Promosi Air Asia BIG SALE | Tiket Dari 10 Sen

Air Asia yang akan menyambut ulangtahunnya yang ke 10 akan mengadakan promosi jualan tiket murah – serendah 10 sen bermula pada tengahari hari Isnin, 29 hb Mei 2011. Promosi tiket ini adalah bagi tarikh perjalanan  dari 6hb Februari 2012 hingga 20hb Jun 2012. Syarikat penerbangan bajet ini juga tidak akan mengenakan surcaj minyak bagi semua penerbangan domestik dan beberapa penerbangan antarabangsa termasuk ke Mumbai, Tokyo, Jakarta, Medan dan Phuket.

Promosi Air Asia

Antara destinasi yang termasuk dalam promosi “Air Asia Big Sale” ini termasuklah Kuala Lumpur, Penang, Langkawi, Siem Reap, Bangkok, Bali, Phuket, Chiang Mai dan Krabi.

Penumpang juga akan menikmati diskaun hingga 80% bagi kemudahan hotel bagi promosi Air Asia Big Sale ini.

Berapa Ramai Yang Dapat Tiket?

Persoalannya berapa ramai yang akan dapat tiket 10 sen tu? Kalau jalan ramai-ramai anak beranak macam saya ini biasanya jarang dapat tiket murah. Kalau sorang-sorang mungkin senang sikitlah.:D Kalau dapat tiket pun,  tiket ini  untuk Februari tahun hadapan. Lama lagi tu.. Kalau tak jadi pergi macam mana? Setahu saya tak ada refund dan kalau tukar penerbangan mesti bayar perbezaan harga tiket. Kalau salah mintak maaf ye! Tak sengaja.

Macam mana pun, kita lihat dulu lapuran akhbar mengenai Air Asia Big Sale ini:

PETALING JAYA: Tickets priced as low as 10 sen are up for grabs with the return of AirAsia‘s “Big Sale” this month. The budget airline is also removing the fuel surcharge for all domestic and selected international destinations including Mumbai, Tokyo, Jakarta, Medan and Phuket in conjunction with its 10th anniversary later this year.

“Apart from great savings on flights, guests can also save up to 30% when they buy their food, check-in baggage, make seat selection and other add-ons online,” its regional head of commercial Kathleen Tan said yesterday. The “Big Sale” which begins at noon on Monday until 11.59pm on May 29 is for the travel period between Feb 6 and June 20 next year.

Passengers can also save up to 80% on hotels through the “Big Hotel Sale” to complement their flights booked via the “Big Sale” at www.AirAsiaGo.com. Among the destinations in the “Big Hotel Sale” include Kuala Lumpur, Penang, Langkawi, Siem Reap, Bangkok, Bali, Phuket, Chiang Mai, and Krabi.

Tan added that passengers could also download AirAsia mobile apps for their smartphones through the link airasia.com/mobile to book their tickets. AirAsia’s new booking features will enable passengers to enjoy a faster and more convenient booking process. The “Family & Friends List” feature allows passengers to save up to 10 family and friend’s names and details in the system while the “1-Click Card” features enable guests to save their credit card details to expedite the booking and payment process. – The Star Online

- Promosi Air Asia BIG SALE | Tiket Dari 10 Sen

 Promosi Air Asia BIG SALE | Tiket Dari 10 Sen

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 Promosi Air Asia BIG SALE | Tiket Dari 10 Sen

Latest posts by Ismail N (see all)

16 thoughts on “Promosi Air Asia BIG SALE | Tiket Dari 10 Sen

  1. dulu masa study kat ums, airasia ni la bas utama setiap tahun. haha..dulu pernah dapat tiket 10 ringgit..selalu gak la dapat. tapi sekarang, takde masa nak masuk site merah tu.

  2. Waaaaah…. Terima ksih untuk info. Bolehlah try beli untuk second honeymoon ni…. :D :)

  3. Hehehe…mmg bila depa buat promosi mcm ni ramai yg akan serbu..tp bg yg dh berkeluarga, akan terasa kecewa sikit laaa…
    kalau nk gi ala2 bujang,kang org umah x caya lakk…hehehe

    • kalau 1 sen pon.. brp byk ler tiket satu sen disediakan.. 1 utk setiap penerbangan kot?

Comments are closed.