OkeSense Premium Adsense Theme

OKEsense

Semenjak kebelakangan ini, ramai blogger-blogger Malaysia yang meletakkan iklan Google AdSense untuk menjana pendapatan online. Mungkin boleh ambil juga ayat yang digunakan oleh Tok Mat Maslan iaitu “#2Kerja“.

Mudah tak jana pendapatan dengan Google AdSense?

Jika ada yang rasa mudah dan tiap-tiap bulan cash out di Western Union, tolong lah kongsikan pengalaman anda di sini ya. SHARE dengan semua blogger lain.

Boleh kan?

duit-malaysia

Tema AdSense WordPress

Topik kita hari ini bukanlah mengenai AdSense. Blog ini sudah banyak kali terbitkan artikel mengenai program ini. Anda boleh bacanya di artikel-artikel yang berikut:

Jika rajin dan ada masa, bacalah artikel di atas. Thanks.

Hari ini kita akan melihat kepada satu lagi tema WordPress (WordPress Theme) yang sangat sesuai digunakan untuk tujuan program ini. Baru-baru ini ada saya ceritakan mengenai Nominal WordPress Theme. Kali ini lihat pula OkeSense Premium Adsense Theme.

OkeSense Premium Adsense Theme

Tema ini sesuai dengan mereka yang buat blog niche ataupun spesifik topik dengan hajat untuk orang datang dan beri #donation buat anda. Maksud #donation tu biasalah. Saya tak mahu guna perkataan kl** (cl**k) sebab sensitif sikit untuk program ini.

Jika yang buat personal blog, mungkin tak sesuai guna tema ini. Namun, jika anda ada blog-blog niche tertentu seperti pinjaman wang, emas, kereta, jawatan kosong dan sebagainya, amat sesuai sekali guna OkeSense.

OKESense Ver 5

Mengapa OkeSense?

Pertamanya, ia mudah di set-up. Tidak perlu pecah kepala untuk edit CSS file untuk buat blog yang Adsense macam ini. Pergi ke bahagian setting dan ubah-ubahlah mengikut keperluan anda.

Rujuk screenshot di bawah:

setting tema oke

Keduanya, posesi iklan di letakkan di tempat-tempat yang sememangnya tinggi #donation. Cuba pasang  Crazy Egg plugin dan pastinya anda terkejut melihat statistik yang ditunjukkannya.

Ketiga, ianya responsive. Semua blogger tahu betapa pentingnya ciri ini. Jika blog tidak responsive, Google akan hukum anda dan bila pembaca cuba baca di telefon pintar, mereka akan hadapi banyak kesukaran.

Keempat – tema ini agak simple dan kemas. Ia juga dibuat dengan kelajuan yang amat pantas agar pembaca tidak lari sebab menunggu blog anda loding.

Kelima – harganya agak murah jika dibandingkan dengan tema-tema premium lain di pasaran. Cuma RM 63 sahaja.

Ok. Ada banyak lagi sebab sebenarnya. Namun, anda mungkin bolehnya dilaman web OkeSense.

kelebihan tema adsense

Berminat?

>> MUAT TURUN OKESENSE DI SINI <<

6 Comments

  1. google adsense saya still under review, tak tahu lepas ke tak … sudah dua bulan masih tiada cerita bah ni google adsense, penat sudah menunggu…..
    erk, lari topik pula…. template okesense tu rm63, rasanya harga affordable …

    1. Ya. Skrg mmg susah mahu dapat approval utk akaun AdSense. So, yang sudah ada kena bersyukur lah. 😀 Maybe u can write in utk tanya status.
      Template tu kira murah banding dengan template lain. Plus, effective utk specific niche punya site.

    1. Ianya premium theme. Oleh itu, ia perlu dibeli terlebih dahulu. Lepas buat pembayaran anda boleh guna di unlimited sites. Syarat? Hmm.. tak boleh jual sama orang lain kot? [Copyright].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons