Kereta Mainan Roq

Setiap kanak-kanak pastinya ada barang permainan yang amat mereka sayangi. Maksud sayang adalah LEBIH SAYANG dari barang permainan mereka yang lain. Semasa saya kecil, saya sukakan permainan askar kecil. Saya akan susun mereka dan berangan-angan askar-askar ini berada di medan perang. Setiap bunyi letupan akan dikeluarkan oleh mulut saya sendiri dan mana-mana askar yang kononnya mati dibiarkan jatuh bergulingan. Habis main, saya akan simpan di laci dan bermain kembali keesokkan harinya. Tentulah ada permainan lain yang saya suka, namun rasanya askar-askar kecil itu menjadi pilihan utama terutama dikala keseorangan tanpa rakan-rakan untuk bermain.

Lightning McQueen 540x304 Kereta Mainan Roq

Anak saya yang kecil mempunyai minat yang amat dalam kepada kereta. Satu-satunya cerita yang beliau boleh duduk diam di depan TV sehingga habis tayangan adalah filem Disney’s Cars. Kalau pergi mana-mana, si Roq cuma mahukan permainan kereta. Kalau nampak kereta Lightning McQueen, pastinya di mulutnya akan terkeluar perkataan “Ka-Chow”. icon biggrin Kereta Mainan Roq Nasib baiklah Roq jenis yang TIDAK MEMAKSA (menangis dan menjerit untuk mintak beli).

Kalau tidak sengsara bapaknya sebab di sana sini banyak kedai jual permainan kereta. Jalan setapak, ada jer nampak kereta mainan dijual. Lebih parah lagi kereta Lightning McQueen ni agak sukar dicari yang pirate. icon biggrin Kereta Mainan Roq Kalau beli yang “ori”, memang mahal betul. Kereta yang di atas tu pun harganya dah RM 42. Kereta mainan besi jer dan cuma boleh sorong-sorong. Saiznya? Hmmm… cuba scroll sampai bawah tu.

Lightning McQueen 02 540x304 Kereta Mainan Roq

Lightning McQueen 03 540x304 Kereta Mainan Roq

Lightning McQueen 04 540x304 Kereta Mainan Roq

Lightning McQueen 05 540x307 Kereta Mainan Roq

- Kereta Mainan Roq

 Kereta Mainan Roq

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 Kereta Mainan Roq

28 thoughts on “Kereta Mainan Roq

  1. Pingback: i1 Info Mainan » Blog Archive » Kereta Mainan Roq | Dulu Lain Sekarang Lain

  2. kalau roq seorang yang minat skru
    akan parah jadinya, bro
    berkecai nanti
    hehe

    anak aku ada sorang yang pandai buka skru
    huhu

    • Ada dia tgk kawe pakai skrew driver kasi betul PC.. bila kawe pegi tempat lain kejap, terus dia take over cuba buat benda yg sama.. He he budak2 meniru jer perlakuan kita :D

    • org besar minat keta lain sikit… suka simpan buat collector items.. Letak kat almari dsb :D Budak2 main sorong-sorong jer :lol:

  3. beli kat mana tu bro?toy city?

    teringat model2 kereta TE dulu, hilang semuanya..dan bila dah besar TE mula kumpul semula keh3 tiada siapa mampu menghalang

    agak2 bro dulu masa kecil pangkat apa dalam askar? :D

    • keta beli kat Toys R Us. Toys City pun ada tapi kawe ada kad Toys R Us, so ada diskaun sikit :D
      Mmg syok simpan replika keta ni.. buat koleksi lagi best. Tapi nak menjaganya bukan senang ho.
      Kalau main askar – biasalah budak2 suka pangkat hero je – prebet! :D

    • Yup.. dah TAHAN PULA. Rasanya kalau di hempas kereta tu pun mungkin tak rosak. Hmmm cuma kalau asyik beli yg ori jer balik2 sakit kepala ler dibuatnya.. :D

Leave a Reply