Dulu Lain Logo
Aktiviti Hujung Minggu Lepak Di Lagoon Aktiviti Hujung Minggu Lepak Di Lagoon
Isteri saya agak sibuk hari ini sebab esok ada trial dia nak prepare (cian ehhh), so kematu saya di buatnya sebab tak de kawan... Aktiviti Hujung Minggu Lepak Di Lagoon

Dulu-Lain-Sekarang-Lain-Karambunai Lagoon Park

Isteri saya agak sibuk hari ini sebab esok ada trial dia nak prepare (cian ehhh), so kematu saya di buatnya sebab tak de kawan nak ajak jalan-jalan cuti hari minggu ini. Kalau berdua sama Roq aje pergi jalan-jalan sure pening kepala nak kejar dia. So, Dina offer diri untuk teman. Yang lain-lain kena paksa belajar sebab next week exam. 😀 Tetapi kami janji hujung minggu depan, kita pergi tengok wayang dan makan ais krim di McDonald. Untuk hari ini, saya, Roq dan Dina pergi ke Karambunai Lagoon Park berdekatan dengan Karambunai Resort.

Dulu-dulu saya selalu ke sini sebab ramai kawan-kawan yang kaki memancing suka lepak dan memancing dekat area ni. Bukan banyak ikan pun tetapi udara yang nyaman dan pemandangan yang cantik buat diri lebih relax menanti ikan merentap umpan. Saya tak pandai memancing dan tiada joran pun.:D So tukang tengok-tengok aje lah sambil main-main tepi laut. Hari ini giliran Roq dan Dina pula menikmati keindahan tempat ini. Tak banyak berubah dari dulu-dulu kecuali sekarang ada lebih banyak bot di sini.

Dulu-Lain-Sekarang-Lain-Karambunai Lagoon Park 02

Dulu-Lain-Sekarang-Lain-Karambunai Lagoon Park 03

Kalau anda datang ke Kota Kinabalu dan menetap di Karambunai Resort (5 star hotel ehhh).. Jangan lupa singgah ke Karambunai Lagoon Park. Tak jauh dari dari Resort. Mungkin dalam 5 minit memandu. Btw, kalau nak TENGOK GAMBAR LAGI? Anda KLIK DI SINI. Maaf saya terpaksa simpan di folder sana kerana theme ini TAK SESUAI untuk letak gambar… kecik sangat ehhh 😀

– Aktiviti Hujung Minggu Lepak Di Lagoon

Ismail N

ISMAIL N is the Chief Blogger/Blog Owner. An HR practitioner in his normal daily life & a casual blogger in his free time. Addicted to coffee, Man Utd and Pokemon Go (TL40). Most easily accessed via his Twitter account.

  • akubiomed

    May 23, 2011 #1 Author

    Dapat merehatkan otak dengan menjauhkan memikir hal kerja buat seketika 🙂

    Reply

    • IN

      May 24, 2011 #2 Author

      ditto

      Reply

  • titan

    May 23, 2011 #3 Author

    sakit pinggang kalau nak main chess batu tu..

    Reply

    • IN

      May 24, 2011 #4 Author

      kalau gerak sendiri best sikit kan ..mcm citer Harry Potter 😀

      Reply

  • Kak Long Mawar Merah

    May 23, 2011 #5 Author

    Amboi, besarnya buah catur tu.
    Macam berat je Roq mengangkatnya.
    Cantik!

    Reply

    • IN

      May 24, 2011 #6 Author

      berat tu.. buat si Roq jer la 😀

      Reply

  • bEe

    May 23, 2011 #7 Author

    Penat pakcik tu kayuh sampan 😛

    Reply

    • IN

      May 24, 2011 #8 Author

      mana ada ehh.. fit maa itu pakcik 😀

      Reply

  • bEe

    May 23, 2011 #9 Author

    Comelnye si kecik Roq tu dgn kudrat nak angkat bende lagi besar dari dia 😀

    Pandai juga lakonkan lakonan yg mantap 😛

    Ada juga masa snap gambar plus kejar Roq eh… Musti tgh jenjalan merindui sang wife. hehehehe

    Reply

    • IN

      May 24, 2011 #10 Author

      nasib baik sana ada playground dan chess tu.. so leka la sikit, kalu tak haru ehhh mengejar dia 😀

      Reply

  • tehr

    May 23, 2011 #11 Author

    hanya sikit le lebih tinggi dari buah catur
    ‘lawan dengan sapa tu dik?’
    hehe

    Reply

    • IN

      May 24, 2011 #12 Author

      next year boleh angkat king pulak ehhh 😀

      Reply

  • hafizmd

    May 23, 2011 #13 Author

    cantik bah….hehe

    baru sekali sampai ke sabah..itupun atas urusan kerja..insyaAllah..ada peluang dan rezeki…akan tiba sekalilagi ke sabah yg penuh tmpat2 cantik dan menawan 😀

    Reply

    • IN

      May 24, 2011 #14 Author

      kawe dah bagi tip2 nie.. so sapa2 dtg sini, sonang ler cari port 😀

      Reply

  • yas

    May 23, 2011 #15 Author

    1st…adoyaiii merahh mata aku bro tgk banner atas tuu..:)
    2nd…Cantik tempat tu…pic yg last tu cun bro…ada bot ngan nelayan..nelayan ke sbb nmpk cam jaring je ats bot tu? ada bukit….ada langit…cun banget!!! I like….

    Reply

    • IN

      May 24, 2011 #16 Author

      1st.. jgn mare.. 1 tahun iklan percuma 😀
      2nd – thank you.. mmg cantek pon

      Reply

  • suri

    May 23, 2011 #17 Author

    bestnya ada ces tu hee….larat dia angkat tapi hati2 nnti terhempap d kaki huu…

    Reply

    • IN

      May 24, 2011 #18 Author

      dlm training tu.. biar kerja keras sikit 😀

      Reply

  • Malaysia Travel Blog

    May 23, 2011 #19 Author

    Suka tempat ni, cantik. Pernah pergi sini masa musim belajar je..hehe

    Reply

    • IN

      May 24, 2011 #20 Author

      dulu lain sekarang lain 😉

      Reply

  • Sabahan Bloggers Club

    May 23, 2011 #22 Author

    Dah lama tak melawat tempat ni, lebih dari 6 tahun rasanya. Sampai dah ada park baru pun saya tak tahu.

    Reply

    • IN

      May 24, 2011 #23 Author

      ia agak tersorok.. org yg pi karambunai resort pon ramai yg tak sedar 😀

      Reply

  • tengkorak emas

    May 23, 2011 #24 Author

    Roq lawan siapa tu?buah catur tu semua lengkap ke?he

    Reply

    • IN

      May 24, 2011 #25 Author

      lwn buah catur ler.. payah nak mengangkatnya 😀

      Reply

  • afzal laidin

    May 23, 2011 #26 Author

    cantik betul pemandangan. Last year dah sampai Sabah tapi tak sempat berjalan-jalan sebab transit nak ke Labuan. maybe next time boleh cari ruang utk ke tempat ni.

    Reply

    • suri

      May 23, 2011 #27 Author

      pemandagan yg menganjur ke pantai mmg cantik…rasa nak bwk itik dan benam ia d stu plk heee

      Reply

      • bEe

        May 23, 2011 #28 Author

        aah pemandangan yg cantik kan ! 😉

        Reply

    • IN

      May 24, 2011 #29 Author

      @ afzal..
      someday..someday.. insya-allah..
      btw, tempat ni mmg cantek ehh 😀

      Reply

  • MDHAFiZ.NET

    May 23, 2011 #30 Author

    indah betul permandangan disana.. 🙂

    Reply

    • IN

      May 24, 2011 #31 Author

      cantik, menarik tertarik 😀

      Reply

  • LiFe KaMi

    May 22, 2011 #32 Author

    ingat sunway lagoon ,hehe
    jauh le pula, pernah pergi sekali kat kota kinabalu tp tk gi lagoon lg..
    comelnyer anak kamu..

    Reply

    • hafizmd

      May 23, 2011 #33 Author

      hehe…itulh…mula2 td ingat sunway lagoon kat sini2 jer..hehe

      Reply

    • IN

      May 24, 2011 #34 Author

      sini pon ada lagoon jugak ehhh.. 😉

      Reply

  • anif

    May 22, 2011 #35 Author

    Cantik tempat tu.. memang sesuai untuk bersantai dihujung minggu bersama anak-anak 🙂

    Reply

    • IN

      May 24, 2011 #36 Author

      aman dan damai.. boleh swimming kalu mahu…air pon bersih. 😀

      Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.