Facebook Underworld Groups?

underworld

Anak-anak saya telah banyak kali memohon untuk membuka akaun Facebook dan setakat ini saya masih berkeras untuk TIDAK MEMBENARKAN! Saya lihat Facebook dari sehari ke sehari lebih MEMUDARATKAN dari MEMBANTU.

Saya cuma mengekalkan akaun Facebook sekadar untuk meletakkan pautan dan mengekalkan hubungan dengan keluarga  dan rakan-rakan tanpa berlebih-lebih. Ada banyak perkara yang agak merugikan yang ramai orang lakukan di Facebook.

Harap anda tidak lakukannya juga.

Underworld Groups Recruiting Members Online

MALACCA: A picture of a sword popped up on his Facebook page, flashing the message: “If you want protection, just click this icon.” Intrigued, Amirul, a Form Four student from Alor Gajah here, clicked on it.

A message came out, asking me to join a gang known as Tiga Line’. One of my Facebook friends wanted me to join the gang,” he said in recounting the incident.

Amirul, who declined to give his full name, said a photograph was attached with the posting showing a group of teenagers smiling for the camera, holding sharp objects and crash helmets in a somewhat intimidating manner.

In the posting, the Facebook friend provided me with details on how to become a member. I would be privy to the activities organised by the gang, including illegal motorcycle races if I were to join them.”

Amirul said the gang claimed to be widespread throughout the country.

If he agreed to register online as a member, he would be “protected” by triad leaders in every state, Amirul said.

All that was required was a RM13 fee to be banked into an account that would be revealed to him if he signed up.

Baca lagi : di Star Online.

20 Comments

  1. ambil yang elok2 je
    yang tak elok tu biarkan bersawang
    tak rugi pun kita

    kalau geng kampung dusun durian
    aku nak join 😀

  2. err.. tapikan, kalau abg mail bikin group gagak hitam di FB, maza nak ikut.. volleh?

    ahaks…

    lantun-lantun sudah….

  3. salam..
    takut pulak heee…
    ada pic tak muat nak byk..bgr anak ank takat ni dah byk di buang dari fb hee..tggal 1 dua pi jer huuu

  4. aduhai..banyak kumpulan kan?jangan ada yg guna nama tengkorak emas..TE takde facebook, pengakuan benar ni..bro jadi saksi ok?he

    mana taukan ada lak org nak guna nama tengkorak emas, ada gak TE nampak org buat profile kebetulan nama sama tengkorak emas..

    rasanya ni salah satu taktik cari duit juga ni..terpengaruh filem ke apa ni..dah filem kita banyak pasal samseng sekarang kononnya nak sedarkan org ramai…

    1. kalau kawe jumpa group Tengkorak Emas, kawe report sama TE.. he he..
      Errr copyright TE tu sapa yg punya?

        1. copyright tu auto.. cuma kalau ada dispute kena buktikan sapa yg buat dulu.. 😀 Nak selamat register dgn IPO.. kat KL tu ehh… 😀

      1. taklama lagi ada la kumpulan lycan dan Vam akan muncul heheheh

        Ps: Vamp minum sirap 😀

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons