Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

My wife pergi satu talk berkaitan dengan Crimnal Laws @ Bangunan SESB berdekatan dengan Kompleks Karamunsing. So saya, Roq and Dina ditugaskan untuk ambil mummy pukul 5 petang selepas abis talk itu. Kami tiba agak awal – ada about 30 minutes lagi sebelum the talk end. Kami sebenarnya ingat jalan akan jam tetapi nampaknya semua jalan adalah clear. Memandangkan masih awal lagi, kami pun berjalan-jalan di sekitar Kompleks Karamunsing dan mengambil gambar. Di bawah adalah sebahagian dari hasil-hasil fotografi saya hari tersebut. Amacam? OK tak?

Kiddos 540x596 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Kiddos 3 540x304 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Kiddos 2 540x257 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Kiddos 4 540x304 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Bagi mereka yang tidak pernah pergi ke Kota Kinabalu Sabah, Kompleks Karamunsing adalah sebuah pusat membeli belah yang agak popular dan lama di bandar ini. Dengan munculnya persaingan hebat dari pusat-pusat membeli belah yang baru, pihak pengurusan mengambil langkah-langkah drastik bagi menaik tarafkan kompleks ini. Hasilnya? Ia buat saya jarang ke sana kerana kawasan itu menjadi terlalu sesak dan panas. icon biggrin Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Kompleks Karamunsing 540x304 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Kompleks Karamunsing 2 540x304 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

- Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Easy Reading

{ 27 comments… add one }

  • Princess Zezebel Lair May 26, 2011, 6:11 am

    Dah lama sangat tak pergi sini. Musim belajar dulu, selalu pergi sebab senang nak cari peralatan2 berkaitan komputer…hehe

    Reply
  • bEe May 16, 2011, 9:12 am

    Wah…. pandai anak2 berlakon yek sambil sang bapa mengambil gambo :-)

    Reply
    • IN May 16, 2011, 12:23 pm

      he he zaman digital bEe, snap jer banyak2… then pilih mana yg suka :D

      Reply
  • tengkorak emas May 16, 2011, 12:57 am

    kami mahu aksi kungfu Roq! :D

    Reply
    • IN May 16, 2011, 12:22 pm

      ye lak, lupa nak suruh posing kung fu :lol:

      Reply
  • maza May 15, 2011, 4:34 pm

    photog: gambar 1 dan 2 kurang sharp ke mata maza yg mengong.. ahaks…

    sudah lama maza memansang niat hendak ke Sabah, tapi mungkinkah munasabah pergi Sabah naik basikal? hmmm….

    tungguuuuu….
    sedang mendalami ilmu hendak kurangkan gayat ni.. uhuk!
    maza recently posted…Ummu Fatt- Hari IbuMy Profile

    Reply
    • IN May 15, 2011, 9:48 pm

      mmg kureeeng sharp pun.. he he buat kerja rush2 .. tapi pakar nampak :D
      errr.. kalau Maza boleh berbasikal ke Sabah mmg Maza lah blogger terhebat abad ini.. :lol:

      Reply
      • tengkorak emas May 16, 2011, 12:55 am

        bro maza berbasikal atas kapal TE xD

        Reply
  • titan May 15, 2011, 4:04 pm

    wahh, lama tak gi karamunsing..barang2 komputer masih murah lagi ka??

    Reply
    • IN May 15, 2011, 9:41 pm

      kira imbi plaza KK la kan?
      yup, ramai org masih cari brg komputer di sini :D

      Reply
  • MEKAR May 15, 2011, 2:40 pm

    Salam kenal Bro,

    oh..menetap di sabah rupanya. Saya belum pernah ke sana lagi. Bandar besar ke kat sini?

    Anak2 pun dah besar rupanya :-)

    Reply
    • IN May 15, 2011, 9:34 pm

      anak2 masih skul rendah semua..
      KK sekarang mmg sedang membesar pon.. tahniah pd kerajaan negeri.. :D

      Reply
  • ghost writer May 15, 2011, 1:13 pm

    penah pegi kompleks karamunsing masa aktif dengan rugby.masa tuh window shopping jer tgok barangan sukan..rasanya kalau berubah pon sikit sajer kot..

    Reply
    • IN May 15, 2011, 9:29 pm

      bergantung brp lama hang tak dtg sini.. :D
      kalau dah lebih 3 tahun, nampak byk beza di kompleks nie..
      byk betul yg management tambah2 ni.. sampai sesak giler kawasan nie..

      Reply
  • benjy May 15, 2011, 1:12 pm

    Wah … gambar anak2 tu comel2 betul … kalau jadi model jenama KIKI LALA lepas ni …

    B3njy lama dah tak balik sabah … kalau ada rezeki baliklah b3njy nanti … dah lama tak ke kompleks karamungsing tu ….. i love my home town … hehehe

    Reply
    • IN May 15, 2011, 9:26 pm

      jenama kiki lala.. ada gak hasilnya tu ehhh :D
      mcm link exchange lak kita.. kawe jarang lak balik semenanjung .. :lol:

      Reply
  • zool May 15, 2011, 10:48 am

    comel anak2 ye.. tak tau le bila blh sampai sana

    Reply
    • IN May 15, 2011, 9:23 pm

      ada rezeki nanti insya-allah mali sini.. :D

      Reply
  • adele May 15, 2011, 10:43 am

    anak2 ni sungguh comel ikut mak nya atau ayahnya? mesti mak nya ni…

    seronoknya kalau dpt ke sabah, family sy pernah menetap di sabah tapi masa tu sy belum dilahirkan..abg atas sy sempat lahir di sandakan sana… :D

    Reply
    • maza May 15, 2011, 4:36 pm

      susah sikit nak kata ikut muka ayah atau emaknya.. sbb bapaknya pun gak expose gambar emaknya kat sini.. dia sendiri pun 24jam pakai topi baseball, tak berapa nak cam muka encem dia itu lorr……..

      hahahhahaa

      opss.. sorry abg mail, kita ronda2 aje kat sini sambil lantun-lantun..ahaks!
      maza recently posted…Ummu Fatt- Hari IbuMy Profile

      Reply
    • IN May 15, 2011, 9:14 pm

      jalan2 makan angin mmg syok .. he he..
      muka ikut sapa ehhh..? nanti check balik ehh..

      Reply
  • decrewz May 15, 2011, 10:42 am

    Ni dekat tengah2 bandar KK ke bro? Macam pernah tgk masa g KK dulu..

    Reply
    • IN May 15, 2011, 9:12 pm

      yup, area bando KK la nie :D

      Reply
  • Maria Smith May 15, 2011, 10:35 am

    awww.. cute babies..

    Reply
    • IN May 15, 2011, 9:11 pm

      thank you

      Reply
  • anif May 15, 2011, 5:48 am

    Bila dilihat dari luar memang terserlah ciri-ciri bangunan lama tu. Mungkin sudah sampai masa pihak pengurusan bangunan tersebut buat sesuatu untuk menceriakan kembali bangunan itu.

    Reply
    • IN May 15, 2011, 10:10 am

      diaorg tambah kedai sana-sini bro. tu yg buat jam. :D

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

This Blog is hosted at:

Powered by:

Get your SEO Responsive Skins here: