Dulu Lain Logo
Human Nature Holiday Giveaway 2015 Human Nature Holiday Giveaway 2015
Seperti yang dijanjikan dalam post terdahulu, sempena musim cuti-cuti Malaysia ini, DLSL akan menganjurkan peraduan Human Nature Holiday Giveaway bermula dari hari ini, 23... Human Nature Holiday Giveaway 2015

GA DLSL

Seperti yang dijanjikan dalam post terdahulu, sempena musim cuti-cuti Malaysia ini, DLSL akan menganjurkan peraduan Human Nature Holiday Giveaway bermula dari hari ini, 23 November 2015, dan berakhir pada 6 Disember 2015.  Giveaway ini akan memberi kesempatan kepada 3 orang pembaca DLSL yang bertuah untuk mencuba produk-produk Human Nature secara percuma.

yes

Oleh kerana saya sangat-sangat sukakan produk Human Nature, maka saya berbesar hati mewar-warkan tentang keistimewaan produk-produk HN.  Produk HN adalah keluaran negara jiran kita iaitu Filipina, dan diedarkan oleh syarikat tempatan Down To Earth.

Kepada para pembaca yang dikasihi sekalian, jangan segan silu untuk mencuba nasib ya, boleh juga hilangkan stress kerja.

My current troops from Human Nature Ini lah 'askar' saya dari Human Nature, tapi tertinggal pulak Facial Wash & 2-in-1 Scrub/Mask. :D

Ini lah ‘askar‘ saya dari Human Nature, tapi tertinggal pulak Facial Wash & 2-in-1 Scrub/Mask. 😀

Secara ringkas, saya sukakan produk Human Nature kerana :

  1. Ia dirumus menggunakan bahan-bahan semulajadi, tanpa synthetic-chemical
  2. Harga produk HN mampu-milik dan sangat berpatutan terutama sekali jika dibandingkan dengan harga produk natural lain yang terdapat di pasaran
  3. Falsafah murni dan konsep perniagaan syarikat pengeluar Human Nature (Gandang Kalikasan, Inc.) iaitu untuk menaiktaraf ekonomi golongan pekebun/petani miskin di Filipina melalui kerjasama dengan Gawad Kalinga yang melibatkan aktiviti sustainable social enterprises yang bukan sahaja mesra alam tetapi juga mesra komuniti
  4. Dan yang paling penting sekali, ia sesuai dengan kulit saya.

 

GK2

Suka saya kongsi di sini bahawa perjuangan syarikat Gandang Kalikasan untuk menaik-taraf hidup komuniti miskin di Filipina telah mendapat pengiktirafan antarabangsa sebagai ‘Champion for Social Entrepreneurship‘ oleh Schwab Foundation semasa World Economic Forum  pada tahun 2012.

Hebat, bukan?

thumbs up

Sebelum kita bicara lebih lanjut tentang Giveaway ini, saya ingin share 3 lagi produk HN yang mungkin boleh menambah keceriaan dalam hidup anda iaitu 100% Natural Hand and Foot Salve, 100% Natural Massage Oil (Rejuvenating Massage Oil) dan 100% Natural Bug Shield DEET-Free Lotion.

Kesemua produk tersebut mengandungi Eucalyptus Globulos essential oil (minyak pati kayu putih). 

eucalyptus2_Glossary_Images.jpg

Jangan jealous ya, sebenarnya saya telah mendapat 100% Natural Hand and Foot Salve dan 100% Natural Massage Oil (Rejuvenating Massage Oil) secara percuma daripada pihak Down To Earth semasa membuat pembelian-pembelian produk HN yang lain.

smiley blushing

Itulah antara keistimewaan membeli dari Down To Earth, kalau bertuah, sekali-sekala boleh dapat free gift!

Salve

Anyway, saya telah menggunakan 100% Natural Hand and Foot Salve (Eucalyptus) selama lebih 3 bulan dan ianya telah membantu mengurangkan masalah kulit tangan yang kering dan kulit tumit yang sering mengelupas. Haruman eucalyptus (kayu putih) yang sangat menyegarkan sekaligus dapat juga melegakan minda.

Ianya juga diperbuatkan menggunakan bahan-bahan berikut:

arrow down

aqua, caprylic/capric triglyceride (coconut derived), stearic acid (vegetable derived), glycerin, glyceryl stearate (vegetable derived), dicaprylyl ether (vegetable derived), Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Eucalyptus globulus (eucalyptus) essential oil, sorbitan stearate (vegetable derived), menthol isostearyl hydroxystearate (vegetable derived), tapioca starch, Origanum vulgare (oregano) leaf extract, Mentha viridis (spearmint) extract, Melissa officinalis (lemon balm) extract, xanthan gum, glyceryl caprylate (coconut, palm and glycerin derived), anisic acid (anise seed derived), phytic acid (rice bran derived), farnesol, linalool

Massage Oil

Manakala 100% Natural Massage Oil (Rejuvenating Massage Oil) merupakan free gift yang saya terima bersama dengan order saya pada bulan lepas. Setiap malam sebelum tidur, saya akan sapu minyak benih bunga matahari ini pada kaki dan ianya memang berkesan untuk melegakan kaki. So, apabila bangun pagi, kaki tidak rasa lenguh atau sakit walaupun saya telah memandu berjam-jam pada hari sebelumnya.

Saya juga sapukan minyak ini pada anak-anak apabila mereka mengalami sakit otot selepas aktiviti sukan dan sebagainya.

sunflowers

Bahan kandungan Rejuvenating Massage Oil ini adalah:

Helianthus anuus (sunflower) seed oil, caprylic/capric triglycerides (coconut oil derived), dicaprylyl ether (vegetable derived), Eucalyptus globulus (eucalyptus) essential oil, Rosmarinus officinalis (rosemary) essential oil, glyceryl caprylate (coconut oil, palm oil and glycerine derived)

BugShield

Walaupun saya belum lagi menggunakan 100% Natural Bug Shield DEET-Free Lotion, namun feedback daripada adik saya adalah sangat menggalakkan, iaitu Bug Shield ini sangat berkesan melindungi anak-anak daripada gigitan nyamuk selama sekurang-kurangnya 2 jam. Antara bahan utama Bug Shield ini adalah minyak daun serai, iaitu bahan semulajadi yang terkenal mujarab untuk menjauhkan serangga. 

Berikut adalah kandungan sebenarnya:

arrow down

aqua (water), stearyl alcohol (coconut-derived), Cymbopogon winterianus (citronella) essential oil, Glycine soja (soybean) oil, Citrus sinensis (orange) essential oil, cetearyl glucoside (plant-derived), cetearyl alcohol (plant-derived), dicaprylyl ether (vegetable-derived), Eucalyptus globulus (eucalyptus) essential oil, xanthan gum, glyceryl caprylate (coconut, palm and glycerin-derived)

Lemon grass on white background

Human Nature mensasarkan penjualan 50,000 botol losyen ini untuk membina citronella oil processing facilities di kawasan perkampungan sekitar Imbayao dan San Jose, Bukidnon.  100% daripada hasil penjualan akan digunakan untuk tujuan tersebut.  Ini bermaksud, setiap botol yang kita beli akan menyumbang ke arah meningkatkan taraf hidup masyarakat kampung-kampung tersebut.

Bug Shield back

Kini, tibalah masa untuk bergembira!

url

Terima kasih diucapkan kepada pihak Down To Earth, pengedar produk Human Nature di Malaysia, yang sudi menaja 3 set hamper (yang saya telah berikan nama-nama glamer) seperti berikut:

 

Tough & Strong

mengandungi Mens Face Wash (100ml), Clarifying Shampoo (200ml), Mens Soap Bar dan Bug Shield lotion

smiley strong

 

Spectacularly Gorgeous

mengandungi Night Cream, Day cream, Strawberry Hand and Foot Salve dan Feminine Wash

smiley happy

 

Home Sweet Home

Lemon Dishwashing Liquid (250ml), Citrus Hand Soap (200ml), Citrus Sanitizer (200ml) dan Bug Shield Lotion

smiley home

Antara produk yang akan masuk hamper-hamper Giveaway

Sebahagian daripada produk yang akan masuk hamper-hamper Giveaway

arrow

Jika ingin tahu lebih lanjut tentang produk-produk tersebut, sila kunjungi Human Nature Malaysia. Anda pasti teruja sebab pelbagai produk terdapat di sana. Personally, saya teringin sangat untuk mencuba mineral makeup HN – Insyallah, kalau ada rezeki…. 😀

Apa lagi?

head scratch

Pilihlah mana yang anda suka – ada untuk jejaka (Tough & Strong), wanita (Spectacularly Gorgeous) dan keluarga (Home Sweet Home). Boleh juga join Giveaway ni untuk dijadikan gift untuk orang yang tersayang.

heard

Syarat-syarat DLSL-Human Nature Holiday Giveaway ini adalah mudah iaitu:

  1. Giveaway ini terbuka kepada penduduk di Malaysia (dengan alamat pos di Malaysia) dan penyertaan ditutup pada hari Ahad, 6 Disember 2015, jam 11.59 malam.
  2. Peserta mesti mempunyai akaun media sosial samada Twitter, Facebook atau Instagram.
  3. 3 peserta bertuah akan dipilih menggunakan random.org dan akan dihubungi secara emel selepas senarai pemenang diumumkan di blog ini. So please, remember to include your correspondence email address dalam komen di bawah ini ya. Sekiranya tiada reply daripada pemenang dalam tempoh 72 jam selepas di emel, maka pihak DLSL akan membuat pemilihan baru untuk mengganti pemenang tersebut.
  4. Setiap orang hanya boleh memenangi 1 hadiah.

arrow

Cara menyertai DLSL 2015 Human Nature Holiday Giveaway:

1.  Like dan Follow FB page dululainsekaranglain.com dan Human Nature Malaysia

Human Nature FB

DLSL FB

Next

2. Share Giveaway ini pada laman sosial anda samada Facebook, Twitter atau Instagram dan…

Share

Next

Share on FB

Next

3. …. kemudian tinggalkan komen mengenai hamper pilihan anda dan maklumat akaun anda serta lokasi anda di bawah ini. Contohnya : saya mau ‘Home Sweet Home’. Zurainny Ismail (https://www.facebook.com/people/Zurainny-Ismail/100007264396990), Rembau Negeri Sembilan.

 

Comment

SELESAI!

well done

PENYERTAAN TAMBAHAN!

Para Blogger yang share post ini di blog mereka akan mendapat penyertaan tambahan. Selepas membuat posting di blog anda…

giveaway posting

….tinggalkan komen di bawah ini mengenai hamper pilihan dan juga link post tersebut. Contohnya : I want ‘Spectacularly Gorgeous’ – http://DOMAIN-ANDA/URL-Posting , Anas, Rembau, Negeri Sembilan.

ochhh

Itu sahaja yang perlu dibuat.  Mudah, bukan?  All the best to all! 😀

 

Kemaskini:

Jumaat, 11 Disember 2015

Maaf sebab terlewat post nama para pemenang – ada masalah teknikal…Cabutan dah dibuat semalam tapi bila time untuk buat posting, internet pula buat hal, punyalah slow, sampai kesabaran pun hilang.  Tak sanggup menunggu.

Sekarang tibalah masa yang ditunggu-tunggu… Tanpa berlengah lagi, berikut adalah senarai peserta yang bertuah:

The Winner

Pemenang TOUGH & STRONG adalah :

Tough & Strong

Pemenang SPECTACULARLY GORGEOUS adalah :

Spectacularly Gorgeous

Pemenang HOME SWEET HOME adalah:

Home Sweet Home

Kepada semua pemenang, diucapkan tahniah! Fadzil, Yana Yani dan Izyan Cinnamon, sila periksa emel anda dan reply kepada kami alamat pos anda dengan segera supaya pihak penaja boleh poskan hamper anda secepat mungkin.  Jika anda tidak menerima emel dari kami, sila nyatakan di ruangan komen di bawah ni.

Kepada peserta lain, pihak kami ada menyediakan hadiah saguhati surprise ini sebagai tanda penghargaan atas sokongan anda:

Zalora E-Gift2

Ya, tu dia – Zalora eGiftCard bernilai RM20 yang boleh digunakan untuk shopping di Zalora!

Admin memohon maaf atas segala kesalahan, kesilapan dan kelemahan sepanjang perjalanan proses GA ini, dan mudah-mudahan kalau panjang umur & murah rezeki, DLSL dapat organize GA lain lagi. Terima kasih kepada semua peserta dan pengunjung yang sudi bertandang & memberi sokongan kepada DLSL.

Again, thank you to all who participated & support us and have a great day everyone!

Zurainny Ismail

Previously an IR consultant focusing on industrial harmony, she now serves as a Legal Manager. She still loves exchanging ideas and thoughts with others on many subjects. An occasional knitter and an aspiring crooner.