Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

My wife pergi satu talk berkaitan dengan Crimnal Laws @ Bangunan SESB berdekatan dengan Kompleks Karamunsing. So saya, Roq and Dina ditugaskan untuk ambil mummy pukul 5 petang selepas abis talk itu. Kami tiba agak awal – ada about 30 minutes lagi sebelum the talk end. Kami sebenarnya ingat jalan akan jam tetapi nampaknya semua jalan adalah clear. Memandangkan masih awal lagi, kami pun berjalan-jalan di sekitar Kompleks Karamunsing dan mengambil gambar. Di bawah adalah sebahagian dari hasil-hasil fotografi saya hari tersebut. Amacam? OK tak?

Kiddos 540x596 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Kiddos 3 540x304 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Kiddos 2 540x257 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Kiddos 4 540x304 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Bagi mereka yang tidak pernah pergi ke Kota Kinabalu Sabah, Kompleks Karamunsing adalah sebuah pusat membeli belah yang agak popular dan lama di bandar ini. Dengan munculnya persaingan hebat dari pusat-pusat membeli belah yang baru, pihak pengurusan mengambil langkah-langkah drastik bagi menaik tarafkan kompleks ini. Hasilnya? Ia buat saya jarang ke sana kerana kawasan itu menjadi terlalu sesak dan panas. icon biggrin Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Kompleks Karamunsing 540x304 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Kompleks Karamunsing 2 540x304 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

- Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

Latest posts by Ismail N (see all)

30 thoughts on “Baby’s Day Out | Kompleks Karamunsing

  1. photog: gambar 1 dan 2 kurang sharp ke mata maza yg mengong.. ahaks…

    sudah lama maza memansang niat hendak ke Sabah, tapi mungkinkah munasabah pergi Sabah naik basikal? hmmm….

    tungguuuuu….
    sedang mendalami ilmu hendak kurangkan gayat ni.. uhuk!

  2. Salam kenal Bro,

    oh..menetap di sabah rupanya. Saya belum pernah ke sana lagi. Bandar besar ke kat sini?

    Anak2 pun dah besar rupanya :-)

    • anak2 masih skul rendah semua..
      KK sekarang mmg sedang membesar pon.. tahniah pd kerajaan negeri.. :D

  3. penah pegi kompleks karamunsing masa aktif dengan rugby.masa tuh window shopping jer tgok barangan sukan..rasanya kalau berubah pon sikit sajer kot..

    • bergantung brp lama hang tak dtg sini.. :D
      kalau dah lebih 3 tahun, nampak byk beza di kompleks nie..
      byk betul yg management tambah2 ni.. sampai sesak giler kawasan nie..

  4. Wah … gambar anak2 tu comel2 betul … kalau jadi model jenama KIKI LALA lepas ni …

    B3njy lama dah tak balik sabah … kalau ada rezeki baliklah b3njy nanti … dah lama tak ke kompleks karamungsing tu ….. i love my home town … hehehe

    • jenama kiki lala.. ada gak hasilnya tu ehhh :D
      mcm link exchange lak kita.. kawe jarang lak balik semenanjung .. :lol:

  5. anak2 ni sungguh comel ikut mak nya atau ayahnya? mesti mak nya ni…

    seronoknya kalau dpt ke sabah, family sy pernah menetap di sabah tapi masa tu sy belum dilahirkan..abg atas sy sempat lahir di sandakan sana… :D

    • susah sikit nak kata ikut muka ayah atau emaknya.. sbb bapaknya pun gak expose gambar emaknya kat sini.. dia sendiri pun 24jam pakai topi baseball, tak berapa nak cam muka encem dia itu lorr……..

      hahahhahaa

      opss.. sorry abg mail, kita ronda2 aje kat sini sambil lantun-lantun..ahaks!

  6. Bila dilihat dari luar memang terserlah ciri-ciri bangunan lama tu. Mungkin sudah sampai masa pihak pengurusan bangunan tersebut buat sesuatu untuk menceriakan kembali bangunan itu.

Comments are closed.