Perfect SEO Untuk Blog Anda

Perfect SEO

Sebagai pemilik blog, anda pastinya akan menitikberatkan beberapa perkara bagi memastikan blog anda menarik pengunjung dan disukai ramai. Selain dari isi kandungan yang mantap dan mempunyai nilai tambah kepada masyarakat, SEO dan rekabentuk blog amat perlu diberi perhatian.

Siapa guna Thesis? Baca: Malaysian THESIS Blogs

Masaalah bagi kebanyakkan blogger terutamanya yang masih baru adalah hal teknikal. Lupakan soal ‘coding‘, ada yang masih terkial-kial mahu set-up blog WordPress mereka.

Apalagi mahu tweak sehingga ia menjadi POWER!

majikan

WordPress amat penting bagi mereka yang serius blogging kerana keupayaanya memanupulasikan SEO ke tahap yang paling mikro. SEO atau Search Engine Optimization amat penting bagi memastikan kedudukan ranking yang baik buat blog kita yang sekaligus membantuk dari segi trafik dan conversion (bagi mereka yang menjana pendapatan dari blog).

Oleh itu, bila bab blogging ini tidak boleh kedekut modal. Sesekali sesekala kena melabur sedikit agar tidak perlu kerja keras cari pelanggan dan pelabur.

Boleh guna masa untuk kerja-kerja lain atau berhibur dengan keluarga.

Belajar Membuat Website THESIS

Thesis WordPress Theme

Atas sebab itu, saya memang setia dengan Thesis. Kesan positif darinya amat dirasai dan sekarang boleh tumpukan pada hal-hal lain dan hanya sekali sekala mengemaskinikan blog.

Bagi mereka yang berminat untuk memahami dengan lebih lanjut mengenai Thesis, rujuk artikel ini: Mengapa Guna Thesis?.

Baca juga: THESIS Framework: Responsive Thesis Skins

Jika sudah tahu dan baru berminat hendak mencuba, sila muat turun di SINI.

Buy Thesis Skin

Perfect SEO Responsive Skin

Skin untuk thesis ini dihasilkan oleh genius-genius di BuyThesisSkins.Com yang juga bertanggungjawab menghasilkan skin untuk blog DuluLainSekarangLain.Com ini. Kalau bajet anda besar saya cadangkan ambil ULTIMATE Membership. Berbaloi sebab skin-skin yang mereka hasilkan hebat-hebat belaka dan ditambah dari semasa ke semasa.

Namun, buat yang baru mahu berjinak-jinak, cubalah Perfect SEO Responsive Skin. Sebagaimana dengan namanya, skin ini dihasilkan selaras dengan kehendak SEO terkini.

Dalam masa yang sama juga, rekabentuk (design) amat menarik dan nampak professional. Ini penting, terutama bagi mereka-mereka yang mencari sponsor yang sanggup membayar pada harga yang tertinggi.

Perfect SEO menggunakan SCSS untuk meminima penggunaan CSS dalam skin yang sekaligus membantu kepantasan blog dan mesra-SEO. Ia juga dilengkapi dengan built-in Google Fonts buat mereka-mereka yang suka menggunakan font yang canggih dalam blog mereka.

Sebagaimana skin-skin yang lain BuyThesisSkins, skin ini juga ‘responsive‘ dan mempunyai pelbagai built-in feature yang membuatkan kerja-kerja mengubahsuai blog anda mudah dan tanpa perlu menambah apa-apa plugin lagi.

seo features

Ok, saya rasa cukuplah cerita mengenai skin ini. Tidak usah dipanjangkan lagi dan membuatkan anda rasa bingung. Pokoknya skin ini memang hebat dan berbaloi untuk digunakan.

Layarlah laman web BuyThesisSkins untuk memilikinya.

120% disyorkan oleh Pakar SEO Malaysia.

34 Comments

    1. Yang tak biasanya akan perlu sedikit masa untuk fahaminya. Namun, sebagaimana yang saya terangkan dalam artikel lepas, support service dari team thesis amat tip top – 24 hours sedia untuk jawap pertanyaan. Plus forum mereka berguna untuk cepat fahami cara guna thesis dengan lebih lanjut.

      Untuk elak banyak masaalah, pastikan skin yang dipasang sesuai dan user friendly. Produk/skin dari BuyThesisSkins pada pendapat saya adalah antara yang terbaik di pasaran buat masa ini.

    1. Of course, theme dari ThemeForest mmg mudah – plug and play la kan… 😀 Plus, user-friendly. Tak perlu tweak sangat. Perfect SEO skin utk thesis ni lebih kepada SEO purpose – ia ringan, laju dan dihasilkan utk SEO terkini. Sebagai pengguna/pemilik blog kena tepuk dada dan tanya selera.

      1. assalammualaikum…
        hai saya sabrina… saya bekerja d hypermarket gentingmas mall sebagai juruwang ..
        saya nak tanya apa hak kami sebagai bawahan .. bilah penyelia kami menegur sambil naik tangan.. contoh nya dia pukul blakang .kami bilah dia menegur…..

        1. W’salam. Harap di masa hadapan komen di artikel berkaitan ya Sabrina. Btw, untuk soalan anda itu, langkah pertama hendaklah menerusi peringkat dalaman dahulu (internal). Ada line manager? HOD? dsb. Mohon bantuan mereka terlebih dahulu. Terima kasih.

  1. ada kemampuan memang theme Thesis pilihan utama saya..ciri-ciri berbayar pada theme akan memberi rasa tanggungjawab untuk menulis blog dengan lebih baik

    1. Mahal sangat tak lah rasanya. In fact kalau dah ada thesis, cuma perlu beli skins sahaja lepas tu. Skin lebih murah dari kebanyakkan premium theme.

    1. Sudah tentu competitor utama thesis ialah Genesis. Konsepnya sama kan? Masing2 ada kelebihannya. Jika saya tidak pilih thesis dulu, pastinya saya ambil Genesis.

    1. Popular tak sangat kot? 😀 Partly sbb harga. Anyway utk saya ia penuhi citarasa dan puas hati dengan hasil yang didapati dari pelaburan utk thesis ni.

    1. Ianya mesra SEO. Ada advantage lah. Cuma doesn’t mean install dan terus harap kedudukan yang baik di SERP. Semua good practice dalam SEO kena ikut juga. Bro pun tak tahu juga kan?
      Apa-apa thesis memang memuaskan hati pengguna. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons