Anak Kampung – Jimmy Palikat

Balik-balik kita dengar lagu orang puteh dan artis Semenanjung sahaja pun tak syok kan? Untuk hari ini, saya bawakan satu video dari negeri di bawah bayu, Sabah ehh.. Video ini merupakan video bagi lagu yang amat HOT DI SABAH ketika ini.

Anak Kampung

Sana-sini berkemundang lagu ini dan saya sendiri pun amat menyukainya. Ianya meletup bagai lagu Sayang Kinabalu dulu. Tajuk lagu ini adalah”Tanak Kampung” atau juga “Anak Kampung” dendangan Jimmy Palikat, seorang artis tempatan Sabah.

Bagi yang belum pernah mendengar.. dengar lah dan menari sama ikut lagu..wit wit…

Memandangkan video ini sudah siap dengan lirik lagu Anak Kampung, maka tidak perlu lah saya letakkan lirik di sini.

Kalau anda sudah hafal melodinya, menyanyilah kamu semua bersama-sama dengan lirik yang disediakan ehh..Macam Karaoke lah.

Ok, apa pendapat anda semua tentang lagu ini? Boleh hits tak kat Semenanjung pula? Saya dah promote ni, harap kawan-kawan pun boleh tolong promote jugak kat blog masing-masing.

– Anak Kampung – Jimmy Palikat

16 Comments

  1. Emm, bEe pnh dgr ttg Jimmy Palikat neh! Ada member (dari Sabah) suka juga nanyi lagu neh. Memula mmg mcm tak paham siap gelak tp lelama mcm seronok pulak hehehe

  2. Wah.. promote..promote, bro. First time sya dengar lagu dan kenal penyanyi ini. Betul, kalu selalu dengar boleh meletup lagu2 macam ni

  3. wakakaka.. best best best..

    kalau hari2 main kat radio di semenanjung pun vokey ni..
    best lorr.. boleh fight sama itu ana rafali, meor hasyhim bah.. heheheh

  4. Lagu tu ok dah..

    Kalau diberi peluang oleh stesyen radio di semenanjung rasanya boleh pegi. Lagu ni kalau hari-hari dengar.. yang tak sedap pun boleh jadi sedap 🙂

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons