Friday,30 September,2016

Nasi Ayam Juara

Rasanya ramai penduduk KK yang tahu dengan nasi ayam JUARA kan? Blogger Lunaticg dari Sabahan Bloggers Club dan his beloved wife, Zezebel serta blogger Mus pastinya boleh tolong SAHkan hal ini agar saya tak nampak macam “syok sendiri” pulak 😀 Restoren Nasi Ayam Juara yang dulunya kecil sahaja di Kingfisher Park kini megah dengan cawangan-cawangannya di Sulaman Sentral, Bandar Donggongon dan yang terbaru di Inanam Commercial Centre.

Siapa yang dah rasa, pasti akan suka kannya. Plus, restoren juga menyediakan pelbagai hidangan lain bagi mereka yang bawa kengkawan yang tak suka makan nasi ayam. Antaranya selera tempatan , Siam dan Western Foods.

Harga bagi sepinggan nasi ayam JUARA (setakat entri ini di tulis) adalah RM 4.20. Orang dewasa macam saya pon rasa kenyang dah sepinggan.. tak perlu tambah-tambah lagi. Kalau mahu cuba hidangan lain.. cubalah.. Anak-anak saya ni memang kaki mencuba hidangan baru. Kalau masuk restoren, mesti mintak menu dulu.. Tu yang kadang-kadang bapaknya pun malas nak bawak makan di kedai..  Takut bajet lari 😉

Nasi-Ayam-Juara-2

Nasi-Ayam-Juara-3

Tak kenyang lagi? Mahu tengok some more? 😀 Check out gambar yang selebihnya di SINI. Pssttt.. pastikan perut anda telah penuh terlebih dahulu! 😉

Nasi Ayam Juara

About The Author

ISMAIL N is the 'de facto' owner and editor-in chief of DuluLainSekarangLain.Com. A Human Resource practitioner in his normal daily life and consummate blogger in his free time. He is addicted to coffee and Manchester United. Most easily accessed via his Twitter account.

Ismail N
  • abdulhussin mohammad

    juara mantap jo.sedap nasi ayam pau juga….tq juara…..betul2x mantap

    April 17, 2012, 2:44 am
  • MEKAR

    saya suka makan nasi ayam. kena pegi KK la kalu nk makan nasi ayam juara ni. (xtau la bila boleh sampai sana).

    July 2, 2011, 12:35 pm
  • bEe

    Nasi ayam yg nmpk sedap. Lagi2 ayam utk nasi tersebut…. 😉

    June 29, 2011, 8:26 am
    • IN

      lagi sedap time makan 😀

      June 29, 2011, 1:52 pm
  • LiFe KaMi

    tengok pun dah sedap,
    nampaknya kena cuba try ni..
    tgh tgu org dapur memasak,
    aduh lapar plak..huhu

    June 29, 2011, 5:47 am
    • IN

      dtg sini kena isi perut dulu bro… 😀

      June 29, 2011, 1:52 pm
  • chii

    perghh,..tgk pic je..da menggiurkan..apetah lg rasanya ye..
    murah gak eh..

    June 29, 2011, 5:20 am
    • IN

      kalu perut lapo… lagi ler terasa 😀

      June 29, 2011, 1:51 pm
  • tengkorakemas

    pergh makanan anak bro tu sedap gak hehe eh tapi mana Roq?

    June 29, 2011, 12:33 am
    • IN

      Roq pegi skul… tak leh bawak sbb mau pi tgk wayang super 8 ari tu 😀

      June 29, 2011, 1:46 pm
  • afzal laidin

    memang meliurkan. IN kalau post gambar makanan memang hebat.
    p/s: bulan puasa nanti jangan post gamabr-gambar macam ni :P.

    June 28, 2011, 11:33 pm
    • IN

      errkkk sebenonya kawe tgh plan tangkap gambo di gerai ramadhan… 😀

      June 29, 2011, 1:45 pm
  • faizul

    sy br lepas mkn nasi, so takde nafsu untuk makan nasi ayam. Hahahaha..!

    June 28, 2011, 3:37 pm
    • IN

      nasib baik ehhh…
      sediakan perut sblm dtg blog nie 😀

      June 29, 2011, 1:44 pm
  • yas

    Pehhh…gambo makan lagi…..sodap2 tu bro…

    June 28, 2011, 12:11 pm
    • IN

      tlg promote restoren tu…. 😀

      June 29, 2011, 1:40 pm
  • Sabahan Bloggers Club

    Saya tak suka sangat makan nasi ayam tapi saya ada makan nasi ayam yang lagi sedap dari restoran Juara ni. Bagi saya 3 per 5 bintang jer…. Nasi ayam Zezebel masak lagi sedap…. 🙂

    June 28, 2011, 11:56 am
    • Malaysia Travel Blog

      Terbaik lah ini komen, hihihih :p

      June 28, 2011, 12:51 pm
      • bEe

        Ambooiihhh 😛

        June 29, 2011, 8:25 am
        • IN

          ehem ehem… bEe.. suruh ler hubby blogging sama… 😀 cam pasangan tu …

          June 29, 2011, 1:39 pm
          • Malaysia Travel Blog

            hehehe, :p

            June 30, 2011, 2:04 am
      • akubiomed

        Mana aci puji isteri sendir. Objection, your Honor 🙂

        June 30, 2011, 4:28 pm
  • Malaysia Travel Blog

    Paling dekat dengan rumah hubby, naik bukit tu jer dah sampai, hehehe. Selalu lepak kat sini kalau rasa nak makan nasi ayam, memang best la..

    June 28, 2011, 11:28 am
    • IN

      Bel, thanks sbb kasi confirm… 😀
      kalu naik bukit tu… dekat sgt tu ehhh…

      June 29, 2011, 1:34 pm
      • Malaysia Travel Blog

        Memang sangat-sangat dekat pun…boleh jalan kaki lagi kalau rajin..tapi biasanya saya sangat malas..hihih

        June 30, 2011, 2:04 am
  • padin

    grrrrrrriilllll chicken? pheww… aku lapar…

    June 28, 2011, 10:42 am
    • IN

      time diner pon nie.. erkkk.. semenanjung masih magrib kot? he he.. 😀

      June 28, 2011, 11:11 am
  • titan

    kat sulaman ker? wahh, tak sangka plakk..

    June 28, 2011, 8:14 am
    • IN

      kat kuala menggatal… entah knp di bagi nama sulaman sentral, kawe pon tak tahu… 😀

      June 28, 2011, 11:10 am
  • Mus

    memang disahkan.. sedap!!
    anak aku mmg suka makan kat sini..
    biasa di sulaman sentral..

    June 28, 2011, 7:45 am
    • IN

      thanks sbb jadi saksi bro.. 😉
      kalu tak mcm syok sendiri lak kawe he he .. 😀

      June 28, 2011, 11:09 am
  • maza

    psst: guna lens baru yg itew ke? ihik!

    cantik gambor2 kat blog foto sana tu.. hehehe

    June 28, 2011, 7:40 am
    • IN

      Isk lens lama.. gambo potrait jer nie ehhh… 😀

      June 28, 2011, 11:08 am
Like Our Facebook Page close[x]
Or wait 15 seconds