Aktiviti Hujung Minggu Lepak Di Lagoon

Dulu-Lain-Sekarang-Lain-Karambunai Lagoon Park

Isteri saya agak sibuk hari ini sebab esok ada trial dia nak prepare (cian ehhh), so kematu saya di buatnya sebab tak de kawan nak ajak jalan-jalan cuti hari minggu ini. Kalau berdua sama Roq aje pergi jalan-jalan sure pening kepala nak kejar dia. So, Dina offer diri untuk teman. Yang lain-lain kena paksa belajar sebab next week exam. 😀 Tetapi kami janji hujung minggu depan, kita pergi tengok wayang dan makan ais krim di McDonald. Untuk hari ini, saya, Roq dan Dina pergi ke Karambunai Lagoon Park berdekatan dengan Karambunai Resort.

Dulu-dulu saya selalu ke sini sebab ramai kawan-kawan yang kaki memancing suka lepak dan memancing dekat area ni. Bukan banyak ikan pun tetapi udara yang nyaman dan pemandangan yang cantik buat diri lebih relax menanti ikan merentap umpan. Saya tak pandai memancing dan tiada joran pun.:D So tukang tengok-tengok aje lah sambil main-main tepi laut. Hari ini giliran Roq dan Dina pula menikmati keindahan tempat ini. Tak banyak berubah dari dulu-dulu kecuali sekarang ada lebih banyak bot di sini.

Dulu-Lain-Sekarang-Lain-Karambunai Lagoon Park 02

Dulu-Lain-Sekarang-Lain-Karambunai Lagoon Park 03

Kalau anda datang ke Kota Kinabalu dan menetap di Karambunai Resort (5 star hotel ehhh).. Jangan lupa singgah ke Karambunai Lagoon Park. Tak jauh dari dari Resort. Mungkin dalam 5 minit memandu. Btw, kalau nak TENGOK GAMBAR LAGI? Anda KLIK DI SINI. Maaf saya terpaksa simpan di folder sana kerana theme ini TAK SESUAI untuk letak gambar… kecik sangat ehhh 😀

– Aktiviti Hujung Minggu Lepak Di Lagoon

36 thoughts on “Aktiviti Hujung Minggu Lepak Di Lagoon

  1. Comelnye si kecik Roq tu dgn kudrat nak angkat bende lagi besar dari dia 😀

    Pandai juga lakonkan lakonan yg mantap 😛

    Ada juga masa snap gambar plus kejar Roq eh… Musti tgh jenjalan merindui sang wife. hehehehe

  2. cantik bah….hehe

    baru sekali sampai ke sabah..itupun atas urusan kerja..insyaAllah..ada peluang dan rezeki…akan tiba sekalilagi ke sabah yg penuh tmpat2 cantik dan menawan 😀

  3. 1st…adoyaiii merahh mata aku bro tgk banner atas tuu..:)
    2nd…Cantik tempat tu…pic yg last tu cun bro…ada bot ngan nelayan..nelayan ke sbb nmpk cam jaring je ats bot tu? ada bukit….ada langit…cun banget!!! I like….

  4. Sabahan Bloggers Club

    Reply

    Dah lama tak melawat tempat ni, lebih dari 6 tahun rasanya. Sampai dah ada park baru pun saya tak tahu.

  5. cantik betul pemandangan. Last year dah sampai Sabah tapi tak sempat berjalan-jalan sebab transit nak ke Labuan. maybe next time boleh cari ruang utk ke tempat ni.

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.