Contact Page

freelancer

You have reached our contact page.

If you have questions about any of the contents on this site, etc, please feel free to leave a comment on the relevant post/page.

If you want to contact us directly and privately about something, please use the form below.

Project/Advertisment

  • Interested in working together?
  • Want to advertise in our website?

Fill up the form below and let us know your thoughts. We will get back to you as soon as we can. Please allow us a couple of days to respond.

Thank you.

 

contact me
Your Name:*
E-mail:*
Subject:*
Message:*
Type the characters you see here:

6 Comments

    1. Salam Pelangi Indah,

      Di mana hendak dapat cases tu, bergantung pada lokasi tempat tinggal anda. The best place ialah di perpustakaan Fakulti Undang-Undang Universiti Malaya, KL. Di lain-lain perpustakaan pun ada tetapi tak banyak. Di mahkamah pun ada perpustakaan tapi perlu minta tolong kawan peguam/hakim di sana utk masuk.
      Kalau secara online, perlu subscribe di CLJ tapi mahal. Alternatifnya, “google” cases dengan menggunakan nama kes tersebut sbb biasanya fail PDF kes di internet di namakan ikut nama kes. So, google “nama kes” + PDF.

  1. Salam en… saya ada satu masalah… dalam tahun lepas pihak bank bermasalah dari segi system diorg yg mana cash deposit mashine diorg bila di mskkan wang nilai wang yg dimassukan menjadi double.. so bila jadi mcm tu saya tergunalah wangnya… so skarang pihak bank mula mengugut saya… sebelum ni pihak bank ada membekukan akaun saya xpi dalam masa yang sama saya telah menukarkan akaun masuk gaji ke bank lain… persoalannya ada pihak bank A ni ada kuasa untuk meminta pihak bank lain B untuk menyekat serta membekukan akaun saya sekarang di bank B…jumlah pihak bank A tersalah masuk sebab system problem dlm 1k someting ja… kalau dikutkan memang saya nak bayar balik tetapi disebabkan keangkuhan pegawai2 serta stiap x diorg tepon ada je berbaur ugutan pada saya nak buat itu nak sekat ini.. Saya jadi fedup untuk bayar semula… sekarang minta bro bagi pandangan sedikit …

    1. W’salam Fairus

      1. First thing first ya. Duit itu bukan duit anda kan? Biarpun tersalah masuk atau kesilapan pihak bank, namun ia tetap bukan duit anda, maka perlu dipulangkan kembali. Undang-undang ada berkait dengan hak. Jika tiada hak, maka tiada juga kuasa untuk menggunakannya.
      2. Bank A tidak boleh arahkan bank lain bekukan wang anda yang disimpan dalam bank lain. Setahu saya tidak pernah berlaku. Ia perlukan perintah dari mahkamah dan rasanya saya tidak pernah dengar perintah sedemikian di keluarkan. Namun, jika saya silap harap maaf.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons