Sunday,30 April,2017

Starbuck Instant Coffee: Starbuck VIA Ready Brew

Starbuck Instant Coffee

Sudah lama saya tidak pergi minum kopi Starbuck. Semenjak ada  DIGI Broadband, saya tidak perlu lagi curi-curi line internet di Starbuck. Di dalam kereta pun kini boleh akses internet. Maka, dapatlah juga berjimat belanja minuman sebulan dua ini dan kuranglah minum kopi.

Oleh itu apabila saya pergi ke Starbuck baru-baru ini, barulah saya tahu bahawa Starbuck kini sudah ada jual kopi paket instant coffee buat pengemar kopi ini minum di rumah.

Mungkin lebih sedap sekiranya ditambah coklat hitam jadi mocha 😀

Nama kopi paket ini pula adalah Starbuck VIA Ready Brew.

 Starbuck VIA Ready Brew

Ia dibuat menggunakan formula kopi Arabica yang terkenal itu. Rasanya sama seperti brew coffee yang terdapat di kedai Starbuck. Harganya pula RM 8 bagi satu pek yang mengandungi tiga peket kopi.

Kopi Starbuck VIA Ready Brew ini adalah 1 in 1 ok. Janganlah lepas tuang air panas nanti, anda terus minum – pahit giler!  Kecuali lah anda dah biasa minim kopi tanpa gula (coffee without sugar).

Tambah sikit gula jika tidak dapat tahan kepahitan kopi. Jangan banyak-banyak bagi mengelakkan kencing manis pula.

Ia boleh di beli di mana-mana kedai Starbuck.

Sila lihat di bahagian kaunter.

Beli satu pek, dan nikmati tiga paket untuk tiga cawan kopi ini.

– Starbuck Instant Coffee: Starbuck VIA Ready Brew

This Article Was Written By

ISMAIL N is the 'de facto' owner and editor-in chief of DuluLainSekarangLain.Com. A Human Resource practitioner in his normal daily life and consummate blogger in his free time. He is addicted to coffee and Manchester United. Most easily accessed via his Twitter account.

Ismail N

Leave a Comment

  • bEe Reply

    Aiikkkk
    ada pek 3in1 ke???
    serba baru ni kat starbuck!

    October 13, 2011, 4:56 am
    • IN Reply

      one in one jer bBe.. Gula sama kremer tambah sendiri 😀

      October 13, 2011, 11:59 pm
  • Kak Long Mawar Merah Reply

    Sudah lama tak minum di starbuck. Agak-agaknya bila kita minum starbuck buatan sendiri ni sama umpphhh tak macam orang tolong buatkan di starbuck? 🙂

    October 4, 2011, 2:34 pm
  • Pacifista Reply

    aik?ada jugak pek untuk starbuck?tak pernah jumpa pulak aku.hehe :p

    October 4, 2011, 10:27 am
Like Our Facebook Page close[x]
Or wait 15 seconds