Perodua Kancil vs Toyota Harrier

Seperti biasa di sebelah petang, saya menunggu anak saya pulang dari sekolah. Seperti biasa juga dia akan keluar lambat dari perkarangan sekolah icon biggrin Perodua Kancil vs Toyota Harrier Mata saya memandang ke arah budak-budak sekolah yang comel-comel keluar dari sekolah mereka dan sesekali sesakala ke arah jalan raya. Kereta-kereta yang lalu di hadapan saya tidak saya endahkan. Namun, dua buah kereta yang baru keluar dari kawasan sekolah menarik perhatian saya – sebuah Toyota Harrier baru berwarna keemasan diikuti oleh Perodua Kancil lama berwarna hijau tua. Jika digambarkan bersama pasti kelihatan agak ironik sekali.

dulu lain sekarang lain har 540x304 Perodua Kancil vs Toyota Harrier

Saya katakan agak ironik kerana Toyota Harrier yang besar itu cuma diisi oleh pemandu dan seorang penumpang yang merupakan murid sekolah itu. Manakala, kereta kancil itu pula penuh sesak dengan pemandu dan kira-kira 8 orang murid sekolah. Hmmm…..

- Perodua Kancil vs Toyota Harrier

 Perodua Kancil vs Toyota Harrier

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 Perodua Kancil vs Toyota Harrier

Latest posts by Ismail N (see all)

28 thoughts on “Perodua Kancil vs Toyota Harrier

  1. biasala..slalunya kereta2 mewah ni..xleh nak masuk ramai2..nnt sepah.susah plak :p

    len la kancil..sgt multi..eehhe

  2. Fenomena biasa yang berlaku di Malaysia. Bukan setakat itu sahaja ada bas sekolah yang tayar haus pun masih beroperasi dengan bersesak budak sekolah.

  3. Ok. Mula2 ingat apakah ironiknya tajuk kali ni.

    Bila bro dah cakap camtuh, aku setuju 100%. Yg besar hanya 2, yg kecil penuh…

    Cukup ironik. Terbaik!

Leave a Reply