Samsung Galaxy s5

Mengapa Kita Masih Perlukan ISA?

Bagi saya jika kita ingin hidup bermasyarakat dan dalam satu kelompok individu yang bergantungan antara satu sama lain, maka kita perlulah akur pada undang-undang dan peraturan yang wujud dalam masyarakat itu. Kita juga tidak boleh meminta kebebasan yang mutlak yang mungkin boleh mencerobohi kententeraman orang lain. Apa yang kita inginkan perlu diimbangi dengan apa yang orang lain dalam masyarakat itu khendaki. [click to continue…]

Nasi Ayam

Hari ini saya rasa lapar sungguh. Sebelum hantar si Dina ke sekolah, saya singgah di Rohayu Cafe untuk lunch sekejap. Kami pun order Nasi Ayam Rohayu yang “famous” di Bandar KK ni. Dah lama jugak tak makan kat sini dan belasah Nasi Ayam Rohayu. So agak syok sekali ketika membalunnya tadi :D . Si Dina makan punyalah slow tetapi habis gak nasi ayam tu. Rasanya confirm sedap, terBAIK di negeri di bawah bayu. Kalau korang turun KK dan mencari nasi ayam, cuba lah test Nasi Ayam Rohayu. Berdekatan dengan bulatan Jalan Mat Salleh – Jalan Sembulan, berhadapan dengan Masjid Negeri Sabah dan Bangunan Persekutuan Sabah. Nak tengok rupanya? Tu gambar di bawah: [click to continue…]

Cara Keluarkan Duit Dari Paypal

Seronok juga bila melihat rakan-rakan blogger menjana pendapatan secara online. Ramai yang telah berjaya rupanya.. alhamdullilah. Syabas buat anda semua. Di sini, saya pun ingin berkongsi sedikit sebanyak pengetahuan saya di blog ini. Orang kata “sharing is caring” kan? Maka, walaupun tak banyak sangat kepandaian, sikit-sikit berguna juga bagi yang lain kan?  Oleh itu, hari ini ingin saya kongsikan sedikit cara mengeluarkan wang yang diperolehi dari Paypal ke akaun bank anda. [click to continue…]

Gempak DLSL 2011 Update

Walaupun tarikh tutup penyertaan lama lagi, suka saya update di sini yang kini contest ini telah pun disertai oleh dua blogger. Terima kasih atas sokongan kalian dan saya reward dengan status VIP Guest blog Dulu Lain Sekarang Lain kerana menjadi dua perserta terawal bagi contest ini. Kalau tak de orang lain yang turut serta, nampak gaya hadiah-hadiah akan jadi habuan kalian berdua. :D Bagi mereka berminat sila BACA DI SINI untuk panduan penyertaan. Mereka yang telah turut serta setakat ini adalah: [click to continue…]

Ayat-Ayat Cinta

PHIL JONES has completed his £16.5million move from Blackburn to Manchester United after signing a five-year deal.

United thought they had secured Jones’ services last week, only for the transfer to hit an unforeseen snag. Blackburn had been holding out for more cash after Liverpool had jumped in with a cheeky £22million offer. But Jones, who featured for England Under-21′s in their opening European Championship match against Spain in Denmark last night, told Rovers he did not wish to join any other club than United. (AYAT CINTA) [click to continue…]