Paip Bocor

Adakalanya bila mengambil gambar, saya ada terbayangkan diri sebagai jurugambar bagi akhbar atau media massa. ๐Ÿ˜€ Rasanya bagi jurugambar yang sebegini apa yang penting adalah mendapatkan gambar yang EXCLUSIVE dan tidak dipunyai oleh jurugambar lain. Dalam banyak kes, gambar-gambar yang exclusive ini berlaku secara tidak dirancang dan jurugambar harus peka dan cepat untuk mengambil kesempatan ini.ย  Kejadian seperti paip bocor adalah sesuatu yang jarang berlaku dan boleh dibuat lapuran dalam akhbar dan pihak akhbar tentunya suka jika ada gambar sebagai bahan bukti yang membingungkan pihak Jabatan Air dan Kerajaan Negeri. ๐Ÿ˜€

Paip-Bocor

Saya tak berani hendak pergi terlalu dekat denga paip bocor semasa mengambil gambar. Takut nanti lens kena air dan rosak pulak. Rasa bersalah pulak dengan pekerja-pekerja yang cuba membetulkan kebocoran tersebut, namun saya bukannya tahu apa-apa bab paip bocor ni, maka tak boleh lah nak tolong. ๐Ÿ˜€ Namun, kalau mereka mintak tolong, insya-allah saya melapurkan diri.

Paip-Bocor-2

Paip-Bocor-3

Paip Bocor

0 votes
Avatar for Ismail N

โ€ข Meet the Author โ€ข Ismail N


Dulu Lain Sekarang Lain is owned by Ismail N (lifestyle blogger cum internet marketer). I enjoy putting passion and personality into each website designed.


Comments on this entry are closed.

  • Avatar for Ismail N

    Kat Pitas selalu ada kes gini..tapi tak berani amik gambar sebab yang membocorkannya adalah PTI yang nak guna air free…

  • Avatar for Ismail N

    bro..ada je idea mengambil gambar pastu masuk dlm blog.

    sya kekadang segan nak beriya2 ambik gambar. sbb pernah ambik gambar pastu org2 di sekeliling tengok2 dan pandang2 jer. nampak mcm org jakun ke sya ni..huhu

    • Avatar for Ismail N

      tau..malah kawe ada sentuh psl org tgk kita ambik gambar dlm entri dulu-dulu… ๐Ÿ˜€
      kesimpulannya.. buat tak kisah je ๐Ÿ˜‰

  • Avatar for Ismail N

    Cantik air tu….. Ada seni ๐Ÿ˜‰

    • Avatar for Ismail N

      errrkk ada ke? kawe ambik as reporter je nie bukan stail photographer ๐Ÿ˜€

  • Avatar for Ismail N

    uiks.. boleh jual gambar ni kat akhbar tempatan tu abg mail….

    kalau siap dgn berita sekali diterima, volleh dapat lebih komisyen.. heheheh

    • Avatar for Ismail N

      he he…Harian Metro sure suka citer cam ie kan? ๐Ÿ˜€

  • Avatar for Ismail N

    Nasib baik tidak ada yang parkir sebelah paip bocor buat cuci kereta :-)

    • Avatar for Ismail N

      erkkkk ๐Ÿ˜‰

  • Avatar for Ismail N

    Mesti bocor tang karat tuuu:)

    • Avatar for Ismail N

      tak check lak… tahu ambik gambo jer ๐Ÿ˜€

ยซ LAST POST

NEXT POST ยป