WeChat vs WhatsApp vs Viber vs KakaoTalk

Semenjak adanya telefon pintar, ramai rakan-rakan saya mula kurang menggunakan Facebook mahupun berinternet. Begitu juga dengan anak-anak remaja. Tumpuan kini beralih kepada ‘chatting‘ di telefon pintar menggunakan aplikasi seperti Viber, WeChat, WhatsApp, GroupMe, Line, KakaoTalk, Telegram dan macam-macam lagi. Oleh kerana, lain kawan lain citarasanya, maka pelbagai aplikasi juga terpaksa di muat turun dan dipasang untuk ikut perkembangan terkini kawan-kawan. Nasib baik lah ada iPhone 5. Kalau guna smartphone yang saiznya tak sampai 1G sekejap sahaja abis space. Itu belum masuk lagi aplikasi Man Utd, browser, games, keagamaan, gambar (instagram), berita dan lain-lain lagi. Pendek kata, paling kurang pun mahu 8G baru puas hati pakai telefon pintar. Boleh, tambah saiz guna memory card tapi, korang pun tahu, banyak masaalah bila pakai card ni. Continue reading…

 

UEFA Champion League: Hoping For A Miracle

The prospect of the Premier League title going to either Anfield or Etihad will surely not go well with Manchester United fans. When former United’s skipper, Gary Neville was asked to comment about the inevitable that could happen come this May, he responded to it by saying this: ‘It’s like having a choice of two blokes to nick your wife.’ Yup, freaking hard to swallow if you are Red Devils. Many will prefer either one of the three London clubs that are still in the running for the title but it does look like Liverpool and Manchester City that have the upperhands. They have the momentum, their players are in good form and their confidence is sky high. The only way for Manchester United to save their disastrous season is by winning the UEFA Champion League. That however, will be too much to ask from the current squad whose form has dipped since winning the league by a mile last season. But miracle does happen. Who knows it might happen again this year. icon biggrin UEFA Champion League: Hoping For A Miracle Continue reading…

 

Mengapa Guna Thesis?

Pembaca setia blog ini pastinya sedar yang tema (Theme) blog ini telah diubah baru-baru ini. Tiada lagi tema ‘Twenty Fourteen‘ yang merupakan default theme bagi WordPress bagi tahun 2014. Blog ‘Dulu Lain Sekarang Lain‘ kini menggunakan ‘Promo Skin‘ dari tema Thesis Framework oleh  selaras dengan keinginan blogger ini untuk melangkah ke hadapan lagi dalam arena blogging dan mencuba sesuatu yang baru demi mempertingkatkan pengetahuan dan ilmu blogging. Walaupun terpaksa mengeluarkan sedikit belanja, namun blogger ini merasakan perbelanjaan yang dikeluarkan amat berbalaoi untuk jangka masa panjang. Continue reading…

 

Rahsia Pemasaran Affiliate

Berminat untuk mempelajari sistem pemasaran affiliate dan menjana wang dari rumah? Apa kata anda belajar dari sifu terkemuka sistem pemasaran affiliate di Malaysia yang merupakan juga boss JomNiaga, Sdr Gobala Krishnan. Anda hanya memerlukan komputer / laptop serta talian internet untuk menyertai webinar yang dianjurkan oleh sifu terkemuka ini. Tiada perisian lain yang perlu di muat turun atau di pasang, oleh itu juga tiada skill teknikal yang di perlukan. Menerusi webinar ini, anda akan dilatih langkah demi langkah akan cara menjana pendapatan online sebagai affiliate JomNiaga yang merupakan program affiliate No. 1 di Malaysia.

>>> Jika berminat daftar segera DI SINI. Continue reading…