Gaji Minima Bagi Pekerja Di Malaysia

Pada 1 hb Julai 2011, rang undang-undang Majlis Perundingan Gaji Negara  (National Wages Consultative Council Bill telah diluluskan dan membuka ruang bagi penetapan gaji minima bagi pekerja-pekerja di Malaysia. Di bawah Seksyen 23 National Wages Consultative Council Act, kerajaan menerusi nasihat oleh satu Majlis yang ditubuhkan di bawah Akta ini boleh membuat satu PERINTAH/arahan (Order) bagi gaji minima bagi pekerja-pekerja di Malaysia:

Gaji Minima Lulus 540x300 Gaji Minima Bagi Pekerja Di Malaysia

Minimum wages order
23. (1) Where the Government agrees with the recommendation of the Council under paragraph 22(2)(a) or 22(4)(a) or determines the matters under paragraph 22(4)(b), the Minister shall, by notification in the Gazette, make a minimum wages order on the matters specified in paragraphs 22(1)(a) to (e) as agreed to or determined by the Government.

(2) The Minister may, upon the direction of the Government, by notification in the Gazette, amend or revoke the minimum wages order.

Minimum Wage Order 2012

Pada 30hb April 2012, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak telah mengumumkan di Dewan Perdana, Putrajaya International Convention Centre (PICC) bahawa satu Perintah/Order bagi gaji minima telah di buat dengan menetapkan bahawa gaji minima bagi pekerja-pekerja di:-

  • Semenanjung Malaysia adalah RM 900 sebulan/ RM 4.33 sejam.

  • Sabah dan Sarawak serta Wilayah Persekutuan Labuan ialah RM 800 sebulan/ RM 3.85 sejam

UPDATED: 17HB JULAI 2012

Kadar gaji minima sebagaimana yang ditetapkan oleh Perintah Gaji Minima 2012 (Akta Majlis Perundingan Gaji Malaysia 2011) adalah seperti yang berikut berikut:

perintah gaji minima 2012 b 540x210 Gaji Minima Bagi Pekerja Di Malaysia

Sumber: www.federalgazette.agc.gov.my

Perintah ini tidak terpakai kepada pekhidmat domestik (orang gaji, tukang kebun di rumah dsb):

perintah gaji minima 2012 c 540x112 Gaji Minima Bagi Pekerja Di Malaysia

Sumber: www.federalgazette.agc.gov.my

Pekerja yang sedang dalam tempoh percubaan, boleh diKURANGKAN GAJI MINIMA nya sebanyak 30%, tertakluk kepada peruntukan-peruntukan di bawah Perintah ini.

gaji minima 4 dulu lain sekarang lain 540x150 Gaji Minima Bagi Pekerja Di Malaysia

gaji minima 5 dulu lain sekarang lain 540x295 Gaji Minima Bagi Pekerja Di Malaysia

Sumber: www.federalgazette.agc.gov.my

Pekerja

Ambil perhatian bahawa, maksud ‘pekerja’ di bawah seksyen 2 Akta ini adalah:

(a) the First Schedule to the Employment Act 1955;
(b) the Schedule to the Sabah Labour Ordinance; or
(c) the Schedule to the Sarawak Labour Ordinance,
but does not include the person or class of persons to whom the minimum wages order is not applicable;

* bermakna ‘domestic servant’ seperti orang gaji atau amah serta tukang kebun adalah tidak terpakai atau perlu di bayar gaji minima seperti di atas.

Kesalahan

Mana-mana pekerja yang gagal mematuhi arahan ini adalah melakukan kesalahan dan boleh dihukum denda tidak lebih dari RM 10,000.

Offence
43. An employer who fails to pay the basic wages as specified in the minimum wages order to his employees commits an offence and shall, on conviction, be liable to a fine of not more than ten thousand ringgit for each employee.

Grace Period

Arahan ini hanya berkuatkuasa selepas 6 hingga 12 bulan dari tarikh ia diwartakan. Setakat ini ia belum diwartakan icon biggrin Gaji Minima Bagi Pekerja Di Malaysia 6 bulan bagi peniaga kecil-kecilan dan 12 bulan peniaga lain.

He said the implementation for this minimum wage is six months from the day the Minimum Wage Order is gazetted. “However to give room and opportunities for micro enterprises to be fully prepare and not jeopardise their businesses, the implementation of the minimum wage will be 12 months from the day the Minimum Wage Order is gazetted,” said Najib.

He explained that the 12 months exemption however does not cover professional firms such as medical and dental clinics; law; architecture; consultation firms and etc, although they have less than five workers. “They will have to comply with the minimum wage requirement in six months time,” he said. Najib assured workers that the minimum wages will not be stagnant and it will be reviewed from time to time in line with the capability, productivity and competitiveness in the country. - The Sundaily

UPADATED: 13HB JUN 2012:

Minimum Wage Order/Perintah Gaji Minima akan di wartakan pada 1hb Julai 2012 dan akan berkuatkuasa pemakaiannya pada bulan Januari 2013.

Minimum wage to be gazetted July 1; effective Jan, 2013

KUALA LUMPUR: The minimum wage order will be gazetted on July 1, says Human Resources Minister Datuk Seri Dr S. Subramaniam. The minimum wage will then be enforced six months after the date of gazette for private sector employees. Dr Subramaniam, in a written reply to Charles Santiago (DAP – Klang) said the ministry had briefed its Labour Department officers from all around the country on implementing the minimum wage, including the legal and enforcement aspects of the move.

For now, the ministry will use the capacity of its enforcement officers to monitor and enforce the Minimum Wage Order. “If there is a need to increase the number of enforcement officers, the ministry will take it up with the Public Service Department,” he said. – The Star Online

UPDATED: 17HB JULAI 2012

gaji minima dulu lain sekarang lain 540x365 Gaji Minima Bagi Pekerja Di Malaysia

Sumber: www.federalgazette.agc.gov.my

Perintah Gaji Minima telah di wartakan. [PAUTAN]

- Gaji Minima Bagi Pekerja Di Malaysia

 Gaji Minima Bagi Pekerja Di Malaysia

Ismail N

I am lifestyle blogger cum internet marketer, who has been blogging and writing since the day the Web 2.0 was created. I love sports and traveling, and am addicted to coffee and Man Utd. I enjoy putting passion and personality into each website designed.
 Gaji Minima Bagi Pekerja Di Malaysia

Latest posts by Ismail N (see all)

Comments on this entry are closed.

  • Aizal bin Ahmad March 14, 2013, 2:57 am

    As salam…
    saya ada soalan.. Saya seorang pemandu lori 8tan,
    gaji asal saya RM250.
    Sekali penghantaran ke Singapura dibayar RM50.
    Katakanlah dalam tempoh sebulan, 20hari bekerja saya ada buat penghantaran ke Singapura.
    bermakna:
    Gaji pokok : RM250
    penghantaran: 20hari x RM50 = RM1000

    Jumlah : RM1250

    soalan: majikan menyerapkan RM650 dari penghantan untuk menjadikan gaji pokok RM900 sebagaimana syarikat tempat saya bekerja lakukan sekarang. Adakah itu dibolehkan?

    • Dulu Lain Sekarang Lain March 19, 2013, 12:27 am

      Berdasarkan Tatacara Impementasi Gaji Minima (GUIDELINES ON THE IMPLEMENTATION OF THE MINIMUM WAGES ORDER 2012), majikan memang dibenarkan untuk membuat perubahan semula (RESTRUCTURING OF WAGES) bagi memasukkan elaun ke dalam gaji agar syarat gaji minima di penuhi. Rujuk artikel: Gaji Minima Dan Pekerja Asing.
      Namun, dalam kes anda, saya rasa RESTRUCTURING OF WAGES ini tidak boleh dibuat kerana saya rasa bayaran RM50 adalah berbentuk konsesi perjalanan menghantar barangan. Konsesi perjalanan adalah tidak termasuk dalam definasi ‘upah‘ bagi melayakkan ia diubah dan masukkan dalam gaji pekerja.
      Untuk maklumat lanjut, saya cadangkan anda berjumpa dengan kaunselor JTK bagi mendapatkan penjelasan lanjut.

  • furqan March 4, 2013, 4:39 pm

    salam.. gaji minimum 900 dikira 1bulan or 26 hari dlm sebulan, majikan di tempat saya bekerja memberi gaji 1.0 pada hari ahad, alasan ye ialah gaji 900 adalah gaji bulan…

    • Dulu Lain Sekarang Lain March 10, 2013, 6:12 am

      Gaji minima adalah seperti yg saya terangkan dalam artikel di atas. Jika pekerja bergaji bulan, maka RM 900 adalah perlu di bayar sebagai gaji pokok setiap bulan. Kadar OT atau kerja pada hari rehat perlu dikira berdasarkan gaji pokok pekerja.

  • salsa February 20, 2013, 10:49 am

    Appreciate your this it’s in fact beneficial, unfortunately, We’ve already put a style are living and created adjustments with it already

  • mohd fardius January 22, 2013, 3:51 pm

    salam 1 malaysia…sy nk tnya pd yg berkenaan…kalau gaji kita di naikkan pd gaji minima 900 adakah masa kerja kita perlu di tambah dan jikalau kita kerja di waktu malam 5 malam atau wajib 6 malam bekerja sebab sebelum nie wajib 5 malam bekerja tp sekarang HR nk buat 6malam bekerja dan ingin menambah masa kerja lebih dari 8jam sehari…

  • ng hooi lian December 10, 2012, 10:05 am

    hi, may i know the ‘ gaji pokok;means basic pay ?attendance allowance and messing allowance can add to basic pay or not ? then total up to rm900

  • ifa December 10, 2012, 3:29 am

    salam 1 malaysia..saya nak bertanyakan kepada encik yang berkenaan dengan pengiraan gaji minima sebagaimana yang telah dikuatkuasakan undang-undang pada 1.1.2013.. adakah pekerja perlu dibayar gaji pokok rm900 sebulan secara tetap?atau saya boleh membuat kadar gaji rm34.62 sehari kepada pekerja. Maksudnya disini..sekiranya pekerja tidak hadir bekerja tanpa alasan maka tiada gaji yang diperuntukkan kepada pekerja. untuk makluman..saya adalah dari pihak majikan yang menjalankan perniagaan pembinaan (constuction). mohon pihak berkenaan dapat membantu saya..terima kasih..

    • Dulu Lain Sekarang Lain December 10, 2012, 3:44 am

      Ya, ia perlu secara tetap. Jika anda membayar gaji hari, maka kadarnya mesti sama dengan RM 900 sebulan. Namun, jika pekerja tidak hadir bekerja, maka anda tidak perlu membayar gaji secara penuh. Dalam kata lain anda potong upah hari yg dia tidak hadir.

      • ifa December 10, 2012, 5:12 am

        ok..macamana dengan cuti tahunan pula?adakah pekerja tidak hadir bekerja perlu dikira cuti tahunan?atau yang encik maksudkan cuti tidak berbayar tersebut adalah cuti yang tidak dimaklumkan kepada majikan?
        mohon penjelasan encik..

        • Dulu Lain Sekarang Lain December 10, 2012, 7:26 am

          take note yg cuti tahunan perlu APPROVAL majikan. Maka jika pekerja tidak hadir tanpa kebenaran majikan, maka beliau dikira tidak bekerja + tanpa gaji pada hari itu. Harap refer ke artikel cuti tahunan. Tq

          • ifa December 10, 2012, 7:50 am

            ok terima kasih.. ;)

  • masitah osman May 29, 2012, 1:45 pm

    saya nk tau Rm900 tu gaji pokok atau dh di tmbh dgn faedah lain,
    sbb tmpt kerja saya yg berkerja d sektor swasta pihak majikan masih berdolak dalih tentang perkara ni,sedangkan PM dh umumkan tp pihak atasan syarikat saya bekerja masih berdolak dalih lg tentang perkara.Kami perkerja bawahan yg rasa tk sanggup dengan keadaan macam ni ambil tndakkan sendiri berhenti kerja bertukar ke syarikat yg tawarkan gaji yg d sarankan sedangkan syarikat saya berkerja tk ramai kaki tangan tak sampai 200 org,berjenama besar

    • IN May 30, 2012, 3:31 am

      RM 900 ialah gaji pokok.
      Wlpn PM dah umumkan, pihak majikan msh ada grace period utk laksanakan. Tunggu bila krjn umumkan ianya menjadi wajib nanti ok.

  • Kak Long Mawar Merah May 9, 2012, 5:07 pm

    Alhamdulillah….semoga pihak yang menerima berpuas hati.

  • Cikgu Hairul May 7, 2012, 1:33 am

    Cadangan yg baik dan manis untuk golongan pekerja. Agak pahit untuk majikan.

    • IN May 8, 2012, 12:07 am

      pahit tidaklah mungkin cuma berat bagi sesetengah majikan.

      • iela January 8, 2013, 8:43 am

        bahagian domestik tue marangkumi ape… peruncitan dikira domestik ke..

        • Dulu Lain Sekarang Lain January 9, 2013, 12:59 am

          mrk yg tidak berkerja di premis bisness tetapi di rumah seperti seperti orang gaji atau amah serta tukang kebun.

  • ProfHariz May 7, 2012, 12:55 am

    Aku rasa ini satu tindakan yang bijak oleh kerajaan dan sangat bersyukur :)

  • nizamghazi May 6, 2012, 11:35 am

    Saya takut nanti kalau gaji minima ini akan dijadikan alasan oleh majikan untuk memaksa pekerja-pekerjanya buat kerja yang melebihi masa atau bebanan asal.
    Taraf hidup kian meningkat, gaji hanya meningkat sedikit demi sedikit sahaja. Sebab tu perlu buat freelance as part time :) :(

    • IN May 8, 2012, 12:10 am

      mengarahkan pekerja OT akan tambah membebankan majikan membayar OT.
      Apa yg mungkin majikan buat adalah membuang faedah2 seperti tempat tinggal, makan minum, elaun dsb utk cover kenaikkan pada gaji pekerja.

  • Jebeng Otai May 6, 2012, 6:37 am

    kajian gaji minima ni mmg bgus…leh tampung mana yg kurang..syukurlah.. :)

  • maza May 4, 2012, 9:07 am

    syukur..
    akhirnya kerajaan kita responsive dlm hal ini.. janji ditepati.. hehehe

    cuma bagi SME yg baru nak ditubuhkan itu, kena gagahkan sikitlah modalnya.. insyallah demi kebaikan semua….

    takbirr!!!!

  • zool May 4, 2012, 12:06 am

    kita tengok camne nak buat penguatkuasaan..
    bukan mudah ni

  • tehr May 3, 2012, 5:00 pm

    satu cadangan yang baik
    cuma pelaksanaannya nanti bukan mudah juga

  • Mus May 3, 2012, 3:27 pm

    semoga majikan yang terlibat mengikut peraturan yang telah ditetapkan

  • anif May 3, 2012, 8:15 am

    Berita baik buat golongan pekerja.. :D

    • suri May 7, 2012, 4:48 am

      syukur aku suka heee rasa rzki makin hampir pula

  • akubiomed May 3, 2012, 7:56 am

    Majikan tidak lagi sewenan-wenang membayar gaji pekerja swasta apabila gaji minima ini telah di wartakan. :-)

This Blog is hosted at:

Powered by:

Get your SEO Responsive Skins here: