Samsung Galaxy s5

Perodua Kancil vs Toyota Harrier

2 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 2 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 2 Flares ×

Seperti biasa di sebelah petang, saya menunggu anak saya pulang dari sekolah. Seperti biasa juga dia akan keluar lambat dari perkarangan sekolah :D Mata saya memandang ke arah budak-budak sekolah yang comel-comel keluar dari sekolah mereka dan sesekali sesakala ke arah jalan raya. Kereta-kereta yang lalu di hadapan saya tidak saya endahkan. Namun, dua buah kereta yang baru keluar dari kawasan sekolah menarik perhatian saya – sebuah Toyota Harrier baru berwarna keemasan diikuti oleh Perodua Kancil lama berwarna hijau tua. Jika digambarkan bersama pasti kelihatan agak ironik sekali.

dulu-lain-sekarang-lain-har

Saya katakan agak ironik kerana Toyota Harrier yang besar itu cuma diisi oleh pemandu dan seorang penumpang yang merupakan murid sekolah itu. Manakala, kereta kancil itu pula penuh sesak dengan pemandu dan kira-kira 8 orang murid sekolah. Hmmm…..

- Perodua Kancil vs Toyota Harrier

About the author: I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.

Thesis Theme for WordPress

Comments on this entry are closed.

 • keselamatan pelajar kena diutamakan..
  bila keadaan memaksa.. semuanya diabaikan

 • Dapat bayangkan kemeriahan kereta kancil tu!

 • biasala..slalunya kereta2 mewah ni..xleh nak masuk ramai2..nnt sepah.susah plak :p

  len la kancil..sgt multi..eehhe

 • kereta kancil ada 8 org murid??ish padat

  • Kalau difikirkan, mampu mengundang bahaya.

 • Oh kualiti kehidupan. Tetapi yang lebih rendah masih perlu bersyukur.