Thursday,19 January,2017

Human Nature Holiday Giveaway 2015

GA DLSL

Seperti yang dijanjikan dalam post terdahulu, sempena musim cuti-cuti Malaysia ini, DLSL akan menganjurkan peraduan Human Nature Holiday Giveaway bermula dari hari ini, 23 November 2015, dan berakhir pada 6 Disember 2015.  Giveaway ini akan memberi kesempatan kepada 3 orang pembaca DLSL yang bertuah untuk mencuba produk-produk Human Nature secara percuma.

yes

Oleh kerana saya sangat-sangat sukakan produk Human Nature, maka saya berbesar hati mewar-warkan tentang keistimewaan produk-produk HN.  Produk HN adalah keluaran negara jiran kita iaitu Filipina, dan diedarkan oleh syarikat tempatan Down To Earth.

Kepada para pembaca yang dikasihi sekalian, jangan segan silu untuk mencuba nasib ya, boleh juga hilangkan stress kerja.

My current troops from Human Nature Ini lah 'askar' saya dari Human Nature, tapi tertinggal pulak Facial Wash & 2-in-1 Scrub/Mask. :D

Ini lah ‘askar‘ saya dari Human Nature, tapi tertinggal pulak Facial Wash & 2-in-1 Scrub/Mask. 😀

Secara ringkas, saya sukakan produk Human Nature kerana :

  1. Ia dirumus menggunakan bahan-bahan semulajadi, tanpa synthetic-chemical
  2. Harga produk HN mampu-milik dan sangat berpatutan terutama sekali jika dibandingkan dengan harga produk natural lain yang terdapat di pasaran
  3. Falsafah murni dan konsep perniagaan syarikat pengeluar Human Nature (Gandang Kalikasan, Inc.) iaitu untuk menaiktaraf ekonomi golongan pekebun/petani miskin di Filipina melalui kerjasama dengan Gawad Kalinga yang melibatkan aktiviti sustainable social enterprises yang bukan sahaja mesra alam tetapi juga mesra komuniti
  4. Dan yang paling penting sekali, ia sesuai dengan kulit saya.

 

GK2

Suka saya kongsi di sini bahawa perjuangan syarikat Gandang Kalikasan untuk menaik-taraf hidup komuniti miskin di Filipina telah mendapat pengiktirafan antarabangsa sebagai ‘Champion for Social Entrepreneurship‘ oleh Schwab Foundation semasa World Economic Forum  pada tahun 2012.

Hebat, bukan?

thumbs up

Sebelum kita bicara lebih lanjut tentang Giveaway ini, saya ingin share 3 lagi produk HN yang mungkin boleh menambah keceriaan dalam hidup anda iaitu 100% Natural Hand and Foot Salve, 100% Natural Massage Oil (Rejuvenating Massage Oil) dan 100% Natural Bug Shield DEET-Free Lotion.

Kesemua produk tersebut mengandungi Eucalyptus Globulos essential oil (minyak pati kayu putih). 

eucalyptus2_Glossary_Images.jpg

Jangan jealous ya, sebenarnya saya telah mendapat 100% Natural Hand and Foot Salve dan 100% Natural Massage Oil (Rejuvenating Massage Oil) secara percuma daripada pihak Down To Earth semasa membuat pembelian-pembelian produk HN yang lain.

smiley blushing

Itulah antara keistimewaan membeli dari Down To Earth, kalau bertuah, sekali-sekala boleh dapat free gift!

Salve

Anyway, saya telah menggunakan 100% Natural Hand and Foot Salve (Eucalyptus) selama lebih 3 bulan dan ianya telah membantu mengurangkan masalah kulit tangan yang kering dan kulit tumit yang sering mengelupas. Haruman eucalyptus (kayu putih) yang sangat menyegarkan sekaligus dapat juga melegakan minda.

Ianya juga diperbuatkan menggunakan bahan-bahan berikut:

arrow down

aqua, caprylic/capric triglyceride (coconut derived), stearic acid (vegetable derived), glycerin, glyceryl stearate (vegetable derived), dicaprylyl ether (vegetable derived), Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Eucalyptus globulus (eucalyptus) essential oil, sorbitan stearate (vegetable derived), menthol isostearyl hydroxystearate (vegetable derived), tapioca starch, Origanum vulgare (oregano) leaf extract, Mentha viridis (spearmint) extract, Melissa officinalis (lemon balm) extract, xanthan gum, glyceryl caprylate (coconut, palm and glycerin derived), anisic acid (anise seed derived), phytic acid (rice bran derived), farnesol, linalool

Massage Oil

Manakala 100% Natural Massage Oil (Rejuvenating Massage Oil) merupakan free gift yang saya terima bersama dengan order saya pada bulan lepas. Setiap malam sebelum tidur, saya akan sapu minyak benih bunga matahari ini pada kaki dan ianya memang berkesan untuk melegakan kaki. So, apabila bangun pagi, kaki tidak rasa lenguh atau sakit walaupun saya telah memandu berjam-jam pada hari sebelumnya.

Saya juga sapukan minyak ini pada anak-anak apabila mereka mengalami sakit otot selepas aktiviti sukan dan sebagainya.

sunflowers

Bahan kandungan Rejuvenating Massage Oil ini adalah:

Helianthus anuus (sunflower) seed oil, caprylic/capric triglycerides (coconut oil derived), dicaprylyl ether (vegetable derived), Eucalyptus globulus (eucalyptus) essential oil, Rosmarinus officinalis (rosemary) essential oil, glyceryl caprylate (coconut oil, palm oil and glycerine derived)

BugShield

Walaupun saya belum lagi menggunakan 100% Natural Bug Shield DEET-Free Lotion, namun feedback daripada adik saya adalah sangat menggalakkan, iaitu Bug Shield ini sangat berkesan melindungi anak-anak daripada gigitan nyamuk selama sekurang-kurangnya 2 jam. Antara bahan utama Bug Shield ini adalah minyak daun serai, iaitu bahan semulajadi yang terkenal mujarab untuk menjauhkan serangga. 

Berikut adalah kandungan sebenarnya:

arrow down

aqua (water), stearyl alcohol (coconut-derived), Cymbopogon winterianus (citronella) essential oil, Glycine soja (soybean) oil, Citrus sinensis (orange) essential oil, cetearyl glucoside (plant-derived), cetearyl alcohol (plant-derived), dicaprylyl ether (vegetable-derived), Eucalyptus globulus (eucalyptus) essential oil, xanthan gum, glyceryl caprylate (coconut, palm and glycerin-derived)

Lemon grass on white background

Human Nature mensasarkan penjualan 50,000 botol losyen ini untuk membina citronella oil processing facilities di kawasan perkampungan sekitar Imbayao dan San Jose, Bukidnon.  100% daripada hasil penjualan akan digunakan untuk tujuan tersebut.  Ini bermaksud, setiap botol yang kita beli akan menyumbang ke arah meningkatkan taraf hidup masyarakat kampung-kampung tersebut.

Bug Shield back

Kini, tibalah masa untuk bergembira!

url

Terima kasih diucapkan kepada pihak Down To Earth, pengedar produk Human Nature di Malaysia, yang sudi menaja 3 set hamper (yang saya telah berikan nama-nama glamer) seperti berikut:

 

Tough & Strong

mengandungi Mens Face Wash (100ml), Clarifying Shampoo (200ml), Mens Soap Bar dan Bug Shield lotion

smiley strong

 

Spectacularly Gorgeous

mengandungi Night Cream, Day cream, Strawberry Hand and Foot Salve dan Feminine Wash

smiley happy

 

Home Sweet Home

Lemon Dishwashing Liquid (250ml), Citrus Hand Soap (200ml), Citrus Sanitizer (200ml) dan Bug Shield Lotion

smiley home

Antara produk yang akan masuk hamper-hamper Giveaway

Sebahagian daripada produk yang akan masuk hamper-hamper Giveaway

arrow

Jika ingin tahu lebih lanjut tentang produk-produk tersebut, sila kunjungi Human Nature Malaysia. Anda pasti teruja sebab pelbagai produk terdapat di sana. Personally, saya teringin sangat untuk mencuba mineral makeup HN – Insyallah, kalau ada rezeki…. 😀

Apa lagi?

head scratch

Pilihlah mana yang anda suka – ada untuk jejaka (Tough & Strong), wanita (Spectacularly Gorgeous) dan keluarga (Home Sweet Home). Boleh juga join Giveaway ni untuk dijadikan gift untuk orang yang tersayang.

heard

Syarat-syarat DLSL-Human Nature Holiday Giveaway ini adalah mudah iaitu:

  1. Giveaway ini terbuka kepada penduduk di Malaysia (dengan alamat pos di Malaysia) dan penyertaan ditutup pada hari Ahad, 6 Disember 2015, jam 11.59 malam.
  2. Peserta mesti mempunyai akaun media sosial samada Twitter, Facebook atau Instagram.
  3. 3 peserta bertuah akan dipilih menggunakan random.org dan akan dihubungi secara emel selepas senarai pemenang diumumkan di blog ini. So please, remember to include your correspondence email address dalam komen di bawah ini ya. Sekiranya tiada reply daripada pemenang dalam tempoh 72 jam selepas di emel, maka pihak DLSL akan membuat pemilihan baru untuk mengganti pemenang tersebut.
  4. Setiap orang hanya boleh memenangi 1 hadiah.

arrow

Cara menyertai DLSL 2015 Human Nature Holiday Giveaway:

1.  Like dan Follow FB page dululainsekaranglain.com dan Human Nature Malaysia

Human Nature FB

DLSL FB

Next

2. Share Giveaway ini pada laman sosial anda samada Facebook, Twitter atau Instagram dan…

Share

Next

Share on FB

Next

3. …. kemudian tinggalkan komen mengenai hamper pilihan anda dan maklumat akaun anda serta lokasi anda di bawah ini. Contohnya : saya mau ‘Home Sweet Home’. Zurainny Ismail (https://www.facebook.com/people/Zurainny-Ismail/100007264396990), Rembau Negeri Sembilan.

 

Comment

SELESAI!

well done

PENYERTAAN TAMBAHAN!

Para Blogger yang share post ini di blog mereka akan mendapat penyertaan tambahan. Selepas membuat posting di blog anda…

giveaway posting

….tinggalkan komen di bawah ini mengenai hamper pilihan dan juga link post tersebut. Contohnya : I want ‘Spectacularly Gorgeous’ – http://DOMAIN-ANDA/URL-Posting , Anas, Rembau, Negeri Sembilan.

ochhh

Itu sahaja yang perlu dibuat.  Mudah, bukan?  All the best to all! 😀

 

Kemaskini:

Jumaat, 11 Disember 2015

Maaf sebab terlewat post nama para pemenang – ada masalah teknikal…Cabutan dah dibuat semalam tapi bila time untuk buat posting, internet pula buat hal, punyalah slow, sampai kesabaran pun hilang.  Tak sanggup menunggu.

Sekarang tibalah masa yang ditunggu-tunggu… Tanpa berlengah lagi, berikut adalah senarai peserta yang bertuah:

The Winner

Pemenang TOUGH & STRONG adalah :

Tough & Strong

Pemenang SPECTACULARLY GORGEOUS adalah :

Spectacularly Gorgeous

Pemenang HOME SWEET HOME adalah:

Home Sweet Home

Kepada semua pemenang, diucapkan tahniah! Fadzil, Yana Yani dan Izyan Cinnamon, sila periksa emel anda dan reply kepada kami alamat pos anda dengan segera supaya pihak penaja boleh poskan hamper anda secepat mungkin.  Jika anda tidak menerima emel dari kami, sila nyatakan di ruangan komen di bawah ni.

Kepada peserta lain, pihak kami ada menyediakan hadiah saguhati surprise ini sebagai tanda penghargaan atas sokongan anda:

Zalora E-Gift2

Ya, tu dia – Zalora eGiftCard bernilai RM20 yang boleh digunakan untuk shopping di Zalora!

Admin memohon maaf atas segala kesalahan, kesilapan dan kelemahan sepanjang perjalanan proses GA ini, dan mudah-mudahan kalau panjang umur & murah rezeki, DLSL dapat organize GA lain lagi. Terima kasih kepada semua peserta dan pengunjung yang sudi bertandang & memberi sokongan kepada DLSL.

Again, thank you to all who participated & support us and have a great day everyone!

About The Author

A fumbling, bumbling housewife and a mom of 5, who enjoys reading, cross stitching, watching tv, crocheting and trying her hands at other crafts. Her dream is to explore every nook and cranny of Malaysia in this lifetime. Learning to be a more conscientious, informed, open-minded and adventurous person, she is happy to share her thoughts on many subjects. She also writes at www.Precious-Crafts.Com

Zurainny Ismail
  • raihanah

    dah habis penyertaan ya

    December 17, 2015, 7:31 am
    • Zurainny Ismail

      Salam Raihanah….yup, baru ja abis. Hampers pun dah sampai ke tangan peserta bertuah. 😀

      December 17, 2015, 12:37 pm
  • Sani

    Tahniah kepada yang berjaya tu. Yang tidak berjaya lain kali cuba lagi…:-)

    December 12, 2015, 4:59 pm
    • Zurainny Ismail

      Terima kasih En. Sani yg sungguh sporting! Tq for your support & participation dlm Giveaway ni! 😀

      December 15, 2015, 3:53 am
  • izyan

    Wahhh alhamdulilah..dah sent detail kat email 😀

    December 11, 2015, 7:50 am
  • titan

    ehh..

    ada giveaway holiday plak ye.

    December 9, 2015, 4:10 pm
    • Zurainny Ismail

      Kita tunggu2 Cikgu, tapi x muncul2….sibuk bercuti ye? 😀

      December 10, 2015, 4:41 am
  • Sync

    meriah betul give away kat sini 🙂

    December 9, 2015, 3:39 pm
  • Yati

    Menarik hadiahnya. Sayang terlepas nak masuk.
    Good luck pada semua yang join. 🙂

    December 9, 2015, 4:21 am
    • Zurainny Ismail

      Next time ya Yati, Insyallah. Nampak bakul yg Yati kait tu – cute sangat! 😀

      December 9, 2015, 7:56 am
  • Fadzil

    Saya mahu ‘Tough & Strong’. Fadzil (https://www.facebook.com/ins.fadzil/posts/928644950556101?pnref=story), Kuala Lumpur.

    December 6, 2015, 8:09 am
    • Zurainny Ismail

      Terima kasih atas penyertaan saudara. Semoga berjaya! 😀

      December 7, 2015, 12:11 am
  • cik tom

    salam..sy mau Tough & Strong, Nur Fatihah, https://www.facebook.com/nurfatihah.mdrushdi/posts/1185630598131068, Marang, Terengganu

    ps: nak tanya kalau buat entri tu kira dapat penyertaan kedua kan?mcm kalau sy buat, boleh ke penyertaan kedua tu kira untuk kategori lain-wanita atau keluarga??

    December 5, 2015, 2:34 pm
    • Zurainny Ismail

      Ya, Cik Tom. Penyertaan kedua dialu-alukan & blh pilih hamper lain. 😀 All the best ya, & tq for your support!

      December 5, 2015, 10:07 pm
  • Lina

    I would love to win Spectacularly Gorgeous. Lina ( https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=872455339535221&id=100003122907277&pnref=story ) Kuala Lumpur.

    Thank you 🙂

    December 5, 2015, 12:34 pm
    • Zurainny Ismail

      All the best ya Lina & tqvm for your support! 😀

      December 5, 2015, 10:33 pm
  • cik tom

    berminat nak mencuba jgk..sok ye last date..jap nak follow syarat2..hehe

    December 5, 2015, 12:04 pm
    • Zurainny Ismail

      Ok Cik Tom – bloggers blh dpt 2 peluang tu…

      December 5, 2015, 10:35 pm
  • Tukang Kebun

    Bertuah dan tahniah kepada bakal pemenang.

    December 5, 2015, 9:27 am
    • Ismail N

      Hi…tukang kebun x mau join sama? 😀

      December 5, 2015, 10:57 am
  • topijerami

    dulu pernah menang giveaway..
    sekali je join

    lepas 2 dah malas dah..ehehe

    December 4, 2015, 8:04 am
    • Zurainny Ismail

      Hehehe….gagal sekali bukan bermakna gagal selama-lamanya. Meh saya bagi clue sikit (& mgkn blh menyemarakkan semangat topijerami) : Tough & Strong blm ada contender lagi. Kalau sorang ja yg nak, dia la yg dpt. 😀

      December 5, 2015, 1:43 am
  • Raihanah Ahmad

    selamat berjaya semua

    December 2, 2015, 5:43 am
  • suri

    mesti bau harum.tu sebab suka jenis asli diyakini suci katanya

    December 2, 2015, 5:12 am
    • The Reluctant Shopper

      Ya Suri, semua harum…Yg massage oil tu ada extra special sikit sbb boleh guna utk mcegah gigitan nyamuk. Saya sapu pada kaki & tangan waktu nak sidai baju waktu pagi – x ada nyamuk gigit. Bolehlah tahan sekurang2nya 15 minit… 😀 Jom join the contest, Suri… 😀

      December 2, 2015, 6:42 am
  • Aisya 사구라

    Saya mau ‘Home Sweet Home’. Aisyasakura (https://www.facebook.com/aisya.sakura.9), Seri Kembangan, Selangor.

    December 1, 2015, 11:28 pm
  • MDHAFiZ.NET

    goodluck mr dulu lain ! hehe. semoga berjaya

    December 1, 2015, 5:50 pm
  • Sani

    I want ‘home sweet home’ Sani Yunus https://www.facebook.com/sunnyxmate

    November 30, 2015, 10:30 pm
  • Hero Borneo

    satu jenama yang terlalu baru bagi saya..tapi macam best sahaja..

    November 30, 2015, 5:26 pm
    • The Reluctant Shopper

      Jgn segan2 En. Hanafi, jom la cuba nasib & pilih Tough & Strong atau Spectacularly Gorgeous (utk org rmh :D).

      December 1, 2015, 12:29 am
  • Rusazziana

    I want “Spectacularly Gorgeous” – http://mylifemyprimaryplan.blogspot.my/2015/11/giveaway-dari.html, Rusazziana Ahmad, Petaling Jaya, Selangor

    November 30, 2015, 3:40 am
  • Rusazziana

    Saya mahu “Spectacularly Gorgeous”. Rusazziana Ahmad (https://www.facebook.com/rosezhaa?fref=nf&pnref=story), Petaling Jaya, Selangor

    November 30, 2015, 3:08 am
    • The Reluctant Shopper

      Best of luck ya Rusazziana! Tqvm for your support 😀

      November 30, 2015, 3:24 am
  • IZYAN CINNAMON

    Join tuk posting blog hihi..harap ada rezeki hihi

    I want ‘ Home Sweet Home atau Spectacularly Gorgeous’ – http://izyanyancinnamon.blogspot.my/2015/11/human-nature-holiday-giveaway.html

    November 29, 2015, 5:52 am
  • IZYAN CINNAMON

    Salam,saya nak Home Sweet Home,Izyan Athirah https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1012990412056090&id=100000354212016&pnref=story,
    Kangar,Perlis

    November 29, 2015, 5:15 am
    • Zurainny Ismail

      Yippee, Izyan dpt 2 entries! Terima kasih for your support Izyan, and all the best to you! 😀

      November 29, 2015, 6:45 am
  • izyan

    nk join,tapi konfius laa syarat tu huhu

    November 26, 2015, 3:38 am
    • The Reluctant Shopper

      Izyan konfius dgn syarat yg nombor brp? Atau konfius dgn cara menyertai? Fyi, bloggers blh dpt 2 entry kalau slps buat langkah 1 & 2 (like & follow FB page dan lps tu share kat FB / twitter / insta), blogger jg share post ni di blog (crita sikit kat blog). Dpt tingkatkan chances utk menang tapi hanya blh dpt 1 hadiah ya…. 😀

      November 26, 2015, 8:31 pm
  • Siti Badariah Baharin

    nampak menarik sangat produk2 ni..baguslah 100% natural =)

    November 25, 2015, 1:12 pm
  • Yana Yani

    mencuba nasib, saya nak Spectacularly Gorgeous, https://www.facebook.com/dsmyanayani1/posts/533289706847436,
    Yana Yani, Klang Selangor

    November 25, 2015, 4:56 am
    • The Reluctant Shopper

      Hehehe…kalau admin blh ikut, admin pun nak Spectacularly Gorgeous! 😀 Thanks for your support Yana Yani

      November 25, 2015, 5:54 am
  • Yana Yani

    Maaf kurang faham dengan syarat penyertaan terutama untk 2 dan 3
    Kena buat salah satu atau keduanya sekali?

    November 24, 2015, 1:18 am
    • The Reluctant Shopper

      Terima kasih Yana Yani atas soalan itu. Bloggers blh pilih nak buat 2 atau 3, or buat kedua2nya….:D
      Bloggers yg ada akaun FB, Insta atau Twitter yg sdh buat syarat no. 2, kalau buat juga yg no. 3 (buat 1 post kat blog ttg GA ini) blh dpt extra entry dgn syarat letak 2 komen di bwh post ni, contohnya, satu utk ‘Home Sweet Home’. Zurainny Ismail (https://www.facebook.com/people/Zurainny-Ismail/100007264396990), Rembau Negeri Sembilan, dan another comment : I want ‘Spectacularly Gorgeous’ – http://dululainsekaranglain.com/healthcare/human-nature-holiday-giveaway. Which means, blogger dpt extra entry & tak semestinya nak hamper yg sama. Tapi blh menang 1 prize ja ya….
      Tq for your questions & segala kelemahan hrp dimaafkan.

      November 24, 2015, 3:51 am
Like Our Facebook Page close[x]
Or wait 15 seconds