Persediaan Menjelang Hari Raya 2014

Hari Raya 2014: Adakah anda telah bersedia untuk menyambut ketibaan Ramadhan?  Kalau ada puasa yang tertinggal, eloklah mula mengqada.Kalau dah perfect score, bolehlah mulakan latihan puasa pula. Selain itu, dalam kesibukan kita menjalankan aktiviti-aktiviti seharian, elok juga jika kita selitkan sedikit aktiviti lain sebagai persediaan untuk menyambut Aidilfitri.  Sudah beli tiket kapal terbang?  Kasut Raya dan baju Raya anak-anak dan pasangan macam mana?

Seeloknya, jangan tunggu sehingga bulan Ramadhan baru nak shopping sakan.  Musim itu kita perlukan tenaga tambahan untuk siapkan kerja pejabat dengan cepat (sebab nak balik awal), malam pula nak Tarawih dan tidur kena awal sebab perlu bangun untuk bersahur.

Di sini saya ingin berkongsi kedai online yang mungkin boleh membantu anda membuat pilihan dan memastikan bulan Ramadhan tahun ni dapat disambut dengan lebih tenang dari tahun-tahun sebelumnya.

Tudung Untuk Hari Raya 2014

tudung ilham konsep

Ilham Konsep  – Beli borong sekurang-kurangnya 5 helai tudung, dapat harga istimewa.

Baju Kurung

Glory Collection
Glory Collection, Dapat diskaun automatik, lebih banyak dibeli, lebih besar diskaun yang diberi.

Baju Kurung Wanita Cotton
Baju Kurung Wanita Cotton. Material yang digunakan bukan sahaja cotton tetapi juga chiffon, lace dan sebagainya.  Mudah membuat keputusan sebab jadual saiz yang lengkap dengan panjang kain turut disediakan.  Saya yang ‘petite’ ni memang suka membeli baju kurung moden dari sini sebab kain bagi yang XS dan S tidaklah terlalu panjang.  Just nice.

Fashion House FB
Fashion House FB. Favourite di kalangan guru-guru dan office-mates sebab dapat diskaun apabila membeli lambak dan boleh beli baju untuk team boria.  Harga pun sangat-sangat berpatutan.

Modish
Modish.  Jubah, mini-jubah, baju kurung, baju kebaya, set baju Raya keluarga, baju Melayu dan sebagainya boleh didapati di sini.

Kurung Glam
Kurung Glam (Website sudah tak ada lagi). Update berkenaan koleksi mereka boleh disemak di FB Kurung Glam.

Baju Melayu Hari Raya 2014

Kedai Kain Online
Kedai Kain Online

zalora
Zalora

Modish 2
Modish

Bagi yang sudi share online store kegemaran mereka, silalah letak link kedai tersebut pada ruangan komen di bawah ini.  Amat dialu-alukan.
Bagi yang merancang untuk membuat biskut sendiri sempena Raya tahun ini, ebook ini mungkin boleh membantu anda membuat biskut raya yang sedap dan berzat : Keunikan Biskut Raya.

Persediaan Menjelang Raya 2014

9 Comments

  1. Belum berani lagi beli pakaian secara online. Macam mana pun mesti hendak merasai nikmat membeli belah persiapan Raya dengan bersesak di Shopping Complex. 🙂

  2. waaah! byknye pilihan…

    ambe belum lagi buat ape2 persediaan..mungkin pakai yg tahun2 lepas jer..just utk anak2 dan isteri akan dibuat persediaan sebaik mungkin

  3. tahun ni plan nak pakai jubah jer…kadang-kadang beli online tak puas hati..sebab tak boleh rasa jenis kain..dan tak boleh try….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons