Temple Yu Huang Tuaran Sabah

temple-950x550-540x312

Baru-baru ini saya ada tugasan di Tuaran. Masa lalu Jalan Tuaran, ternampak temple Yu Huang yang nampak cantik binaannya. Maka, saya pun snap-snap la sikit-sikit untuk tatapan anda semua.Β  Saya tidak tahu bila ia di bina dan oleh siapa.

Saya jarang ke area sana sebenarnya. πŸ˜€

Hasil fotografi kurang baik sikit sebab pagar tertutup, maka ambik gambar dari luar pagar aje. Ada juga gambar yg alignment nya tak ngam.

Boleh adjust (rotate) kat Photoshop tapi saya malas nak buat. πŸ˜€ .Β 

Cuaca kurang menarik dan langit tak sebiru yang diharap. Still, saya harap anda semua suka melihatnya.Β 

–Β Temple Yu Huang Tuaran Sabah

23 Comments

  1. Cantiknya gambar…

    Kalau ikutkan confirm tmpt tu tak berapa cun sbb temple lama.

    Tp bila adanya DSLR suma akan menjadi canteq πŸ™‚

  2. Dalam Malaysia ni, negeri sabah la saya tak pernah sampai lagi.

    Hajat di hati nak juga pegi Karambunai tapi suami lagi suka pegi Langkawi

  3. Saya pun cuma pernah lalu jer, tak pernah masuk sini. Orang luar boleh masuk kat dlam ni ke bro?

    1. pintu kena lock plus sunyi jer. tak de org nak d tanya. kalau tak mahu jer terjah masuk dan ambik dari angel yg cantek sikit ehhh πŸ˜€

  4. abg mail rasanya warna kat gambar tu terlebih ‘goreng’ kot.. sbb merah sangatlah.. hehehe ker mata maza yg mengong.. ahaks…

    anyway angelnya memang cantik….

    1. he he sengaja ehhh.. merah tu man utd πŸ˜€
      Angel tak ngam ehh sbb ambik dari luar pagar. Gambar tu kena crop sikit plus adjust rotation dia. Tapi gambo2 yg lain maleh nak adjust. Tempek jer kat blog fotografi tu πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons