhh 😀
      mcm link exchange lak kita.. kawe jarang lak balik semenanjung .. 😆

  • Avatar for Ismail N

    comel anak2 ye.. tak tau le bila blh sampai sana

    • Avatar for Ismail N

      ada rezeki nanti insya-allah mali sini.. 😀

  • Avatar for Ismail N

    anak2 ni sungguh comel ikut mak nya atau ayahnya? mesti mak nya ni…

    seronoknya kalau dpt ke sabah, family sy pernah menetap di sabah tapi masa tu sy belum dilahirkan..abg atas sy sempat lahir di sandakan sana… 😀

    • Avatar for Ismail N

      susah sikit nak kata ikut muka ayah atau emaknya.. sbb bapaknya pun gak expose gambar emaknya kat sini.. dia sendiri pun 24jam pakai topi baseball, tak berapa nak cam muka encem dia itu lorr……..

      hahahhahaa

      opss.. sorry abg mail, kita ronda2 aje kat sini sambil lantun-lantun..ahaks!

    • Avatar for Ismail N

      jalan2 makan angin mmg syok .. he he..
      muka ikut sapa ehhh..? nanti check balik ehh..

  • Avatar for Ismail N

    Ni dekat tengah2 bandar KK ke bro? Macam pernah tgk masa g KK dulu..

    • Avatar for Ismail N

      yup, area bando KK la nie 😀

  • Avatar for Ismail N

    awww.. cute babies..

    • Avatar for Ismail N

      thank you

  • Avatar for Ismail N

    Bila dilihat dari luar memang terserlah ciri-ciri bangunan lama tu. Mungkin sudah sampai masa pihak pengurusan bangunan tersebut buat sesuatu untuk menceriakan kembali bangunan itu.

    • Avatar for Ismail N

      diaorg tambah kedai sana-sini bro. tu yg buat jam. 😀