Simply The Best Way To Drive Traffic To Your Blog

Paip Bocor

Adakalanya bila mengambil gambar, saya ada terbayangkan diri sebagai jurugambar bagi akhbar atau media massa. :D Rasanya bagi jurugambar yang sebegini apa yang penting adalah mendapatkan gambar yang EXCLUSIVE dan tidak dipunyai oleh jurugambar lain. Dalam banyak kes, gambar-gambar yang exclusive ini berlaku secara tidak dirancang dan jurugambar harus peka dan cepat untuk mengambil kesempatan ini.  Kejadian seperti paip bocor adalah sesuatu yang jarang berlaku dan boleh dibuat lapuran dalam akhbar dan pihak akhbar tentunya suka jika ada gambar sebagai bahan bukti yang membingungkan pihak Jabatan Air dan Kerajaan Negeri. :D

Paip-Bocor

Saya tak berani hendak pergi terlalu dekat denga paip bocor semasa mengambil gambar. Takut nanti lens kena air dan rosak pulak. Rasa bersalah pulak dengan pekerja-pekerja yang cuba membetulkan kebocoran tersebut, namun saya bukannya tahu apa-apa bab paip bocor ni, maka tak boleh lah nak tolong. :D Namun, kalau mereka mintak tolong, insya-allah saya melapurkan diri.

Paip-Bocor-2

Paip-Bocor-3

- Paip Bocor

0 votes
  • Avatar for Ismail N Malaysia Travel Blog June 21, 2011, 4:58 am

    Kat Pitas selalu ada kes gini..tapi tak berani amik gambar sebab yang membocorkannya adalah PTI yang nak guna air free…

  • Avatar for Ismail N MEKAR June 14, 2011, 4:06 am

    bro..ada je idea mengambil gambar pastu masuk dlm blog.

    sya kekadang segan nak beriya2 ambik gambar. sbb pernah ambik gambar pastu org2 di sekeliling tengok2 dan pandang2 jer. nampak mcm org jakun ke sya ni..huhu

    • Avatar for Ismail N IN June 14, 2011, 8:26 am

      tau..malah kawe ada sentuh psl org tgk kita ambik gambar dlm entri dulu-dulu… :D
      kesimpulannya.. buat tak kisah je :wink:

  • Avatar for Ismail N bEe June 13, 2011, 9:44 am

    Cantik air tu….. Ada seni ;)

    • Avatar for Ismail N IN June 13, 2011, 2:55 pm

      errrkk ada ke? kawe ambik as reporter je nie bukan stail photographer :D

  • Avatar for Ismail N maza June 12, 2011, 12:01 pm

    uiks.. boleh jual gambar ni kat akhbar tempatan tu abg mail….

    kalau siap dgn berita sekali diterima, volleh dapat lebih komisyen.. heheheh

    • Avatar for Ismail N IN June 12, 2011, 9:08 pm

      he he…Harian Metro sure suka citer cam ie kan? :D

  • Avatar for Ismail N akubiomed June 12, 2011, 10:27 am

    Nasib baik tidak ada yang parkir sebelah paip bocor buat cuci kereta :-)

    • Avatar for Ismail N IN June 12, 2011, 9:05 pm

      erkkkk :wink:

  • Avatar for Ismail N yas June 11, 2011, 5:00 pm

    Mesti bocor tang karat tuuu:)

    • Avatar for Ismail N IN June 12, 2011, 3:25 am

      tak check lak… tahu ambik gambo jer :D