Samsung Galaxy s5

Setelah Hujan

Minggu lalu, saya komplain mengenai kepanasan di Bandar Kota Kinabalu sehingga saya bawa keluarga saya bercuti di Kundasang bagi menikmati cuaca yang lebih sejuk. Minggu ini, nampaknya hujan kebih kerap turun di sini :D Susah pulak nak jemur kain pula. Hmmm.. setiap perkara itu ada kebaikan dan keburukkkan masing-masing kan? Terpulanglah pada kita bagaimana hendak cari kebaikan itu dan menggunakkannya sebaik mungkin. Duduk-duduk di rumah sambil melihat hujan membasahi bumi, sempat jugak saya snap snap sedikit hujan yang turun. Lihat gambar di bawah: [click to continue…]

Kung Fu Panda 2 | Exciting Toys and Collectibles

Nampaknya demam Kung Fu Panda 2 masih belum berakhir! Setelah sibuk mencari video pirate Kung Fu Panda 2, saya pun turut membeli McDonald Happy Meals di Mc Donald untuk mendapatkan “Kung Fu Panda 2 – Exciting Toys and Collectibles”. Mainan kanak-kanak ini yang mula dikeluarkan sejak awal bulan Jun dan boleh didapatkan secara PERCUMA dengan setiap pembelian Happy Meals. Terdapat 8 jenis permainan/watak Kung Fu Panda 2 yang boleh dikumpul. Lihat lah iklan di bawah: [click to continue…]

Final Piala FA Kelantan Menang…

…sorak :D Sebelum perlawaan bermula saya lihat ramai blogger yang SOKONG Kelantan. Saya pon dalam mengomen merasakan Kelantan bakal menang kerana mempunyai kesebelasan yang lebih baik daripada Terengganu. Tapi seperti yang sering diperkatakan oleh ramai orang – BOLA ITU BULAT. Apa-apa pun boleh terjadi dalam satu perlawanan bolasepak. Keputusan akhir Piala FA – Terengganu menewaskan Kelantan dan menjadi juara Piala FA 2011. Tahniah buat Terengganu. [click to continue…]

Fotografi | Nyawa Jadi Taruhan

Adakala hobi fotografi ni boleh merbahayakan terutama bila dah kemaruk mencari idea terbaik yang boleh memberikan kepuasan diri. Ramai jurugambar professional yang mengambil gambar secara merbahaya dan mempertaruhkan nyawa bagi mendapatkan satu hasil yang mampu mengkagumkan orang ramai. Rasanya anda semua pastinya ada melihat hasil-hasil dan karya fotografi yang amat EXTREME dan merbahaya dan tidak wajar di tiru. Saya belum lagi sampai ke tahap itu lagi, namun untuk hasil gambar di bawah ini, saya turut mempertaruhkan nyawa saya dan for a little while, saya rasa skrew kepala saya longgar sebab ambil gambar sebegini: [click to continue…]

Paip Bocor

Adakalanya bila mengambil gambar, saya ada terbayangkan diri sebagai jurugambar bagi akhbar atau media massa. :D Rasanya bagi jurugambar yang sebegini apa yang penting adalah mendapatkan gambar yang EXCLUSIVE dan tidak dipunyai oleh jurugambar lain. Dalam banyak kes, gambar-gambar yang exclusive ini berlaku secara tidak dirancang dan jurugambar harus peka dan cepat untuk mengambil kesempatan ini.  Kejadian seperti paip bocor adalah sesuatu yang jarang berlaku dan boleh dibuat lapuran dalam akhbar dan pihak akhbar tentunya suka jika ada gambar sebagai bahan bukti yang membingungkan pihak Jabatan Air dan Kerajaan Negeri. :D [click to continue…]