Monday,25 July,2016

Afternoon Tea Di Coffee Bean And Tea Leaf

Coffee-Bean & Tea Leaf

Sudah lama saya tidak ke Coffee Bean & Teaf Leaf. Sejak kemunculan Starbuck, Dome, San Francisco dan lain-lain kedai kopi seumpamanya, Coffee Bean menjadi agak tenggelam sedikit di sini.

Namun, pemilik Coffee Bean nampaknya telah menggandakan usaha bagi menarik pelanggan kembali ke Coffee Bean semula.

Hasilnya tampak lumayan bila ramai peminum kopi tegar kembali ke kedai mereka baik di Wisma Merdeka mahupun di Damai. Make-over pada kedai mereka telah berjaya menarik golongan muda untuk melepak dan berinternet di sana, manakala ‘improvement’ pada menu dan keselesaan pelanggan berjaya memikat golongan dewasa.

Ni yang buat seronok untuk ke Coffee Bean And Tea Leaf….

Coffee-Bean & Tea Leaf 2

Coffee-Bean & Tea Leaf 3

Coffee Bean And Tea Leaf Damai Kota Kinabalu

Bagi mereka yang tinggal dekat dengan kawasan Damai, jangan pula lepaskan peluang menikmati promosi bulan Jun di Coffee Bean & Tea Leaf Damai. Ada set breakfast, lunch/dinner dan afternoon tea di sana pada harga yang menarik.

Anda boleh enjoy set American Breakfast dengan kopi atau teh pada harga RM 12.90 sahaja. Manakala untuk tea time dan lepak-lepak sambil berblogging (macam saya), anda boleh menikmati 1 potong Kek Cheese dan kopi atau  teh pada harga RM 9.50. 😀

Tolong promote jer ni!

Coffee-Bean & Tea Leaf 4

Seperti Starbuck, Wi-Fi percuma disediakan untuk pengguna. Terdapat juga beberapa meja dengan plug elektrik bagi mereka yang lupa charge batteri laptop semasa di rumah 😉

Ok saya mahu enjoy kopi saya dulu.

Salam….

– Afternoon Tea Di Coffee Bean And Tea Leaf

About The Author

ISMAIL N is the 'de facto' owner and editor-in chief of DuluLainSekarangLain.Com. A Human Resource practitioner in his normal daily life and consummate blogger in his free time. He is addicted to coffee and Manchester United. Most easily accessed via his Twitter account.

Ismail N

Leave a Comment

  • rushdan Reply

    Coffee Bean bagus. kalau mnum tahan ngantuk. kepala x penin. Tq kwn saya bawak ke sana.

    September 13, 2012, 2:37 am
  • aimannajmy Reply

    wah saya juga peminat kopi huhu.. tak penah lagi rasa coffee nya camana hehe

    June 21, 2012, 7:39 am
  • Kak Long Mawar Merah Reply

    Cantik dan damai je nampak tempat tu. Kalau dah minum kopi sambil ber wi-fi di situ, mesti masa berlalu pantas aje.

    June 15, 2012, 3:50 pm
  • suri Reply

    kalau dh peminat kopi tu tka blh kata apa hee..pi maka akan cari jer kopi

    June 14, 2012, 7:39 am
  • Sukashare Reply

    Kopi ni kegemaran saya. Tapi bila bayak sangat minum, boleh sakit kepala =)

    June 13, 2012, 6:33 pm
  • zool Reply

    tak pernah lepak coffe bean camni..
    orang kampung lepak warung je la..

    June 13, 2012, 3:33 pm
  • maza Reply

    amvoiiiii.. santai2 gedik2 gitew.. hehehe

    tak nak ambil bekalan kopi 434 ke bang mail.. hehehee

    June 13, 2012, 2:07 am
    • IN Reply

      mmg pon dah plan nak borong time raya nanti dan bawa balik KK. 😀

      June 13, 2012, 2:17 pm
  • akubiomed Reply

    Santai sahaja tempatnya.

    June 12, 2012, 4:32 pm
  • Jebeng Otai™ Reply

    peminat kopi tegar ker?..hehe

    June 12, 2012, 4:06 pm
  • titan Reply

    hoho..aku tengah masak air. tunggu bola. nak wat kopi jap lagi..

    June 12, 2012, 3:47 pm
  • tehr Reply

    Memang hitam pekat melekat tu
    Ni duduk lama2 tak kena table charge ke, bro?

    June 12, 2012, 3:33 pm
    • IN Reply

      kalu tebal muka, duduk sepanjang hari pon boleh tanpa extra charge 😉

      June 13, 2012, 2:18 pm
      • tehr Reply

        macam tu kalu
        tak kisah la buat2 tebal
        haha

        June 13, 2012, 2:51 pm
  • nurmisnan Reply

    Cake tuh nampak sodap ler.. Esok kena pegi coffee bean gak ni.. hik3

    June 12, 2012, 3:21 pm
    • IN Reply

      confirm sedap ehhh.. cari cheese + orio 😀

      June 13, 2012, 2:19 pm
  • nurmisnan Reply

    Bagi aku coffee hitam yang sodap memang di Coffee bean + Dome
    Starbuck so so lah…

    June 12, 2012, 3:18 pm
    • IN Reply

      He he.. kawe lak kureng sikit dgn Dome. Paling suka dengan Caffe Latte di Stabuck 😀

      June 13, 2012, 2:20 pm
  • anif Reply

    Hehe.. Peminat kopi tegar tahu sahaja tempat hang out yang ada offer bagus! 😀

    June 12, 2012, 3:01 pm
    • IN Reply

      😀 😉

      June 13, 2012, 2:20 pm