\"\"
Sunday,20 August,2017

Infografik: Buat Duit Dengan Blog

infografik

Infografik di bawah ini saya buat untuk artikel 10 Cara Buat Duit Dengan Blog.

Oleh itu, maklumat lanjut mengenai apa yang terkandung dalam infografik ini boleh dirujuk pada artikel tersebut. Saya berharap ia dapat memberi menafaat buat anda semua dan saya berharap akan dapat membuat pelbagai lagi infografik di bawah tajuk yang lain pula.

Bagi yang berminat untuk menghasilkan infografik, anda boleh cuba laman web Venngage.

Ia mudah digunakan dan PERCUMA pula.

Buat Duit Dengan Blog

Sebagaimana yang saya terangkan dalam artikel yang lalu, ada banyak cara buat duit dengan blog. 10 cara ini hanyalah yang pernah saya cuba dan berkesan buat saya. Mungkin anda ada cara yang berbeza dan boleh dikongsikan di sini.

Sudi-sudikan lah berkongsi sama.

buat duit dari blog

Bagi mereka yang berminat untuk menggunakan infografik ini blog anda, tiada masalah buat saya. Harap boleh beri kredit buat blog ini dan pemiliknya yang telah berusaha menghasilkannya.

Sila right click dan “view image” untuk melihat saiz sebenarnya.

Terima kasih.

This Article Was Written By

ISMAIL N is the 'de facto' owner and editor-in chief of DuluLainSekarangLain.Com. A Human Resource practitioner in his normal daily life and consummate blogger in his free time. He is addicted to coffee and Manchester United. Most easily accessed via his Twitter account.

Ismail N

Leave a Comment

  • azlina hamdan Reply

    memng tak dinafikan infografik lebih menarik .. dan mudah difahami.
    especially bgai sesiapa yang visual type..

    July 9, 2015, 2:35 am
    • Ismail N Reply

      Tujuan infografik utk permudahkan permahaman. Cuma sebaiknya baca artikel yang lengkap agar tidak tertinggal apa-apa info yang penting.

      July 26, 2015, 4:38 am
  • azlina hamdan Reply

    info grafik ni sesuai untuk orang yang visual..
    tapi tak dinyatakan..
    memang infografik lebih mudah orang nak paham..
    good job!!

    July 9, 2015, 2:34 am
  • Suriya Reply

    menarik & sangat sesuai untuk orang yang kurang suka membaca. Tengok sekali pun dah faham.

    March 18, 2015, 12:28 pm
    • Ismail N Reply

      Tengok sekali faham. Thanks.. Ada hasil juga infografik ni nampaknya 😀

      July 26, 2015, 4:36 am
  • akubiomed Reply

    Cara mudah untuk difahami.

    March 17, 2015, 5:39 am
    • Ismail N Reply

      Guna infografik memang lebih senang faham.. Mahu buat sahaja kena ada idea sikit..

      March 18, 2015, 7:00 am
  • TehR Reply

    comel sangat
    rupanya ada laman untuk buat infografik percuma dan cantik
    ada masa nanti boleh cuba

    March 16, 2015, 2:54 pm
    • Ismail N Reply

      Ada bro. Cuba-cuba lah create satu ya.

      March 18, 2015, 6:59 am