Siapa Mahu Saya LIKE Facebook Page Anda?

Saya nampak ramai blogger-blogger yang punyai Facebook page sendiri. Saya tidak tahu bagaimana kegunaan Facebook page buat anda, namun saya ingin alami pengalaman itu bermula HARI INI. Oleh itu, saya dengan rendah hati menawarkan diri untuk LIKE Facebook anda (jika anda mahu lah) untuk saya fahami apa yang anda postkan di page anda dan bagaimana anda berinteraksi di FB. Tiada syarat, tak perlu untuk LIKE FB saya kembali atau bayar apa-apa komisyen icon biggrin Siapa Mahu Saya LIKE Facebook Page Anda? . Cuma letakkan alamat FB page anda (Page ya, bukan akaun peribadi FB anda pulak) di bahagian URL di kotak komen di bawah. Terhad kepada 100 yang pertama sahaja. Banyak sangat, tak larat pula hendak check di Timeline nanti. Lihat screenshot di bawah: Continue reading…

 

Microsoft Remains the World’s No. 1 Software Maker

I know many of us may have complaints about Windows 8 and other Windows related software/apps. And YES, Microsoft is facing much stiffer competition in the software market these days.  However, despite all its recent troubles, Microsoft remains the world’s largest software maker (World’s No. 1 Software Maker)  by a distance. Despite the stuttering start of Windows 8 the Redmond-based company made more than twice as much money selling software in 2013 than any other company. This week, Microsoft’s new unveiled Office for iPad which could further boost sales of the company’s most successful product. Continue reading…

 

WeChat vs WhatsApp vs Viber vs KakaoTalk

Semenjak adanya telefon pintar, ramai rakan-rakan saya mula kurang menggunakan Facebook mahupun berinternet. Begitu juga dengan anak-anak remaja. Tumpuan kini beralih kepada ‘chatting‘ di telefon pintar menggunakan aplikasi seperti Viber, WeChat, WhatsApp, GroupMe, Line, KakaoTalk, Telegram dan macam-macam lagi. Oleh kerana, lain kawan lain citarasanya, maka pelbagai aplikasi juga terpaksa di muat turun dan dipasang untuk ikut perkembangan terkini kawan-kawan. Nasib baik lah ada iPhone 5. Kalau guna smartphone yang saiznya tak sampai 1G sekejap sahaja abis space. Itu belum masuk lagi aplikasi Man Utd, browser, games, keagamaan, gambar (instagram), berita dan lain-lain lagi. Pendek kata, paling kurang pun mahu 8G baru puas hati pakai telefon pintar. Boleh, tambah saiz guna memory card tapi, korang pun tahu, banyak masaalah bila pakai card ni. Continue reading…

 

UEFA Champion League: Hoping For A Miracle

The prospect of the Premier League title going to either Anfield or Etihad will surely not go well with Manchester United fans. When former United’s skipper, Gary Neville was asked to comment about the inevitable that could happen come this May, he responded to it by saying this: ‘It’s like having a choice of two blokes to nick your wife.’ Yup, freaking hard to swallow if you are Red Devils. Many will prefer either one of the three London clubs that are still in the running for the title but it does look like Liverpool and Manchester City that have the upperhands. They have the momentum, their players are in good form and their confidence is sky high. The only way for Manchester United to save their disastrous season is by winning the UEFA Champion League. That however, will be too much to ask from the current squad whose form has dipped since winning the league by a mile last season. But miracle does happen. Who knows it might happen again this year. icon biggrin UEFA Champion League: Hoping For A Miracle Continue reading…