Taman Buaya Tuaran

Payau @ Dulu Lain Sekarang Lain

Semalam saya pergi ke Taman Buaya Tuaran dengan hajat nak ambik gambar buaya. Ini gara-gara terpengaruh dengan posting si Bel tu kat Malaysia Travel Blog. Saya sampai lambat, so pertunjukkan buaya dah tamat.

Tapi yang menarik perhatian saya adalah dua ekor Payau (pelanduk) yang jinak di Taman Buaya Tuaran nih.

Si Roq pegang-pegang pun dia tak kisah. Dan yang bestnya dia bersetuju menjadi model untuk petang semalam. Saya snap ler muka dia yang hencem tu dan letakkan di blog fotografi saya. Nak letak kat sini semua, tak sesuai sebab lebar blog ni kecik sangat. Kalau minat nak lihat semua gambar-gambar Payau tu – KLIK DI SINI.

Apa-apa pun, kami di Sabah masih cuti ehhh.. Kotobian tadau Tagazu Do Kaamatan. Pesta Kaamatan (Menuai) ehhh. 2 hari cuti. Ingat nakjalan-jalan petang ni. Tak pun tengok Kung Fu Panda 2 sekali lagi.

–Β Taman Buaya Tuaran

35 Comments

  1. Alamak…

    Jelesnya sbb dpt tgk Kungfu Panda kali ke-2 tew

    bEe tak lagi berkesempatan nak p memandangkan tak tahu nak selit Danish kat ner. Huhuhuhu

    1. banyak aktiviti ehhh.. yg paling di nanti acara unduk ngadau..
      cuma kawe jer malas hadiri sbb jauh ehh di town. Tak sanggup nak drive malam-malam ke sana πŸ˜€

  2. Hahaha, payau ni lah yang cium-cium pipi saya hari tu. Ingatkan dia dah jatuh hati ngan saya, rupanya nak minta makan….hahaha :p

          1. Tak lah, dia makan rumput je kan? Jangan dekat dengan dia masa musim mengawan lah kot, karang di tanduk pula…hehehe

  3. sy bru tgok pirates of caribbean hr tu..perghhh..mmg setiap kali tengok, jatuh cinta kat Jack Sparrow..apsal lah dia tu menawan sgt..ahaha..lg stu, mermaid tu mmg cun gler. tahap gaban! πŸ˜€

  4. Hahahahaaha…. Payau tu lapar tu boss. Kami siap ambil gambar bercium2 pipi lagi sama payau. πŸ˜‰

    1. Kawe tgk Payau tu pon rasa lapar gak.. ehh Dah lama tak makan daging payau… Kena turun Sandakan la cam nie cari sikit πŸ˜€
      @Bel – Pakai Photoshop ehhh .. tambah tudung dlm gambo πŸ˜‰

  5. aderkk… kenapalah cuti pesta keamatan tak dilanjutkan sampai ke semenanjung.. kalau tak boleh gak maza terjah tangkap gambo ratu keamatan.. ahaks..

    1. @ Maza – Yer la lupa nak pi ambik gambo Unduk Ngadau …
      @ Mus – mentang2 hang org Swk tinggal di Sabah, dua-dua cuti hang sambut ehhh..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons